Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 16

Iš „Visagino country“ su istorinėmis žiniomis ir išmoktais linijiniais šokiais

Jau šį savaitgalį Visagino mieste vyks tradicinis „Visagino Country“ festivalis. Jauniausiame Lietuvos mieste bus galima ne tik paklausyti įvairių kantri stiliaus dainų, bet ir susipažinti su kantri istorija, išmokti linijinių šokių, pažaisti kantri stiliaus žaidimus ir palapinių miestelyje susirasti naujų draugų.
„Visagino country“
„Visagino country“ / Festivalio organizatorių nuotr.

Kvies pasinerti į kantri istoriją

Į festivalį atvykusius melomanus pagilinti savo kantri stiliaus žinias ir išgirsti kaip per laiką keitėsi šio stiliaus skambesys kvies Klaipėdos kantri klubas su Viktoru Timošiovu, Alvita bei Maksu.

„Deja, ne daugelis festivalio lankytojų gali atskirti, kur kurio laikmečio kantri muziką. Mes suteiksime progą pasinerti į stiliaus istoriją ir pademonstruosime gyvu skambesiu, kaip pasiekėme tokią kantri muzika, kuri įgavo roko ar net hip-hop‘o stiliaus elementų“, – pasakojo V.Timošiovas.
Visaginiečiai ir festivalio svečiai taip pat galės išgirsti paskaitą: „Kantri muzikos legenda – Henkas Wiljamsas“. Paskaitą ves Aleksandr Belkin bei Viktoras Timošiovas. Iš JAV atvykęs muzikantas Carlton Moody šeštadienį ves „Kantri muzika ir Amerikos kultūros istorijos“ paskaitą.

Festivalio organizatorių nuotr./„Visagino country“
Festivalio organizatorių nuotr./„Visagino country“

Šeštadienį vyks ir itin laukiamas linijinių šokių maratonas. Jo metu savo sugebėjimus parodys ne tik kelios dešimtys Lietuvos linijinių šokių klubų, bet ir jų išmokti galės visi norintys. Tiek Visaginiečiai, tiek ir į festivalį atvykę miesto svečiai.

Kantri tarp palapinių ir pramogos nuo ryto

Nors kai kuriems gali pasirodyti keista, kad mieste vykstantis festivalis turi ir savo palapinių bei kemperių miestelį, bet į jį kasmeti atvyksta nemažai žmonių, dalis jų palapinių niekada nekeistų į mieste esančius viešbučius. Tai patvirtina ir Aleksandras Martinkėnas, „Visagino country“ palapinių miestelyje savanoriaujantis jau 16 metų.

„Yra tokių festivalio dalyvių, kurie man dar žiemą paskambina ir paprašo užrezervuoti geriausias vietas. Smagu, kad su kitais jau tapome itin gerais draugais. Bendruomenė kas metai tik stiprėja ir didėja. Turime ir savų tradicijų“, – pasakojo A.Martinkėnas.

Festivalio organizatorių nuotr./„Visagino country“
Festivalio organizatorių nuotr./„Visagino country“

Šiemet, festivaliui persikėlus prie pat stadiono, kiek pasikeitė ir palapinių miestelio vieta. Ji bus arčiau Visagino ežero ir miško, uždaroje festivalio teritorijoje. Pasak pašnekovo, tai tik dar geriau poilsiaujantiems.

„Bus dar didesnis bendrumo jausmas ir renginio atmosfera jausis geriau. Palapinių miestelyje gyvos savos tradicijos, šeštadienį visada verdame sriubą, kurios užtenka visiems, čia užsuka muzikantai, atsineša gitaras ir dar dienos pradžią pradedame su gyva kantri muzika. Šiemet nereikės toli eiti iki renginio vietos, viskas bus čia pat. Palapinių miestelio dalyviai laukdami vakaro koncerto gali išsimaudyti, pasivaikščioti po sutvarkytą pakrantę ir parką“, – pasakojo vienas iš ilgiausiai festivalyje savanoriaujančių visaginiečių pridurdamas, kad kaip ir daugelis festivalio svečių, neįsivaizduoja „Visagino country“ be gyvenimo palapinių miestelyje.

Organizatoriai tikina, kad šeštadienį dalyvių laukia ir įvairiausi netradiciniai žaidimai, nuo vaikams skirtų piešimo ant grindinio konkursų iki „Šluotbolo“ ar „Paklodžių tinklinio“. Laikas laukiant vakaro pasirodymų neturėtų prailgti.

Festivalio organizatorių nuotr./„Visagino country“
Festivalio organizatorių nuotr./„Visagino country“

Atlikėjai iš 9 valstybių

„Šiemet festivalio didžiojoje scenoje turėsime net 12 kantri grupių pasirodymų. Publikai savo muziką pristatys atlikėjai iš Lietuvos, Latvijos, Ukrainos, Kanados, Prancūzijos, Rusijos, Lenkijos, JAV ir Austrijos. Turėsime progą išgirsti pačių įvairiausių kantri stiliaus variantų“, – pasakojo festivalio organizatorė Elena Čekienė.

Festivalyje be klasikinę kantri muziką grojančių Amerikiečio Carlton Moody ir kanadiečio Julian Summers šiemet atvyks kantri roko bei pop kantri dainas atliekančios ukrainiečių „Fira“ bei latvių „Flame & Rolltones“ grupės. Lenkus atstovaus viena populiariausių šalies kantri ir rokenrolo bei bliuzo grupių – Whiskey River“.

Šių metų festivalyje dalyvaus ir austrų grupė „Nashville“, prancūzai Kevin Buckley ir „The Yee-Haw band“. Iš Rusijos atvyks „Country Hell“ kolektyvas. Kartu su jais scenoje išvysime grupės „Kukuruza“ senbuvius Jurij Palmov ir Svetlana Šebeko. Festivalyje gros ir mandolinininkės Olgos Jegorovos bei Romano Palmovo duetas „RO“.

Virgis Stakėnas šiemet festivalyje gros su Sepa. Jie, padedami Iggy iš JAV, parengė specialų pasirodymą. Iš lietuviškų balsų taip pat bus galima išgirsti Aleksandr Belkin su projektu „Creedance tribute“ bei akustinės muzikos atlikėją – „Feather Grey“.

Ant scenos lips ir lietuvaitė Alvita su latvių grupe „New Day“. Žiūrovai Alvitą gali atpažinti kaip „kantri mergaitę“ iš TV šou „Lietuvos balsas“, ji taip pat yra nuolatinė „Visagino country“ dalyvė, pasirodanti „kantri viltys“ projekte. Šiemet ji, kartu su grupe iš Latvijos „New Day“, pristato amerikiečių projekto „Hanna & McEuen“ dainas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius