-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Moterys nemoka saugoti paslapčių: jos pasipasakoja apie neištikimybę

Mokslininkai tikina atlikę tyrimą, kuris pagrindė stereotipą, neva moterys nemoka saugoti paslapčių. Net 40 proc. apklaustų moterų prisipažino, kad po to, kai buvo neištikimos mylimajam, apie tai prasitarė mažiausiai vienam draugui ar draugei.
Moterys mėgsta pasipasakoti draugams.
Moterys mėgsta pasipasakoti draugams. / „Scanpix“ nuotr.

Tiesa, vyrai taip pat nemėgsta tylėti, tik jie tai daro „saugiau“ – apie savo paklydimus pasakoja nepažįstamiems žmonėms. Kaip skelbiama dailymail.co.uk publikuotame tyrime, net 43 proc. moterų savo artimam draugui ar draugui prasitaria apie neištikimybę, dar 15 proc. apie savo „žygdarbį“ papasakoja daugiau kaip vienam žmogui.

Akivaizdu, kad vyrai įsiutinti oficialias mylimąsias bijo kur kas labiau ir apie neištikimybę nepasakoja arba pasakoja nepažįstamiems žmonėms. Vos 6 proc. vyrų teigė pasakojantys apie seksualinius nuotykius draugui ar draugei, o 12 proc. pasakoja bet kuriam po ranka papuolusiam žmogui.

Kaip teigia santykių ekspertai, tokius skaičius galima pagrįsti visai ne moterišku plepumu. Tiesiog moterys gerokai labiau pasitiki savo draugais nei vyrai, kurie bijo išsiduoti apie blogus darbus ir taip tapti pažeidžiami.

Kai kalbama apie širdies klausimus, moteris visada palaiko draugai, o vyrai paslaptį mielai pasilieka sau.Britų konsultavimo ir psichoterapijos asociacijos atstovas Phillipas Hodsonas teigė: „Vyrai nemėgsta apie save pasakoti, o moterims patinka istorijos, juolab jos labiau pasitiki savo draugais. Žinoma, vyrai plepa per bernvakarius ar vakarais prie alaus, tačiau tai nėra tas pats, kas tiesiog kalbėti su draugu ir pasakyti: „Aš miegu su žmonos seserimi.“
 

Pasak P.Hodsono, vyrai labiausiai bijo, kad informacija bus panaudota prieš juos. „Vyrai – varžovai, tad jie baiminasi, kad kam nors gali ateiti į galvą juos šantažuoti. Visų vyrų santykiuose yra tam tikra „bičiuliško pasišaipymo“dozė, tad nenuostabu, jog jie bijo, kad po poros alaus bičiulis gali nejučia prasitarti apie sužinotą naujieną“, – teigė psichologas.

Anot jo, moterims patinka viskuo dalytis, jas jaudina dramos ir muilo operos. „Juk todėl moterys taip mėgsta serialus „Seksas ir miestas“ ar „Nusivylusios namų šeimininkės“, – juokavo P.Hodsonas. Moterys nepažįstamiesiems dažniausiai neatveria širdies, nes jais nepasitiki.

Portalo IllicitEncounters.com užsakytas tyrimas taip pat parodė, kad net 77 proc. visų vyrų niekam neprasitaria apie santykius iš šalies. Išsaugoti tokią paslaptį ir niekam neprasitarti gali tik 28 proc. moterų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius