Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Nyderlandų atstovas nepasirodė „Eurovizijos“ generalinėje repeticijoje: tiriamas incidentas

Penktadienį Švedijos mieste Malmėje vyko generalinė „Eurovizijos“ finalo repeticija, kurioje neapsieita be nesklandumų. Joje nepasirodė Nyderlandų atstovas Joostas Kleinas.
Nyderlandų atstovas Joost Klein
Nyderlandų atstovas Joost Klein / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Penktadienį Malmėje vyko pirmoji generalinė „Eurovizijos“ finalo repeticija, kurioje turėjo pasirodyti visi 26 į finalą patekę dalyviai. Vis dėlto scenoje nepasirodė ir savo dainos neatliko Nyderlandų atstovas Joostas Kleinas.

Nydelandų atstovas pirmosios „Eurovizijos“ finalo generalinės repeticijos pradžioje dar buvo matomas – Joostas dalyvavo vėliavų parade, tačiau atėjus metui atlikti savo dainą, nei atlikėjas, nei jo komanda į sceną nežengė.

Repeticija buvo tęsiama su likusiais atlikėjais planine tvarka be jokių išsamesnių paaiškinimų.

VIDEO: Joost Klein - Europapa (LIVE) | Netherlands ?? | Second Semi-Final | Eurovision 2024

Po kurio laiko konkurso organizatoriai išplatino pranešimą, kuriame teigiama, kad Joostas repeticijoje nepasirodė dėl incidento, įvykusio užkulisiuose. Kas tiksliai įvyko nedetalizuojama.

„Šiuo metu tiriame incidentą, apie kurį mums buvo pranešta ir kuriame dalyvavo olandų atlikėjas. Kol bus gautas išsamesnis atsakymas, jis negalės repetuoti. Šiuo metu daugiau komentarų neturime ir vėliau pateiksime atnaujintą informaciją.“

Nors konkurso rengėjai į platesnius komentarus kol kas nesileidžia, užsienio žiniasklaidoje pasigirdo spėliojimų, kad Nyderlandų atstovas repeticijoje negalėjo pasirodyti dėl savo nederamo elgesio su Izraelio atstove Eden Golan ketvirtadienį vykusios konferencijos metu.

Spaudos konferencijoje lenkų žurnalistas paklausė Izraelio atstovės Eden Golan, ar ji susimąstė, jog savo buvimu konkurse kelia pavojų kitiems dalyviams ir visuomenei. Dėl Izraelio dalyvavimo konkurse Malmėje vyko protestai.

Konferencijos vedėjas Jovanas Radomiras pasakė Eden Golan, kad ji neprivalo atsakyti į klausimą, jei nenori.

Tuo tarpu Nyderlandų atstovas J.Kleinas garsiai sušuko: „Kodėl gi ne?“

Tiesa, po kurio laiko internete pradėjo plisti ir kitokių gandų – neva atlikėjas atsisakė dalyvauti finale dėl prodiuserių parinkto eilės numerio ar tai, kad finale jis nepasirodys dėl muštynių, į kurias įsivėlė su Izraelio delegacijos nariu, kuris pašiepė olandą dėl tėvų mirties. Dėl tokio elgesio jam grėstų diskvalifikacija.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Nyderlandų atstovas Joost Klein
Lukas Balandis / BNS nuotr./Nyderlandų atstovas Joost Klein

Penktadienio vakarą turi vykti antroji „Eurovizijos“ finalo generalinė repeticija, kurioje dalyvių pasirodymus jau stebės ir vertins balsuojančių šalių komisijos. Dar neaišku, ar Nyderlandų atstovas galės joje pasirodyti.

2024 m. „Eurovizijoje“ Joostas Kleinas atstovauja Nyderlandams su daina „Europapa“. Į finalą jis pateko ketvirtadienį vykusio antrojo pusfinalio metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius