-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nėštumą įamžinusi G.Ulanovė – apie stereotipus: „Moterys mano, kad vyras krepšininkas – trofėjus“

Neseniai sporto pasaulio gerbėjus pasiekė džiuginanti žinia – Kauno „Žalgirio“ komandos kapitonas Edgaras Ulanovas su žmona Gabija laukia šeimos pagausėjimo. Portalui Žmonės.lt G.Ulanovė papasakojo, su kokiais stereotipais susiduria būdama žymaus vyro žmona, ir pasidalino jautriomis nėštumo fotosesijos akimirkomis.
Edgaras Ulanovas su žmona Gabija Ulanove ir dukra
Edgaras Ulanovas su žmona Gabija Ulanove ir dukra / Monikos Dovidaitės nuotr.

Gabija atvirauja, kad antrasis vaikelis buvo labai laukiamas, todėl žinia apie nėštumą jai buvo lyg svajonės išsipildymas. O jų pirmagimė dukra Ula Marija taip pat nekantrauja pasimatyti su savo mažuoju broliuku ar sesute. Vaikelio lyties šeima kol kas nusprendė neatskleisti.

„Abu nėštumai labai skirtingi, tačiau dabar tikrai jaučiuosi ramesnė, į daugelį dalykų reaguoju paprasčiau. Dukra jau seniai sakė, kad nori sesės arba brolio. Tad kai pasakėme, kad bus, labai apsidžiaugė ir nuolat klausinėja „kada“, – pasakoja G.Ulanovė.

Žiemą gimstančiam vaikeliui sutuoktiniai jau yra sugalvoję keletą vardų variantų, tačiau neslepia – šis procesas labai sunkus. Juk norisi vaikui suteikti vardą, turintį prasmę. Šį jautrų laukimo momentą Edgaras ir Gabija įamžino fotosesijoje, kurioje kartu pozavo ir jųdviejų dukrelė Ula Marija.

Monikos Dovidaitės nuotr./Edgaras Ulanovas su žmona Gabija Ulanove ir šeima
Monikos Dovidaitės nuotr./Edgaras Ulanovas su žmona Gabija Ulanove ir šeima

Tiesa, mažai kam žinoma, kad Ulanovų šeimoje krepšinio ekspertas – ne tik Edgaras. Gabijai krepšinio pasaulis taip pat nėra svetimas – krepšinį ji žaidė jau nuo 6-erių, o vėliau baigė krepšinio mokyklą ir net du kartus atstovavo Lietuvą jaunimo rinktinėje. Vėliau karjerą tęsė „LSU“ komandoje, tačiau patyrusi kelias traumas Gabija nuo sporto atsitraukė.

„Paskutiniais metais turėjau kelias traumas, kurios mane pristabdė, todėl nusprendžiau, kad laikas sustoti. Vėliau laukė ir kojos operacija, universiteto baigimas, darbai. Na, o vėliau, kai jau nusprendėme, jog norime vaikų, atsirado ir šeima“, – pasitraukimo iš sporto pasaulio aplinkybes prisimena Gabija.

Tiesa, tokia jos patirtis neabejotinai padeda jai geriau suprasti vyro Edgaro pasaulį, kurio didžiąją dalį sudaro krepšinis. Juk jis – Kauno „Žalgirio“ komandos kapitonas.

Monikos Dovidaitės nuotr./Gabija Ulanovė
Monikos Dovidaitės nuotr./Gabija Ulanovė

„Jeigu nesuprasčiau krepšinio ir man jis būtų neįdomus, mes tikrai mažai ką bendro turėtume. Abu mylim ne tik krepšinį, bet ir aplamai sportą, mėgstam įvairias sporto šakas ir nevengiam jų išbandyti. Abu žinom, kiek reikia įdėti juodo darbo sportininkui, kad šis pasiektų sporto aukštumų. Krepšinis yra neatsiejama mūsų gyvenimo dalis, mums tai padeda išlaikyti tvirtą ryšį“, – atvirauja G.Ulanovė.

Moters patirtis padeda ir lengviau reaguoti į vyrui skiriamą kritiką. Juk vieną dieną žaidėjas giriamas ir vadinamas geriausiu, o kitą, žiūrėk, jau peikiamas. Gabija įsitikinusi, kad svarbiausia nepamesti savęs ir susikoncentruoti ties tuo, ką darai.

Tiesa, apkalbų ir stereotipų, tenkančių krepšininko žmonoms, Gabijai išvengti ne visada pavyksta. Aplinkinių klausimai ir požiūris paskatino ją ir Martyną Motum, Australijos krepšininko Brocko Motumo žmoną, kurti laidą „Žmonos kalba“.

„Abi turime bendraamžius vaikus, abiejų vyrai rungtyniavo Stambule, todėl mus sieja daug bendro. Būdamos ten dažnai susitikdavome ir vis išsikalbėdavome, jog dauguma galvoja, kad krepšininkų žmonos gyvena prabangų gyvenimą, gražinasi ir daugiau nieko neveikia“, – apie stereotipus kalba Gabija.

Ji sako norėjosi parodyti ir kitą medalio pusę, todėl savo laidoje kalba apie gyvenimo su krepšininkais užkulisius, kurie kitiems tikrai sunkiai suprantami. Tiesa, G.Ulanovė atskleidžia, kad pradėti apie tai kalbėti buvo nedrąsu.

VIDEO: ŽMONOS KALBA Ep 1 Krepšininkas svajonių vyras? | The Real Deal Pod

„Kai Martyna į Lietuvą grįžo ilgesniam laikui, nusprendėme pabandyti. Vyrai pataria, ką galėtumėm pasikviesti į laidą, kokia tema būtų įdomi, bet bent jau mano vyras pats laidos neklausė, nes dažniausiai tik nufilmavusi laidą papasakoju jam viską, apie ką kalbėjom, pasakau įdomesnius faktus, tad, manau, dėl to ir neklauso“, – šmaikštauja Gabija.

G.Ulanova atvirauja, kad dažnai gyvenimas su žymiais krepšininkais piešiamas lyg pasaka, rodos, kad šiems nereikia dirbti. Tačiau realybė visai kitokia – dažnai šeimos net gražiausias metų šventes priverstos praleisti atskirai.

Monikos Dovidaitės nuotr./Edgaras Ulanovas su žmona Gabija Ulanove ir šeima
Monikos Dovidaitės nuotr./Edgaras Ulanovas su žmona Gabija Ulanove ir šeima

„Žmonės nesupranta, jog krepšininkai negali pasiimti laisvadienio ar išsiprašyti iš treniruotės. Nežinojo, kad tenka ir šventes atskirai švęsti, ir tikrai nemažai kitų svarbių įvykių gyvenime praleisti dėl krepšinio. Sezono metu yra režimas bei disciplina, kurios privaloma laikytis“, – neslepia Gabija.

Labiausiai G.Ulanovę stebina kitų moterų požiūris – dažnai galvojama, jog vyras krepšininkas yra tiesiog trofėjus.

„Moterys labai pabrėžia, kad gyvename būtent su krepšininkais, klausia koks tai jausmas… Visada atsakau, kad visų pirma gyvenu su Edgaru, kuris yra mano vyras, draugas, vaikų tėvas. Žmogus su savo vertybėmis, kurio darbas – krepšinis“, – kelią stereotipinėms apkalboms užkerta Gabija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius