Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ketvirtas kartas nemelavo: eteryje nusikeikęs Egidijus Dragūnas-Selas pasirodė Kauno teisme ir išklausė nuosprendį

Penktadienį, 11 valandą, skandalais pagarsėjęs Egidijus Dragūnas-Selas atvyko į Kauno miesto apylinkės teismą, kuriame sužinojo jam paskirtą baudą už televizijos eteryje pasakytus necenzūrinius žodžius. Šių metų sausį per muzikinius apdovanojimus M.A.M.A. Selo ištarti rusiški keiksmažodžiai tiesioginiame eteryje jam atsieis 300 litų.
Egidijus Dragūnas-Selas po teismo nuosprendžio
Egidijus Dragūnas-Selas / Teodoro Biliūno nuotr.

Iki tol teisme atlikėjas vis nesirodydavo. Jis teigė, kad negavęs kvietimo į teismą, nes nebegyvenąs senuoju adresu.

Ir atvykęs penktadienį į teismą, Egidijus Dragūnas sakė, kad apie posėdį sužinojęs tik iš žiniasklaidos. Pilkais marškinėliais ir „Lee“ džinsais vilkintis dainininkas atrodė sumišęs ir žurnalistų klausė, kurioje salėje vyks jo bylos svarstymas.

Prasidėjus posėdžiui, atlikėjas teisėjai Birutei Drozdienei prisipažino gegužės 3 dieną gavęs šaukimą į teismą ir jį pasirašęs, tačiau neatvykęs, nes: „Susimaišiau. Mano teismai visada vykdavo Vilniuje.“

Paklaustas apie gyvenamąją vietą, E.Dragūnas iš pradžių jos nenorėjo atskleisti, teigdamas, kad viešai tokios informacijos nenori sakyti. Vis tik vėliau pasakė dabartinės gyvenamosios vietos adresą.

Teisėja, perskaičiusi bylos aplinkybes, paprašė paaiškinti, kodėl jis  tiesioginio eterio metu nusikeikęs. Selas komentuoti nepanoro ir lakoniškai atsakė: „Nežinau.“ Jis tikino nebuvęs apsvaigęs, suvokęs, kad renginį – muzikinius apdovanojimus „M.A.M.A.“ – gali matyti ne tik Lietuvos, bet ir viso pasaulio žiūrovai. „Palieku teismui spręsti“, – sakė grupės „Sel“ lyderis.

Bylos medžiagą posėdyje pateikti turėjusi teismo pirmininkė B.Drozdienė pareiškė, kad negali vartoti tų pačių necenzūrinių žodžių, kuriuos E.Dragūnas pasakė, kaip pats teigia, kartodamas jam dizainerio Juozo Statkevičiaus adresuotus žodžius, todėl pasiūlė pažiūrėti vaizdo įrašą.

Aš pasakiau tik bl.., na...., o man skyrė 300 litų baudą. Turėjo skirti 200, nes keiksmažodžiai buvo tik du. O dabar sakau – man p...ui, baudą sumokėsiu.

Selas patvirtino, kad įrašas teisingas ir daugiau nieko pridurti negalįs. B.Drozdienė tuomet atlikėjo klausė, ar jis per pastaruosius metus buvo baustas už administracinius pažeidimus. Atlikėjas sakė to nepamenantis, bet „lyg ir ne“.

Nagrinėdama bylos medžiagą, teisėja priminė, kad jis per pastaruosius metus yra baustas už vairavimą kalbantis mobiliojo ryšio telefonu, už greičio viršijimą. Svarstant bylą išlindo dar  vienas faktas, kad iš E.Dragūno apskritai yra atimtas vairuotojo pažymėjimas. E.Dragūnas negalėjo pasakyti, kada tai įvyko, bet tikino, kad dokumentą jau yra atgavęs.

„Vairuotojo pažymėjimas atimtas 2009 m. vasario 24 d. 30-čiai mėnesių. Grąžintas šių metų balandžio 19 d., tačiau teigiama, kad jo niekas neatsiėmė“, – žėrė faktus teisėja.

Egidijui Dragūnui teismas skyrė 300 litų baudą, kurią atlikėjas turės sumokėti per 40 dienų. Po posėdžio Selas žurnalistams sakė tokio sprendimo neskųsiąs, tačiau stebėjosi per didele bauda. „Aš pasakiau tik bl.., na...., o man skyrė 300 litų baudą. Turėjo skirti 200, nes keiksmažodžiai buvo tik du. O dabar sakau – man p...ui, baudą sumokėsiu“, – žurnalistams po posėdžio sakė Selas. 

Jam išėjus iš teismo pastato, privažiavo baltos spalvos BMW X5, į kurį Selas įsėdo ir nuvažiavo.

Teodoro Biliūno nuotr./Egidijus Dragūnas
Teodoro Biliūno nuotr./Egidijus Dragūnas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius