Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 17 /22:40

„Šok su manimi“: nuo Anos Kareninos iki ištvirkusių Versalio rūmų gyventojų ir Jūratės Norvaišienės malonė autsaideriams

Šeštadienio vakarą televiziniame šokių projekte „Šok su manimi“ dalyvaujantys šokėjai ir pramogų pasaulio atstovai išvydo dar kitokį vedėjų tandemą – iš gastrolių grįžusią aktorę Jurgitą Jurkutę ir jau antrą laidą Vytautą Šapranauską pavaduojantį Mindaugą Stasiulį. Tuo tarpu projekte dalyvaujančių porų gretos mažėja akimirksniu – penktadienį kojos traumą patyrės „ventukas“ Juozas Butnorius pasitraukė iš projekto palikdamas savo šokių partnerę Kateriną Voropaj šokti su „Tu gali šokti“ projekto nugalėtojumi Pauliumi Šinkūnu. Be to, šį šeštadienį komisijos narė Jūratė Norvaišienė paskelbė „iškritimo amnestiją“ ir projekto niekas nepaliko.
Milda Štakėnaitė ir Deividas Meškauskas
Milda Štakėnaitė ir Deividas Meškauskas / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

„Šok su manimi“ dalyviai šeštadienį pradėjo kelionę laiku, mat laidos tema – „Epochos ir laikmečiai“. Projekto poros žiūrovus kvietė keliauti kartu nuo Antikos iki Naujųjų amžių, o projekto svečias – Lietuvos estrados maestras Stasys Povilaitis – dovanojo legendinę dainą „Švieski man vėl“. Jis, kartu su pirmininku Jurijumi Smoriginu, sportinių šokių legenda Jūrate Norvaišiene bei daugkartiniais klasikinių šokių Lietuvos čempionais Lina Chatkevičiūte ir Donatu Vėželiu, tapo vienu iš komisijos narių.

„Ventukas“ Juozas Butnorius negalėjo pasirodyti ant parketo, nes medikai jam nustatė Achilo sausgyslės uždegimą. Tad pirmieji pasirodė Paulius Šinkūnas ir J.Butnoriaus buvusi partnerė Katerina Voropaj. Pora pasirinko Antrojo pasaulinio karo temą bei sušoko Vienos valsą pagal „Bjelle ir peru“ dainą „Brolužis“.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Katerina Voropaj ir Paulius `inkūnas
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Katerina Voropaj ir Paulius Šinkūnas

Antikinis Romos amfiteatras ir gladiatorių kautynės įkvėpė kitą projekto porą – Petrą Daunį ir Sandrą Saikauskaitę. Karingai nusiteikę dalyviai sušoko efektingą tango sumišusį su pasadoblio bei sambos žingsneliais. Nors visiems komisijoms nariams šokis paliko neišdildomą įspūdį, Jurijui Smoriginui jis nepatiko. Anot choreografo, P.Daunys buvo „per daug apsirengęs ir nepademonstravo savo spenelių“.

Rašytojas Viktoras Hugo įkvėpė Kęstutį Baranauską ir Eglę Straleckaitę sušokti romantišką ir gana graudų šokį pagal grupės „Evanescence“ kūrinį „Wake me up“, apie sunkiai sergantį ligonį ir jo mylimąją, galbūt seselę. Tiesa, komisijos nariams šiame etiude labai trūko paties rumbos šokio, o S.Povilaičio akys negalėjo atitrūkti nuo besiraitančios E.Straleckaitės.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Petras Daunys ir Sandra Saikauskaitė
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Petras Daunys ir Sandra Saikauskaitė

Asta Pilypaitė ir Ligitas Bernatavičius sušoko rumbą, atspindinčią Vokietiją padalijusios Berlyno sienos (pastatyta 1961-aisiais rugpjūčio 13 dieną, o nugirauta  – 1989 metais lapkričio 9-ąją – aut.past.) tematika.

Šmaikščią Versalio rūmuose gyvenančių įsimylėjėlių istoriją, apsuptą rokoko ir secesijos stiliaus, ypač atsispndinčio stilizuotų to laikmečio drabužių, pademonstravo džiaivą sušokę Milda Štakėnaitė ir Deividas Meškauskas. Anot maestro S.Povilaičio, „jų šiek tiek pasileidęs šokis“ itin patiko, nes žiūrėti buvo „smagu iki ašarų“.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Milda `takėnaitė ir Deividas Meakauskas
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Milda Štakėnaitė ir Deividas Meškauskas

Mindaugas Rainys ir Milana Jašinskytė-Pankevičienė virtę Levo Tolstojaus romano personažais Ana Karenina ir pulko vadu Aleksejumi Kirilovičiumi Vronskiu sušoko aistringą valsą. Komisija jiems dosni nebuvo, mat jie ne itin gerai atliko šokio žingsnelius

Paskutinieji parketą savo „puantais“ trynė Jonas Nainys ir Justė Žemaitytė, pasirinkę dabarties temą ir itin minimalistinius, blizgius kombinezonus jie atspindėjo klubinėtojų kultūrą. Anot komisijos narės Linos Chatkevičiūtės, jiems puikiai pasisekė ne tik perteikti šio laikmečio dvasią, bet ir sušokti ča ča ča.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Jonas Nainys ir Justė Žemaitytė
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Jonas Nainys ir Justė Žemaitytė

Šokių egzaminas ir slapta J.Norvaišienės dėžutė

Pasirodžius paskutinei porai, šokėjų laukė dar vienas ir gana sunkus išmėginimas – „Šok su manimi“ šokių egzaminas. Vienas iš poros narių (ne profesionalus šokėjas – aut.past.) turėjo atskirti kokį šokį reiktų šokti pagal skambančią muziką. Šokėjams atlikus, jų manymų, muziką atitinkančius šokius, komisija trims projekto dalyviams skyrė po vieną balą. Šie atiteko Jono Nainio, Astos Pilypaitės bei Kęstučio Baranausko poroms.

Tam, kad projekte dalyvaujantys šokėjai ir jų žinomi partneriai žinotų, jog komisijoje sėdi tikri profesionalai, daugkartiniai klasikinių šokių Lietuvos čempionai Lina Chatkevičiūtė ir Donatas Vėželis visą vakarą rašę balus, persirengė, briliantinu susitepė plaukus ir pademonstravo kaip gi turėtų būti šokamas klasikinis lėtas valsas. Kiekvieną poros žingsnelį palydėjo gausūs žiūrovų studijoje plojimai ir susižavėjimo šūksniai.

Atėjus akimirkai, kuomet mažiausiai žiūrovų ir komisijos balsų surinkusi pora turėjo palikti projektą, komisijos narė J.Norvaišienė suteikė „amnestiją“ iškritusiai porai ir projekto šį šeštadienį nepaliko niekas. Kuri pora – Astos Pilypaitė ir Ligito Bernatavičiaus ar Mindaugo Rainio ir Milanos Jašinskytės-Pankevičienės – galėjo iškristi žiūrovams nebuvo atskleista.

Projekte „Šok su manimi“ dalyvavusios poros:

  • Jonas Nainys ir Justė Žemaitytė
  • Kęstutis Baranauskas ir Eglė Straleckaitė
  • Katerina Voropaj ir Paulius Šinkūnas
  • Milda Štakėnaitė ir Deividas Meškauska
  • Petras Daunys ir Sandra Saikauskaitė
  • Asta Pilypaitė ir Ligitas Bernatavičius
  • Mindaugas Rainys ir Milana Jašinskytė-Pankevičienė
    Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./ Projekto `ok su manimi akimirka
    Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./ Projekto „Šok su manimi“ akimirka

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius