Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2019 03 18

Lietuvio oro bučinys NCAA vėl sukėlė diskusijas – šįkart atsisuko prieš jį patį

Igno Brazdeikio veiksmai aikštėje toliau kelia diskusijų audras internete. Tačiau šįkart garsusis jo oro bučinys atsisuko prieš jį patį.
Ignas Brazdeikis
Ignas Brazdeikis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

20-metis Kaune gimęs, bet Kanados pilietybę turintis talentas padarė viską, kad „Michigan Wolverines“ taptų „Big Ten“ konferencijos čempionais, tačiau I.Brazdeikio komanda derbyje nusileido „Michigan State Spartans“ ekipai 60:65 (31:23, 29:42).

Antrajame kėlinyje (NCAA žaidžiami du kėliniai) I.Brazdeikis pataikė tolimą metimą ir didino „Wolverines“ persvarą iki 37:26.

Patenkintas lietuvis varžovams siuntė oro bučinį, kokį prieš keletą metų jiems pergalingai siuntė kitas buvęs „Wolverines“ lyderis, dabar – NBA žaidėjas Nickas Stauskas, besibičiuliaujantis ir su Ignu.

Pats I.Brazdeikis pakeliui į lemiamas „Big Ten“ kovas buvo pasiuntęs tokį oro bučinį Merilando universiteto komandos sirgaliams, kai šie užgauliojo krepšininką tribūnose skanduodami „tu šlykštus!“. Tada I.Brazdeikis žaidė puikią atkarpą ir nukalė „Wolverines“ pergalę.

Bet šįkart I.Brazdeikio veiksmai pranašavo ne artėjančią pergalę, o skaudžią nesėkmę, ir varžovų sirgaliai suskubo jam tą priminti.

„Spartans“ iškart po to laimėjo atkarpą 39:23 ir šeštą kartą istorijoje – daugiausiai visoje konferencijoje, laimėjo „Big Ten“ konferencijos varžybas.

I.Brazdeikis buvo efektyvus ir per 38 minutes pelnė 19 taškų (2/5 dvit., 4/8 trit., 3/4 baud.), atkovojo 6 kamuolius, atliko rezultatyvų perdavimą, suklydo 2 ir prasižengė 1 kartą.

Jis buvo rezultatyviausias „Wolverines“ gretose, o nugalėtojams 27 taškus surinko Mattas McQuaidas, iki tol turėjęs tik 9 taškų vidurkį.

Nepaisant pralaimėjimo, dėl „Big Ten“ konferencijos pajėgumo ir statuso „Wolverines“ vis tiek pateko į NCAA „Kovo beprotybę“.

Ją I.Brazdeikis su Mičigano komanda pradės ketvirtadienį su Montanos universitetu. Praėjusį sezoną „Wolverines“ pateko į NCAA finalą.

„Michigan Wolverines“ šį sezoną pasiekė 28 pergales ir patyrė 6 pralaimėjimus, o I.Brazdeikis per vienerias NCAA rungtynes žaisdamas po 29,5 minutės renka vid. 14,9 taško (46,9 proc. met., 41,5 proc. trit.), 5,2 atkovoto kamuolio ir 0,9 rezultatyvaus perdavimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius