-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Pragaro virtuvės“ laimėtojos lieknėjimo istorija: „Šefei laikytis dietos nelengva“

„Dabar darau tai, kam didžiąją dalį gyvenimo sakiau „ne“. Supratau, kad sulaukusi 30-ties norėčiau būti ta gražia pražydusia moterimi, o ne pilka, savo kūno besigėdijančia pelyte“, – šiandien sako prieš keturis mėnesius sveiką gyvenimo būdą pasirinkusi ir sportuoti pradėjusi virtuvės šefė, kulinarinio projekto „Pragaro virtuvė“ laimėtoja Vaida Jonkuvienė (28).
Vaida Jonkuvienė
Vaida Jonkuvienė / Asmeninio albumo nuotr.

Ji niekuomet nebuvo iš tų moterų, kurios dėl savo lieknumo vadinamos smilgomis, o stipriau papūtęs vėjas jas gali nunešti. Aukšta, tvirta, gal kiek apvalesnių formų, tačiau mylinti savo moteriškumą ir pasitikinti savimi. Tokia visuomet buvo Vaida.

Tiesa, dar vidurinėje mokykloje jos kūno formos buvo mažesnės, tuomet ji net žaidė mokyklos krepšinio komandoje. Tačiau ištekėjusi ir susilaukusi dukros Vaida tapo moteriškesnė, apimtys natūraliai padidėjo. „Esu viena iš tų, kurios į tam tikrus dalykus nekreipia dėmesio. Tačiau, matyt, reikia sulaukti momento, kai noras keistis ateina iš vidaus“, – Žmonės.lt sakė Vaida.

Asmeninio albumo nuotr./Vaida Jonkuvienė
Asmeninio albumo nuotr./Vaida Jonkuvienė

Savo pokyčių pradžia Vaida laiko vieną eilinį rytą, kai netikėtai naršant internete akis užkliuvo už parduodamo elipsinio treniruoklio. „Nežinau kodėl, bet susidomėjau tuo skelbimu. Anksčiau gyvenime nebūčiau kreipusi dėmesio į tokią reklamą. Tačiau šįkart pagavo azartas – reikia. Popiet apie tai pasakiau vyrui, o kitą dieną nusipirkau. Kai parsivežiau namo, supratau, kad nusipirkti neužtenka, kad reiks su juo kažką daryti. Nenorėjau, kad treniruoklis taptų drabužių kabykla“, – linksmai pasakojo Vaida.

Pradėjusi nuo neilgų treniruočių, ji kasdien didino apkrovas, tačiau savęs neprievartavo, stengėsi sportuoti tiek, kad būtų malonu. Vėliau vis dažniau pagalvodavo apie galimybę įšokti į bėgimo batelius, galiausiai pradėjo reguliariai bėgioti. „Sunkiausiai yra ne bėgioti, o persirengti sportinę aprangą ir prisiruošti išeiti iš namų. Bėgioti yra smagu, daug visko pamatai, be to – pasitikrini save, savo fizines galimybes. Jeigu gali lengvai užlipti į šeštą aukštą, tai dar nereiškia, kad gali nubėgti 5 kilometrus. Bet viską darant palaipsniui – viskas įmanoma“, – sakė Vaida.

Asmeninio albumo nuotr./Vaida Jonkuvienė
Asmeninio albumo nuotr./Vaida Jonkuvienė

Ji nebėgioja mieste, sėda į automobilį ir važiuoja kur ramiau, atokiau, kur švaresnis oras ir patogesni takai. Pirmą kartą Vaida viena bėgti neišdrįso, drauge pasportuoti įkalbino ir vyrą. Pasirinkusi programą pradedantiems ji laikėsi specialioje lentelėje nustatytų normų, bėgimą ristele kaitaliojo su greitu ėjimu – dvi minutes bėgo, dvi – sparčiai žingsniavo.

Pradžioje tokiu principu įveikusi 6 kilometrus, vėliau ji didino atstumus, ir bėgimo laiką. „Šiandien jau lengviau, tačiau žiemą bėgioti norisi rečiau, tenka dažniau lipti ant treniruoklio“, – šypsodamasi sakė Vaida. Per kelis mėnesius ji be didelio vargo atsikratė keliolika kilogramų. Jos asmeninis rezultatas – pergalė prieš save pačią.

„Rezultatas – smagus. Gal kol kas itin dideliais pasiekimais pasigirti ir negaliu, bet tikiu, kad po metų atrodysiu taip, kaip atrodžiau prieš dešimtmetį. Mums visiems reiktų labiau pasirūpinti savimi. Pradžioje ėmiau tvarkyti savo vidinį pasaulį, vėliau ėmiau žiūrėti, ką dedu į burną, ir susitvarkiau mitybą“, – sakė Vaida.

Asmeninio albumo nuotr./Vaida Jonkuvienė
Asmeninio albumo nuotr./Vaida Jonkuvienė

Pasak jos, svarbiausia – atsisakyti duonos, miltų ir bulvių. Saldumynams ji niekada nejautė didelio potraukio, todėl apie gabalėlį šokolado ji sako nesvajojusi nei anksčiau, nei dabar. „Būnant virtuvės šefe laikytis dietos nėra lengva – juk turiu visko paragauti! Tačiau net tuomet, jei laikyčiausi griežčiausios dietos, neleisčiau sau paslapčiomis išspjauti kokio nors šaukštelio grietinėlės ar riebaus padažo. Valgymas man yra vienas iš didžiausių gyvenimo malonumų“, – tikino ji.

Pagrindinės mitybos taisyklės – valgyti dažnai, bet nedidelėmis porcijomis, valgyti tuo pat metu ir derinti maistą. „Taisyklė nevalgyti po 18 valandos – pati baisiausia, nes dažnai tik po 20 valandos prasideda pats valgymas. Ir nereikia savęs riboti, vakare galima valgyti sočiai, tačiau ne riebiai, valgyti mėsą – bet be bulvių“, – sakė Vaida.

Ji džiaugiasi atsikračiusi papildomų kilogramų, tačiau neslepia susidūrusi su kita problema – drabužiai tapo per dideli, jai teko atnaujinti garderobą. Kaip į pokyčius reagavo vyras? „Jam aš visuomet graži. Net kartais norėčiau, kad jis mane palaikytų, kad ragintų sportuoti, tačiau žinau, kad to nesulauksiu. Jis tiesiog nuoširdžiai džiaugiasi manimi tokia, kokia esu. Dėl to jį dar labiau myliu“, – pasakojo ji.

Pasirinkusi sveiką gyvenseną geru pavyzdžiu Vaida užkrėtė ir namiškius, ir kolegas, paskatino draugę įsigyti treniruoklį. „Jokios paslapties nėra. Reikia tik labai norėti. Kilogramai nutirpo, bet jai sau neskiriu dėmesio – jie labai greit grįžta atgal ir su manim vėl noriai draugauja“, – sakė Vaida palinkėjusi visiems valios siekti užsibrėžto tikslo.

Asmeninio albumo nuotr./Vaida Jonkuvienė
Asmeninio albumo nuotr./Vaida Jonkuvienė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius