Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Italija gedi: mirė dizaineris, mados elito numylėtinis Roberto Cavalli

Penktadienį mirė italų dizaineris, tarptautinio elito numylėtinis Roberto Cavalli. Mados legendos širdis užgeso einant 84-iuosius metus, pranešė italų žiniasklaida.
Roberto Cavalli
Roberto Cavalli / Imago / Scanpix nuotr.

Italijos naujienų agentūra ANSA pranešė, kad dizaineris po sunkios ligos mirė namuose Florencijoje, mieste, kuriame gimė.

Pirmą kartą Roberto Cavalli buvo pastebėtas septintajame dešimtmetyje papuošdamas tokias žvaigždes kaip Sophia Loren ir Brigitte Bardot, o jo odą apnuoginantį ir akį rėžiantį stilių dar daugelį metų mėgo vėlesnių kartų garsenybės – nuo Kim Kardashian iki Jennifer Lopez.

R.Cavalli mėgo Ferrari automobilius, storus cigarus ir marškinius, atsegtus taip, kad išryškėtų jo įdegusi krūtinė. Jis vedė „Mis Visatos“ vicečempionę, turėjo purpurinį sraigtasparnį ir Toskanos vynuogyną, buvo pažįstamas su Holivudo žvaigždėmis.

Roberto Cavalli
Roberto Cavalli

Gimęs 1940 m. lapkričio 15 d. Florencijoje, svarbiausiame Italijos odos apdirbimo centre, R.Cavalli garsėjo margintos odos ir elastingų džinsų naudojimu kūryboje.

2005 m. dizaineris buvo pakviestas atnaujinti „Playboy“ zuikučių uniformą – jis, kaip ir anksčiau, pristatė leopardo rašto versiją.

Primename, kad Roberto Cavalli turėjo šešis vaikus. Jauniausias gimė vos prieš metus laiko – ilgametė jo partnerė, gražuolė švedė Sandra Nilsson-Bergman praėjusių metų vasarį pagimdė dizaineriui sūnų.

Fotogalerija:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius