Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Keliautojų grožio atlasas: kokius odos ir plaukų priežiūros produktus imti į kelionę?

Pasak žinovų, sukomplektuoti grožio krepšelį, kuriame būtų visa, ko reikia, bet jis nesvertų tonos, – gana paprasta. Tik reikia tai iš anksto apgalvoti ir pasirūpinti daugiafunkcinėmis priemonėmis.
Moteris su lagaminu
Moteris su lagaminu / 123FR nuotr.

Kaip neprarasti geros formos?

Bene kebliausia tinkamai pasirengti skrydžiui lėktuvu – dėl jo, kaip transporto priemonės, specifikos. Kad ir kokia klase keliautume, geležinio paukščio viduje praleistos valandos grožio niekam neprideda. Taigi šie patarimai naudingi ir Sarah Jessicai Parker, ir eilinei vadybininkei, norinčiai išlipti iš orlaivio kuo gaivesnės išvaizdos, o vėliau neklausti savęs: „Kokių akmenų prisikroviau į tą lagaminą?“ Jie, aišku, pravers ir važiuojant traukiniu, autobusu, automobiliu.

  • Pagrindinė grožio taisyklė keliaujant lėktuvu – maksimaliai drėkinti odą iš vidaus ir išorės. Todėl pasiruoškite gerti daug vandens ir kas valandą atgaivinti ją atitinkamomis priemonėmis, pavyzdžiui, purškikliu, specialiomis drėkinamosiomis servetėlėmis. Nė vienas, nusimanantis apie žmogaus organizmą, nepatars skrendant vartoti alkoholio, kavos, saldžių gaivinamųjų gėrimų – visi jie sausina kūną, o būtent šito jūs ir norite išvengti. Vanduo ir daug jo turintys vaisiai – kur kas tinkamesnis pasirinkimas. 
  • Kad oda kuo mažiau nukentėtų nuo sauso salono oro, lipdama į lėktuvą turite būti rami, jog ji turtinga drėgmės. O tai reiškia, kad oda reikia nuolat rūpintis, t. y. neleisti jai išsausėti.
  • Lengviau atlaikysite skrydį, jei naktį prieš kelionę gerai išsimiegosite.
  • Į saloną pasiimkite buteliuką eterinio pipirmėčių ar rozmarinų aliejaus. Jis padės atsigauti pajutus, kad sunksta galva (taip gali nutikti, nes lėktuvo oras nėra gaivus ir grynas). Tiesiog keliais lašais patrinkite smilkinius. Išlipus iš lėktuvo veide bus mažiau nuovargio žymių.   
  • Minėtos drėkinamosios servetėlės (jų būna su vitaminu E, kitomis naudingomis odai medžiagomis) taip pat pasitarnaus prireikus pašalinti ant veido susikaupusius nešvarumus. Yra ir tokių, kuriomis galima valyti makiažą.
  • Drėkinamasis toninis veido kremas su SPF labai patogus keliaujant, nes saugo odą nuo dehidratacijos, UV ir išsiversite be makiažo pagrindo.
  • Skaistalai ar saulės pudra iškart atgaivina nualintos, išbalusios odos, kokia neretai būna pasibaigus kelionei, spalvą. Beje, ar mėginote šią pudrą naudoti kaip skaistalus ir vokų šešėlius? O kreminius skaistalus – kaip lūpų dažus? Kosmetikos parduotuvėse paieškokite specialių trejopos paskirties priemonių – tokią turėdama nudažysite ir skruostus, ir lūpas, ir akių vokus.
  • Lūpoms paryškinti galima įsimesti į kosmetinę kelerius lūpų dažus, bet galima daryti ir kitaip: pasiimti, tarkim, trijų spalvų jų kontūrų pieštukus ir bespalvį blizgį. Pieštuku ne tik pabrėšite lūpų formą, bet ir nudažysite jas, o blizgiu suteiksite gaivaus spindėjimo. Pieštuko pigmentai paprastai išsilaiko ilgiau nei dažų, tad mažiau reikės rūpintis, ar jų nenuvalgėte.
  • Dėžutė, skirta piliulėms susidėti, – išeitis toms, kurios turi bent kelerius mėgstamus lūpų dažus, o šie jau besibaigiantys. Pamėginkite susikurti asmeninę paletę ir atsikratykite tų nutrintų tūtelių!
  • Naudinga pasirūpinti lašais sausoms ir paraudusioms akims. Be to, nepamirškite, kad gležna odelė aplink jas labai greitai reaguoja į visas varginančias sąlygas – patinimu, patamsėjimu... Lengvas akių gelis ar kremas, turtingas drėkinamųjų ir raminamųjų komponentų, ilgai skrendant padėtų tuos nemalonumus sušvelninti.
  • „Pailsęs“ akių makiažas (kelionėje jis gali greitai toks tapti) tikrai neprideda grožio nuvargusiam veidui – pagalvokite apie tai, ketindama vykti į oro uostą. Jei nieku gyvu neišeinate iš namų „pliku veidu“, apsiribokite minimumu: parieskite blakstienas, nudažykite vienu tušo sluoksniu, padailinkite antakių formą permatoma žele (antakių arba plaukų). Ir nepamirškite kosmetinių krapštukų, kad be vargo galėtumėte susitvarkyti išterliotus paakius (nusnūdus jie tokie dažnai būna, ar ne?).
  • Ruošdamasi į kelionę įsigykite dekoratyvinės kosmetikos, kurios apraše nurodoma, kad ji ilgai išsilaiko.

Išnaudokite skrydį rankų grožio procedūrai: reikės tik dviejų dalykų – kremo su kakavos aliejumi ir medvilninių pirštinių. Išlipusi iš lėktuvo negalėsite atsidžiaugti rankomis, kurių oda, kaip žinote, labai greitai sausėja.

  • Apsieikite be spalvoto nagų lako – kilnojant bagažą labai paprasta susigadinti manikiūrą. Dažykitės bespalve spindesio suteikiančia priemone.
  • Plaukai lengviau ištvers kelionę, jei savo puošmeną pamaloninsite nenuplaunamu kondicionieriumi. Tinkamai parinktas, jų nesulipins ir neapsunkins. Toks kondicionierius pravers ir vėliau, ypač jei vykstate į karštesnio klimato šalį – ten plaukai gali išsausėti, suskilinėti galiukai.
  • Verta turėti kaklo pagalvėlę, nes trindamiesi į lėktuvo kėdės atlošą plaukai nukenčia. Neblogai būtų apsigobti galvą šalikėliu – tai ypač naudinga, jei plaukai sausi.
  • Jei iškart po kelionės laukia svarbus pasimatymas ir nebus laiko atgaivinti ilgų plaukų įprastomis priemonėmis, skrisdama suimkite juos į „arklio uodegą“ (mažiau susivels ir susiterš) segtuku ar gumele (jei pastarąja – likus valandai iki atvykimo paleiskite plaukus, kad išvengtumėte jos žymės). Lygūs plaukai atgis, jei pirštais švelniai pamasažuosite galvos odą ir apipurkšite plaukus purinamąja priemone, garbanotiems pravers specialus purškiklis, saugantis nuo raitymosi ir sustiprinantis natūralų blizgesį. Plaukų stilistai pataria vežtis savo šampūną, o ne naudoti viešbučio, nes jis gali visai netikti.
  • Nėra reikalo tapti vaistininke ir namie perpilti odos ir plaukų priežiūros priemonių į mažesnius buteliukus, juolab kad oro uosto pareigūnams gali kilti įtarimų dėl šių turinio. Kosmetikos kompanijos išleidžia kelionines gaminių pakuotes – raskite laiko jų pasidairyti.
  • Ilgesnio skrydžio metu stenkitės ir pasivaikščioti, ir pajudėti kėdėje – suaktyvinsite viso kūno kraujotaką ir aprūpinsite odą itin svarbiu jai deguonimi.
  • Išnaudokite skrydį rankų grožio procedūrai: reikės tik dviejų dalykų – kremo su kakavos aliejumi ir medvilninių pirštinių. Išlipusi iš lėktuvo negalėsite atsidžiaugti rankomis, kurių oda, kaip žinote, labai greitai sausėja.
  • Atsisakykite pagundos prieš kelionę pasikvepinti mėgstamu aromatu, nes jis gali nepatikti kaimynams, su kuriais teks dalytis erdve kelias valandas. Verčiau naudokite kūno losjoną iš aromato linijos: jūsų kvapas bus itin lengvas, neerzins niekieno uoslės, be to, sudrėkinsite odą. Keliaujant labai tinka citrusų aromatai – gaivina ir suteikia energijos. 
  • Jei iš anksto ramiai apgalvosite būsimą kelionę (ir skrydį, ir tolesnę jos eigą), daug paprasčiau sudarysite optimalų kelioninį grožio priemonių rinkinį, kuris leis kone akimirksniu pakeisti išvaizdą. Tarkim, turėdama spindesio suteikiantį produktą, kuriuo galima teptelėti ir veidą, ir kūną, ir plaukus, per kelias sekundes natūralų dieninį įvaizdį paversite seksualiu vakariniu. Vokų šešėliai, kuriuos tinka naudoti ir sausus, ir sudrėkintus (tokius, pavyzdžiui, gamina „Chanel“), pasitarnaus ir kaip akių kontūrų priemonė. Simondsijų aliejumi puikiai sudrėkinsite odą (veido, viso kūno), sausus, suktis linkusius plaukus atgaivinsite (patepkite galiukus prieš miegą), apsaugosite nuo karšto džiovintuvo oro (prieš džiovinimą juos reikia perbraukti nedideliu kiekiu šio produkto).
  • Kad išvengtumėte streso dingus lagaminui (kuriame buvo ir visi jūsų gražinimosi atributai!), garsus vizažistas Robertas Jonesas pataria rankiniame bagaže turėti šiuos svarbiausius produktus: veido drėkiklį, maskuojamąją priemonę, pudrą, lūpų balzamą, blakstienų rietiklį, tušą, skaistalus arba savaiminio įdegio priemonę, kelias drėkinamąsias servetėles makiažui valyti.   

Gali konfiskuoti!

Jei senokai skridote lėktuvu, primename, kad keleivių ir ekipažo saugumas užtikrinamas sugriežtintomis taisyklėmis – jos smarkiai riboja rankiniame bagaže gabenamų skysčių kiekį. Šios taisyklės galioja visiems skrydžiams Europos Sąjungoje nepriklausomai nuo galutinio maršruto tikslo. Panašūs suvaržymai yra ir JAV, Kanados oro uostuose. Tiesa, registruojamame bagaže esantiems skysčiams jie netaikomi.

Ribojama. Rankiniame bagaže esantys skysčiai (į sąrašą įtrauktas vanduo ir kiti gėrimai, kremai, geliai, losjonai, aerozoliai, kvepalai, blakstienų tušas, lūpų blizgis, dantų pasta, plaukų priežiūros priemonės...) turi būti nedideliuose induose (negali viršyti 100 ml), supakuoti į vieną plastikinį maišelį, kurio talpa – ne daugiau kaip 1 l. Nevykdant šių reikalavimų, daiktai gali būti atimti.

Leidžiama. Papildomai skysčių galima įsigyti ir juos įsinešti į lėktuvo saloną ES bemuitėse oro uostų parduotuvėse, esančiose už įsodinimo talonų ir keleivių tikrinimo postų. Skysčiais galima apsirūpinti ir pačiame orlaivyje, jei jis priklauso ES avialinijoms. Pirkiniai bus atitinkamai sudėti į hermetišką maišelį.

Daugiau informacijos – Lietuvos susisiekimo ministerijos tinklalapyje www.transp.lt.

Ką daryti, kad skrydis lėktuvu nepakenktų išvaizdai?

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Žemyna Ašmontaitė
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Žemyna Ašmontaitė

Žemyna Ašmontaitė, aktorė: „Anksčiau visada būtinai pasiimdavau litrą vandens. Kadangi dabar tenka paklusti naujoms saugos taisyklėms, nusiperku gėrimų oro uoste. Vartoti daug skysčių – tokia pagrindinė mano gudrybė. Kita – drėkinamoji, atkuriamoji veido kaukė po skrydžio. Dėdamasi kelioninį grožio krepšelį, riboju priemonių kiekį ir vertinu jas pagal funkcionalumą. Būtinas drėkinamasis veido kremas, kaukė, tušas ir lūpų balzamas. Jei kelionė ilgesnė, padrėkinu juo lūpas. Kelias valandas sėdėdama orlaivyje labai jaučiu, kad ir oda, ir akys sausėja, todėl kartais pasiimu ir joms skirtų lašiukų. Beje, prieš skrydį net blakstienų nesidažau. Tačiau nemanau, kad kelionei lėktuvu turėtume itin kruopščiai rengtis iš anksto. Kažin, ar nors viena po skrydžio nuvyto... Drėgmė prarandama, drėgmė atgaunama... Duty-free parduotuvės moterims labai padeda atkurti grožį – juk ten tokia gausybė priemonių jam susigrąžinti. Nereikia sureikšminti visų tų kremų, nes taip ir psichologinė priklausomybė gali atsirasti.“

Facebook.com nuotr./Ditė Antanaitytė
Facebook.com nuotr./Ditė Antanaitytė

Ditė Antanaitytė, manekenė: „Geriu daug vandens ir nevalgau lėktuvo maisto, nes vėliau gali sustreikuoti skrandis, o tai grožiui kenkia. Rankiniame bagaže paprastai turiu purškiklį, kuriuo padrėkinu odą. Prieš kelionę storiau pasitepu veidą drėkinamuoju kremu. Šiaip aš gerai toleruoju skrydžius, nejaučiu jokios baimės, o kūnas reaguoja, jei kelionė ilga, tarkim, trunka keliolika valandų. Pirmiausia sudirgsta akys, tačiau ar taip nutiks, labai priklauso nuo lėktuvo, tiksliau, ventiliacijos: jei ši gera, tokios problemos nekyla. Kai kurioms mano kolegėms ištinsta kojos, nes organizme linkę kauptis skysčiai, tad jos po skrydžio pasidaro kojų voneles. Nieko baisaus: pavaikšto žeme ir tinimas atslūgsta. Manekenės paprastai įsideda nemažai atkuriamųjų priemonių, kurios padeda nuraminti, atgaivinti darbe nualintą odą ir plaukus. Kitoms moterims reikia palaikyti grožį, o mums – atkurti. Ne tik ruošdamasi į lėktuvą – kasdien, jei nėra būtinybės dažytis, vengiu bet kokio makiažo. Beje, labai vertinu eterinius aliejus, vežiojuosi jų daug, įvairių – nuo plačiai žinomų iki egzotiškų – ir naudoju odos ir plaukų būklei pagerinti, nuotaikai pakelti.“

Erika Vilimaitė-Petrovskienė, kosmetologė: „Vasarą skrendant lėktuvu reikėtų atsisakyti kreminės pudros, ypač su nuoroda, kad ji saugo nuo senėjimo, nes užkemša poras. Daug geriau pasitepti atspalvį suteikiančiu kremu su SPF ir pasiimti jį į kelionę. Savijauta iškart pagerėja pasipurškus specialia gaivinamąja priemone, tarkim, su ledynų vandeniu. Viena labai daug skraidanti mano klientė, kurios oda riebi, skundžiasi, kad pabuvus lėktuve užsikemša poros, todėl jai dažniau atliekame valymo procedūrą. O pirmoji pagalba po skrydžio bet kurio tipo odai – intensyvi drėkinamoji kaukė. Keliaudama visada turiu toniką, veido ir paakių kremus, iš dekoratyvinės kosmetikos nepamirštu tušo, lūpų blizgio, toninio kremo – vasarą, kreminės pudros – žiemą. Aišku, geriu vandenį kasdien, kad ir kur būčiau, – per dieną porą litrų. O kitiems patariu jį gerti atsižvelgiant į savo mitybą ir žalingus įpročius. Kuo daugiau kavos patenka į organizmą, tuo daugiau turi patekti ir kitokių skysčių: vandens, sulčių, sriubos...“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius