Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Netikėtoje vietoje – Emilio Vėlyvio serialo „Ne tau, Martyna!“ premjera: svečiai rinkosi į Seimą

Trečiadienio vakarą Vilniuje surengta režisierių Emilio Vėlyvio ir Domo Vilčinsko serialo „Ne tau, Martyna!“ premjera. Renginiui pasirinkta išties netikėta vieta.

Trečiadienio vakarą kviestinei publikai pristatytas naujas režisierių Emilio Vėlyvio ir Domo Vilčinsko serialas „Ne tau, Martyna!“

Kaip teigė kūrėjai, išskirtinei premjerai – išskirtinė ir vieta. Tai pirmasis mūsų šalies istorijoje lietuviškas serialas, kurio premjera įvyko Lietuvos Respublikos Seimo rūmuose.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Serialo „Ne tau, Martyna!“ premjera
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Serialo „Ne tau, Martyna!“ premjera

Iš pradžių svečiams buvo surengta ekskursija po Seimą, o vėliau įvyko ir didžioji premjera.

Simboliška, kad Lietuvos priėmimo į Europos Sąjungą dvidešimtmečio proga, Seimas atvėrė duris ir širdį lietuviško kino kūrėjams. Vakaro metu renginio svečius stebino serialo motyvais parengtos dekoracijos bei gausi „rinkimų“ agitacija.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Serialo „Ne tau, Martyna!“ premjera
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Serialo „Ne tau, Martyna!“ premjera

Išskirtinėje premjeroje dalyvavo ne tik serialo kūrybinė komanda ir aktoriai, bet ir Seimo nariai, vienas garsiausių Lietuvos modelių, verslininkė Simona Starkutė, verslininkas Žilvinas Grigaitis, aktoriai Andrius Bialobžeskis, Sakalas Uždavinys, Donatas Šimukauskas, Sofija Gedgaudaitė, Mindaugas Papinigis, Vaida Baranovė, Milda Gecaitė, Akvilė Žirgulytė, režisierius Domas Vilčinskas, prodiuseris Gediminas Juodeika, ledo ritulininkas Darius Kasparaitis, reperis ir sportininkas Vytautas Medineckas-Ironvytas ir gausybė lietuviško kino gerbėjų.

Fotogalerija:

„Serialas „Ne tau, Martyna!“ yra pats ilgiausias, didžiausias, brangiausias ir ambicingiausias mano ir Emilio Vėlyvio televizijos projektas. Tai bus tramplynas lietuviškų serialų istorijoje. Pagrindiniai ingredientai – netradicinė siužetinė linija, nepriekaištinga režisūra bei aktorių vaidyba prisidėjo prie to kada kūrinį žiūrovai tiesiog vadina KULTINIU“, – žiūrovus priblokšti pasiruošęs serialo prodiuserius Gediminas Juodeika.

„Man labai džiugu, kad nors serialo pagrindinė tema ir yra kartų konfliktas, akcentas yra laisvės, demokratijos bei jos kainos tema. Serialo veikėjos Martynos pasirinkti būdai - laisvoje Lietuvoje užaugusios laisvos kartos atspindys. Šiandien tai, kad mus priima tokia institucija kaip Seimas ir leidžia pasijuokti bei drąsiai ir laisvai kalbėti politikos temomis, yra tikras laisvės ir demokratijos laimėjimas", - džiaugėsi serialo režisierius Domas Vilčinskas.

„Gavau pasiūlymą premjeros metu dar kartą trumpam persikūnyti i Martynos personažą, bet to tikrai nedarysiu, nes Seime keiktis negalima (juokiasi). Seriale vaidinant Martyną Rainytę pakilo ir mano pačios asmeninė savivertė. Supratau, kad su manimi nėra taip sudėtinga sugyventi, kaip atrodė anksčiau. Žinoma, su visa pagarba ir meile, sakau, kad Martyna tikrai turėjo priežasčių būti tokia kokia yra. Na, bet pamatysite viską patys. Visiems linkiu mylėti save“,– sunkiai tramdydama jaudulį kalbėjo seriale Martyną suvaidinusi Sofija Gedgaudaitė.

Rinkimų karštinei vis labiau įsisiūbuojant, seriale pristatyta komiška bei dramatiška rinkimų kova, kokios Seimo rūmai dar nematė!

Naujojo režisierių E.Vėlyvio ir D.Vilčinsko darbo „Ne tau, Martyna!“ herojė – dvidešimtmetė įtakingo politiko dukra, kurios gyvenimas yra vienas didelis spjūvis į taisykles. Kai savo gimtadienio vakarėliu ji sudrebina visą miestelį, jos tėvo seimo nario karjera pakimba ant plauko, o pačiai skiriamas namų areštas. Bet Martyna – ne iš tų kurios lengvai pasiduoda ir maištaudama nusprendžia... eiti į rinkimus prieš savo tėvą!

Anot D.Vilčinsko, serialas yra apie tikruosius politinės sistemos veidus ir tai, kaip absurdiškai gali elgtis žmonės, pakerėti „politinių pelkių“ žavesio.

Seriale vaidmenis sukūrė Sofija Gedgaudaitė, Donatas Šimukauskas, Vakaris Indrekus, Andrius Bialobžeskis, Vaida Baranovė, Liubomiras Laucevičius, Renata Kutinaitė – Bartkienė, Romuald Lavrynovič , Valentinas Krulikovskis, Monika Survilaitė, Vytautas Kaniušonis ir Petras Kuneika.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Serialo „Ne tau, Martyna!“ premjera
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Serialo „Ne tau, Martyna!“ premjera

Daugiau nei pusės milijono eurų vertės serialas „Ne tau, Martyna!“ buvo baigtas filmuoti 2023 metais.

„Filmavime – 62 pamainos. Manau, visi jų dalyviai nusipelno po medalį“, – tąkart sakė E.Vėlyvis.

Serialas buvo filmuojamas Kaišiadoryse. Įamžintos ne tik įsimintiniausios miesto vietos bei apylinkės, bet ir kultūros objektai, administraciniai pastatai, tradicijos, žmonės.

„Kai sprendėme, kur turėtų gimti serialas, Gediminas Juodeika (prodiuseris – red. past.) neabejojo – Kaišiadoryse. Ir patikino – jei mums nepavyks, jis čia gyventi persikels visam laikui“, – juokavo E.Vėlyvis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius