Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti

„Eurovizijos“ nugalėtojas Nemo – apie sudaužytą trofėjų, sužeistą nykštį ir nuliūdinusius dalykus

Gegužės 11-ąją paaiškėjo 68-ojo „Eurovizijos“ dainų konkurso nugalėtojas. Juo tapo Šveicarijos atstovas Nemo su daina „The Code“. Naktį vykusios spaudos konferencijos metu dainininkas neslėpė pakilių emocijų, o jų nesutrikdė nei netikėtai scenoje dužęs trofėjus, nei sužalotas nykštys.
2024-ųjų „Eurovizijos“ nugalėtojas – Nemo
2024-ųjų „Eurovizijos“ nugalėtojas – Nemo / Vida Press nuotr.

Šių metų „Eurovizijos“ nugalėtoju tapęs Nemo vos įžengęs į spaudos konferenciją suskubo dėkoti prie pasirodymo prisidėjusiai komandai, konkurso gerbėjams ir kitiems dalyviams. Atlikėjas nepamiršo pasiųsti linkėjimų ir savo gimtajam miestui.

„Perduodu linkėjimus savo gimtajam miestui Bielui, pilnam įkvėpimo ir kuriame žmonės yra kitokie, išskirtiniai. Siunčiu daug meilės visiems, kurie šiandien žiūrėjo mano pasirodymą“, – kalbėjo dainininkas.

„Esu nustebęs ir pilnas minčių, kurių mano smegenys kol kas neapdoroja. Esu beprotiškai dėkingas už šią patirtį ir visus sutiktus naujus draugus, tai buvo vienas išskirtiniausių „Eurovizijos“ pasirodymų, tad noriu perduoti linkėjimus visiems išskirtiniams atlikėjams. Būti viso to dalimi man buvo tiesiog nuostabu. Pristačiau dainą, kuri pakeitė mano gyvenimą, ir tai, kad dainos žodžiais pasakodamas apie save įkvėpiau kitus, yra pats beprotiškiausias man kada nors įvykęs dalykas“, – konferencijoje atvirai kalbėjo nugalėtojas.

Vida Press nuotr./2024-ųjų „Eurovizijos“ nugalėtojas – Nemo
Vida Press nuotr./2024-ųjų „Eurovizijos“ nugalėtojas – Nemo

Nemo neslėpė, kad jo eurovizinė kelionė buvo labai intensyvi, o joje netrūko ne tik džiugesį kėlusių, bet ir nemalonių akimirkų.

„Buvo daug dalykų, kurie nebuvo susiję su meile ir vienybe, o tai mane nuliūdino. Bet tuo pat metu, galėdamas susitikti su kitais konkurso dalyviais, pajautau daug meilės ir bendrumo. Sutikau daug kitų kultūrų žmonių, kurie yra pilni pozityvumo ir meilės muzikai. Tai man suteikė vilties, kad tokie žmonės pasaulyje vis dar egzistuoja. Tikiuosi, kad „Eurovizija“ ir toliau skleis taiką ir meilę, bet, manau, tam vis dar reikės daug pastangų“, – teigė Nemo.

Nemo kalbėjo ir apie žmonių, nepriskiriančių savęs vienai lyčiai, bendruomenę, kuriai ir pats priklauso. Dainininkas patikino, kad ši pergalė skirta jiems visiems.

„Neįtikėtinai džiaugiuosi ne tik dėl savęs, bet ir už visą mūsų bendruomenę, už visus žmones, kurie drįsta būti savimi, ir tuos, kurie turi būti išgirsti. Manau, mums reikia daugiau supratimo, empatijos, mums reikia stengtis vienas kitą suprasti“, – kalbėjo „Eurovizijos“ nugalėtojas.

Vida Press nuotr./2024-ųjų „Eurovizijos“ nugalėtojas – Nemo
Vida Press nuotr./2024-ųjų „Eurovizijos“ nugalėtojas – Nemo

Nemažai kam pro akis nepraslydo ir tai, kad „Eurovizijos“ finalo pradžioje Nemo ant scenos žengė mojuodamas vienai lyčiai savęs nepriskiriančių žmonių vėliava. Spaudos konferencijos metu žurnalistai atkreipė dėmesį, kad su tokia vėliava į areną bandžiusiems patekti jo gerbėjams tai nebuvo leista padaryti.

„Tai – neįtikėtina. Aš pats turėjau paslapčiomis įsinešti vėliavą, nes „Eurovizijos“ rengėjai man sakė „ne“. Bet aš tai padariau. Akivaizdu, kad tai – dvigubi standartai“, – teigė jis.

„Scanpix“ nuotr./2024-ųjų „Eurovizijos“ nugalėtojas – Nemo
„Scanpix“ nuotr./2024-ųjų „Eurovizijos“ nugalėtojas – Nemo

Spaudos konferencijos metu neliko neaptartas ir finalinį pasirodymą scenoje palydėjęs kuriozas. Iš pernykštės konkurso laimėtojos Loreen rankų gavęs konkurso trofėjų – krištolinį mikrofoną – Nemo savo dainos pabaigoje jį netyčia sudaužė. Maža to, susižalojo dešinės rankos nykštį. Konkurso rengėjai iškart parūpino naują trofėjų ir spaudos konferencijoje šveicaras jau pozavo su „sveiku“ mikrofonu, tačiau sutvarstytu pirštu.

Atlikėjas į šią situaciją pažvelgė su humoru – sugretino šį incidentą su pergalę atnešusia daina.

„Aš sulaužiau ne tik „kodą“, bet ir trofėjų, o dar ir susižalojau nykštį. Bet jau gavau naują [trofėjų], taigi techniškai dabar turiu du“, – per spaudos konferenciją sakė Nemo.

VIDEO: Eurovision Song Contest 2024: Nemo's Press Conference | ?? Switzerland Winner

Tiesa, panaši situacija jau buvo 2009 metais. Tąkart „Eurovizijos“ nugalėtoju tapęs norvegas Aleksandras Rybakas prisipažino, kad sudaužė eurovizinį trofėjų praėjus vos kelioms minutėms po to, kai jį gavo. Norvegas savo krištolinę mikrofono formos statulėlę sudaužė pernelyg energingai ją pastatęs ant scenos.

Po šio įvykio „Eurovizijos“ nugalėtojo statulėlės dizainas buvo šiek tiek pakeistas į tvirtesnį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Energetikos ekspertas: elektros sistema be smegenų – tarsi primityvus organizmas, nesiorientuojantis aplinkoje
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius