-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 18

Jono Valančiūno treneris Dwane'as Casey: „Vidurio puolėjų dienos NBA baigėsi“

„Toronto Raptors“ strategas Dwane'as Casey 2014-2015 metų sezoną sulaukė daugybės kritikos rykščių už lemiamu metu ant atsarginių suolo sėdintį Joną Valančiūną. Tačiau NBA finalo serijos įkarštyje „Cleveland Cavaliers“ ir „Golden State Warriors“ komandos atsisakė tikrųjų vidurio puolėjų ir čempionišką kelią titulo link Oklando klubas nutiesė būtent dėl sprendimo žaisti mažu penketu. „Centrų dienos baigėsi“, – Toronto žiniasklaidai pareiškė D.Casey.
Dwane Casey ir Jonas Valančiūnas
Dwane Casey ir Jonas Valančiūnas / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.

Tokie žodžiai, be abejo, neturėtų nudžiuginti Jono Valančiūno. 23 metų 213 cm ūgio „centras“ praėjusį sezoną daugiausia kritikos sulaukė būtent dėl sunkumų žaidžiant prieš mažesnį penketą, mobilumo ir staigumo stoką.

NBA apžvalgininkai pastebi, kad Lietuvos rinktinės lyderis privalo permąstyti savo žaidimo kryptį, antraip, besikeičiančioje lygoje jam gali būti labai sudėtinga.

Aš vis dar tikiu senąja mokykla. Aš vis dar tikiu, kad komandai reikia solidaus „centro“, nes ūgis daugelyje situacijų lemia daug.

„Norėčiau būti toks užsispyręs ir statyti J.Valančiūną prie žemesnio ir greitesnio „centro“, bet šiuo jo karjeros laikotarpiu sudėtinga tai padaryti. Galbūt vieną dieną jam tai pavyks, bet jam dar trūksta“, – pareiškė D.Casey.

J.Valančiūnas praėjusį sezoną žaisdavo vidutiniškai po 26 minutes, pelnydavo po 12 taškų, tačiau dažnai visą ketvirtąjį kėlinį prasėdėdavo ant atsarginių suolo.

D.Casey lemiamu metu į aikštę mesdavo žemą, bet staigų aukštaūgių Patricko Pattersono ir Amiro Johnsono duetą.

Tačiau D.Casey tikina neatsisakantis tradicinio vidurio puolėjo. Nors paskutiniuose NBA finalo serijos mūšiuose „Warriors“ ir „Cavaliers“ bokštai Andrew Bogutas ir Timofejus Mozgovas sėdėjo ant suolo, sezono metu jie cementavo gynybą ir svariai prisidėjo prie pergalingų žygių.

„Aš vis dar tikiu senąja mokykla. Aš vis dar tikiu, kad komandai reikia solidaus „centro“, nes ūgis daugelyje situacijų lemia daug“, – teigė D.Casey.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius