Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pavėluotai ordiną atsiėmęs Juozas Statkevičius: džiaugiuosi, kad apdovanojo ne po mirties!

Ketvirtadienį priešpiet dizaineris Juozas Statkevičius atvyko į Prezidentūrą atsiimti jam skirto ordino „Už nuopelnus Lietuvai“. Visą akademinę valandą pas prezidentę užtrukęs menininkas po susitikimo džiaugėsi ne tik švarko atlapą papuošusiu ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Riterio kryžiumi, bet ir įkvepiančiu pokalbiu su šalies vadove.
Juozas Statkevičius nuoširdžiai džiaugėsi pavėluotai atsiimtu garbingu apdovanojimu
Juozas Statkevičius nuoširdžiai džiaugėsi pavėluotai atsiimtu garbingu apdovanojimu / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Prezidentė sakė, kad džiaugiasi, jog yra tokių žmonių. Su ja kalbėjome apie gerą darbą, kolektyvą. Ji prisipažino, kad net ir jai nelengva mane apdovanoti dėl žmonių reakcijos, kai visada yra galvojančių, kad yra vertesnių. Tačiau prezidentė nusprendė kitaip – man tai yra labai malonu, – šypsodamasis ir nuoširdžiai džiaugdamasis tikino J.Statkevičius. – Prezidentė sakė, kad matė mano darbus ir yra su jais susipažinusi. Tačiau dėl galimybės pasiūti šalies vadovei suknelę šįkart nekalbėjome.“

Dizaineris ir kostiumų kūrėjas garbingą valstybinį apdovanojimą turėjo atsiimti iškilmingoje ceremonijoje liepos šeštąją – Valstybės dieną, tačiau tuo metu kūrėjas idėjų sėmėsi Paryžiaus mados savaitėje ir į Lietuvą nesugrįžo.

„Tikrai būčiau grįžęs, jei būtų tiesioginių skrydžių iš Paryžiaus į Vilnių. O sugaišti kelionėje visą parą negalėjau, todėl buvo apmaudu“, – prisipažino kūrėjas, tyliai pridurdamas, kad ir lėktuvo bilietai, perkami iš anksto, yra gerokai pigesni.

Atsiimti apdovanojimo J.Statkevičius atėjo pasipuošęs tamsiai mėlynu kostiumu iš savo kolekcijos, prisipažindamas, kad naktį negalėjo užmigti, nerimaudamas, jog ryte nepramiegotų.

„Man labai smagu, kad įvertina ne po mirties ir dar kol supranti, ką gauni. Kai apdovanojimą įteikia tau sėdint vežimėlyje, jau nebelabai įdomu... O dabar tai skatina dar labiau stengtis ir dirbti toliau, – sakė menininkas. – Visi galvoja, kad drabužiai yra labai nesvarbu, bet kita vertus – visi skiria tam labai daug dėmesio. Be to, šioje srityje jau yra pasiekta didelių rezultatų, bet kažkodėl mados sritis yra laikoma nereikšminga ir nesvarbi. Mada mūsų gyvenime užima labai daug vietos!“

J.Statkevičiaus pasveikinti atėjusios jo siuvėjų kolektyvo narės šmaikštavo, kad menininkas atrodo labai jaunai ir iš šalies stebint galima pagalvoti, jog dizaineris atsiima ne valstybinį apdovanojimą, o magistro diplomą.

„Mirkysime šampane?“, – apdovanojimą švęsti su ištikimomis bendražygėmis žadėjo J.Statkevičius.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Juozą Statkevičių su gėlėmis pasveikino jo bendražygės
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Juozą Statkevičių su gėlėmis pasveikino jo bendražygės

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius