Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

6 dalykai, kuriuos turėtumėte padaryti prieš apsigyvendami su savo partneriu

Nekyla jokių abejonių, kad apsisprendimas gyventi kartu reikalauja daug apmąstymų. Tiesa ir tai, kad toks žingsnis yra be galo svarbus jūsų santykiuose, galintis juos praturtinti arba, atvirkščiai – visiškai sužlugdyti.
Stenkitės su mylimuoju praleisti kuo daugiau laiko: lankykitės  kine, kavinėse, eikite į koncertus, važiuokite į išvykas ar tiesiog drybsokit vienas kito glėbyje...
Stenkitės su mylimuoju praleisti kuo daugiau laiko: lankykitės kine, kavinėse, eikite į koncertus, važiuokite į išvykas ar tiesiog drybsokit vienas kito glėbyje... / „Lily of France“ nuotr.

Tinklalapyje psychologytoday.com pateikti 6 dalykai, kuriuos turėtumėte padaryti prieš priimdami šį svarbų sprendimą.

1. Apie sunkius dalykus pasikalbėkite prieš persikraustymą. Jeigu jums kelia rūpestį tai, kas rūpinsis namų švara, bendra namų tvarka ar netgi, kas gali ateiti pas jus į namus, kai jūsų juose nebus, pasistenkite šiuos dalykus aptarti dar prieš persikraustymą. O jeigu bijote, kad šie dalykai gali tarp jūsų sukelti įtampą, tada dar kartą pagalvokite ar tikrai verta apsigyventi kartu.

2. Apsvarstykite, kiek norite mokėti už kartu gyvenantį partnerį. Jeigu iš tiesų norite gyventi kartu ir siekiate turėti gerą gyvenamąjį plotą iš pradžių apsvarstykite savo finansus ir nuspręskite ar jie bus bendri, ar kiekvienas mokės atskirai.

3. Kaitaliokite gyvenimo vietas. Prieš persikraustydami pabandykite mėnesį pagyventi kartu jūsų bute, o kitą mėnesį savo partnerio bute. Taip galėsite pamatyti, kaip jums sekasi gyventi kartu, kokie yra jūsų ir jūsų partnerio įpročiai ir kaip jums sekasi su jais susitvarkyti.

4. Nebandykite pakeisti partnerio įpročių. Gyvendami su savo partneriu turėsite taikstytis su įvairiais jo įpročiais, tačiau jokiu būdu nesistenkite jo pakeisti. Veikiausiai blogų įpročių turite ir jūs, todėl prieš prašydami savo partnerio, kad jis pasikeistų, apmąstykite ar galite taip padaryti pats.

5. Įsikurkite. Jeigu žadate persikraustyti į savo partnerio namus, apsvarstykite, o vėliau ir pasitarkite, kur galėsite išdėstyti savo daiktus.

6. Išlaikykite savo nepriklausomybę. Tai, kad persikraustote pas savo partnerį dar nereiškia, kad privalote prarasti savo nepriklausomybę. Jeigu nustosite daryti tai, kas jums patinka, prarasite save. Atskiri draugai ar veikla vienumoje daro jus laimingais? Nenustokite tuo džiaugtis ir tada, kai gyvensite kartu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius