-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 16

30 komandų per 30 dienų: šviesos tunelio gale neregintys „Nets“

Iki NBA reguliariojo sezono pradžios liko daugiau nei mėnuo, todėl kiekvieną darbo dieną kviečiame susipažinti su vis nauja stipriausios pasaulio krepšinio lygos komanda. Pristatome ikisezonines ekipų apžvalgas, kurias galite rasti ir oficialiame lygos internetiniame puslapyje „NBA.com“. Šį kartą apžvelgsime mažai perspektyvų sužibėti turinčius „Brooklyn Nets“.
Brookas Lopezas
Brookas Lopezas / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Brooklyn Nets NBA

2015–2016 m. pergalių ir pralaimėjimų santykis: 21-61

Išvyko: Thaddeus Youngas, Jarrettas Jackas, Wayne'as Ellingtonas, Willie Reedas.

Papildė: Isaiah Whiteheadas, Anthony Bennettas, Trevoras Bookeris, Randy Foye, Justinas Hamiltonas, Jeremy Linas, Luisas Scola, Greivis Vasquezas, Carisas LeVertas.

Trumpai: persikėlę į Brukliną „Nets“ reguliariajame sezone iškovojo 49, vėliau 44 pergales, tačiau po to smarkiai krito į Rytų konferencijos dugną. Praėjusiais metais ekipa iškovojo vos 21 pergalę.

Kantrybės, nes „Nets“ kelionė link elito gali užtrukti ne vieną sezoną. Bruklino ekipa bando iš naujo lipdyti komandą, tačiau turi labai mažai dėlionės detalių, kurios jai gali padėti ateityje. Tai lyg statyti namą ir neturėti pakankamai plytų. Nebent tikimės, kad Brookas Lopezas ateityje taps NBA žvaigžde.

Drąsiai galima teigti, kad „Nets“ yra pačioje blogiausioje padėtyje iš visų NBA komandų. Jie neturi nė vienos superžvaigždės, jaunų ir perspektyvių žaidėjų, o pirmąjį naujokų biržos šaukimą jie galės panaudoti tik 2019 metais.

Žinoma, tai yra bausmė už prastus Bruklino komandos vadovų sprendimus praeityje, kai „Nets“ paaukojo viską vardan NBA čempionų titulo, kurio taip ir neiškovojo.

Tokio ėjimo visai nereikėjo. Ekipa persikėlė iš Naujojo Džersio į Brukliną ir galėjo po truputėlį lipdyti komandą, o ne vilioti naujuosius komandos sirgalius garsiomis pavardėmis, kurios sužlugdys komandos ateitį. Vietoje to, sudėtis buvo renkama aplink savo karjeros saulėlydį pasitinkantį Deroną Williamsą ir štai dabar esame tokioje beviltiškoje padėtyje.

Vienintelis saulės spindulėlis yra tai, kad „Nets“ generaliniu vadybininku paskyrė buvusį „Spurs“ narį Seaną Marksą, o treneriu labai NBA gerbiamą strategą iš Kenny Atkinsoną. Šis duetas yra jaunas, energingas ir perspektyvus, tačiau jie taip pat nėra stebukladariai.

Pirmas dalykas, kurį padarė S.Marksas, tai atidavė T.Youngą į „Pacers“ pirmojo rato šaukimą. Verta priminti, kad „Nets“ tokių neturi todėl, kad 2013 metais juos paaukojo „Celtics“ klubui už Paulą Pierce'ą ir Keviną Garnettą.

Taigi, S.Marksas nori jaunų ir perspektyvių žaidėjų, todėl šią vasarą 20-uoju šaukimu pasirinko C.LeVertą. Tai yra puikus gynėjas, kuris gaus daug žaidimo laiko, nes daugelis veteranų paliko komandą.

„Nets“ atsikratė viskuo, kas jiems priminė prastą buvusių vadovų darbą išskyrus B.Lopezą. Tačiau tai vis dar yra neblogas krepšininkas, kuris gali pasitarnauti ateityje.

Tuomet S.Marksas pasiūlė 125 mln. JAV dolerių dviems žaidėjams – Tyleriui Johnsonui ir Allenui Crabbe. Tai du laisvieji agentai, kurie savo vertės NBA dar neįrodė. Tačiau planas nepavyko nes atitinkamai „Heat“ ir „Trail Blazers“ nusprendė pateikti savo krepšininkams dar geresnius pasiūlymus.

Jam pavyko už gerą kainą į Brukliną prisivilioti J.Liną, o Niujorke šis įžaidėjas prisimenamas iki šiol. Prieš kelerius metus jis turėjo fantastišką atkarpą su „Knicks“ klubu, o tai padės į areną pritraukti šiek tiek daugiau gerbėjų.

Kalbant apie kitus komandos žaidėjus, tai „Nets“ pavyko už labai mažas sumas pasirašyti sutartis su A.Bennetu bei T.Bookeriu. Pastarasis yra puikus kovotojas, o A.Bennetas bandys išgelbėti savo NBA karjerą.

Tačiau visai tai S.Marksui yra neblogas privalumas. Visi supranta, kad „Nets“ vilksis lygos dugne, todėl galima rizikuoti su įvairiais krepšininkais ir galbūt su vienu iš jų pasiseks. Po kelerių metų Bruklino klubas gali savo sudėtyje turėti tikrų talentų, tačiau reiks apsišarvuoti kantrybe.

Vienintelis dalykas, kurį dar gali padaryti S.Marksas, tai išmainyti B.Lopezą. Jis būtų naudingas daugeliui NBA komandų, tačiau naujasis „Nets“ generalinis vadybininkas greičiausiai laukia tinkamo pasiūlymo.

Kitos apžvalgos:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius