-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 31

NBA blyksnis: įniršęs „karalius“ ir rimta paraiška metų dėjimo rinkimuose

Šiandien NBA blyksnyje: išlietas LeBrono Jameso įniršis ant Charleso Barkley, metų dėjimo nominantas, 24 Isaiah Thomaso taškai per lemiamą kėlinuką, 8 „Heat“ pergalės iš eilės ir savaitės krepšininkai.
LeBronas Jamesas
LeBronas Jamesas / „Scanpix“/AP nuotr.

LeBronas Jamesas atsikirto Charlesui Barkley

AFP/„Scanpix“ nuotr./LeBronas Jamesas
AFP/„Scanpix“ nuotr./LeBronas Jamesas

Triskart NBA čempionui L.Jamesui atsibodo klausyti „Inside The NBA“ analitiko bei buvusio krepšininko C.Barkley pastabų. L.Jamesas po nesėkmės prieš „Mavericks“ 97:104 nelaikė liežuvio už dantų ir pasakė savo nuomonę apie šmaikštųjį vedėją:

„Jis kritikuoja be priežasties. Vien tam, kad kritikuoti, – teigė L.Jamesas. – Kas jo nuomonę paverčia svarbia? Nes jį rodo per televizorių?“

C.Barkley praėjusią savaitę pažėrė nemažai kritikos „karaliui“, kuris iš savo komandos vadovų reikalauja daugiau pagalbos. Jo nuomone, L.Jamesas aplink save jau ir taip turi itin stiprią komandą.

„Jis elgiasi netinkamai. Jis verkšlena, – apie L.Jameso pasisakymus dėl komandos papildymo kalbėjo C.Barkley. – Klivlando klubo vadovai jam davė viską, ko jis norėjo. Daugiau nėra istorijoje komandos, kuri turi didesnį neigiamą balansą algų kepurėje.

Visi klausė jo pageidavimų ir Klivlandą papildė J.R. Smithas, Imanas Shumpertas, o dabar ir Kyle'as Korveris. LeBronas juk geriausias krepšininkas planetoje. Kam jam tiek gerų žaidėjų? Galbūt jis nenori kautis kaip vyras?“

C.Barkley jau ne sykį yra pažėręs kritikos L.Jamesui ir teigė, jog jis niekada nepateks į jo geriausių žaidėjų penketuką. Jis buvo vienas aršiausių „karaliaus“ kritikų ir tuomet, kai šis persikėlė į Majamį.

Metų dėjimo nominantas

AFP/„Scanpix“ nuotr./Jonas Valančiūnas ir Andrew Wigginsas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Jonas Valančiūnas ir Andrew Wigginsas

Andrew Wigginsas praėjusios nakties rungtynėse pademonstravo fantastišką dėjimą per „Magic“ vidurio puolėją Nikola Vučevičių, o jis iš karto pradėtas vadinti vienu geriausių šiemet.

„Timberwolves“ dėka A.Wigginso 27 taškų nugalėjo „Magic“ 111:105.

VIDEO: Galingas Andrew Wigginso dėjimas per Nikola Vučevičių

24 taškai per kėlinį

AFP/„Scanpix“ nuotr./Isaiah Thomasas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Isaiah Thomasas

„Celtics“ mažylis Isaiah Thomasas ir toliau įrodinėja, kad yra ketvirtojo kėlinuko karalius. Praėjusios nakties rungtynėse įžaidėjas padėjo savo komandai nugalėti „Pistons“ 113:109 ir ketvirtame kėlinuke pelnė net 24 taškus.

Krepšininkas ir toliau lieka lyderiu visoje lygoje pagal ketvirtame ketvirtyje pelnomus taškus, o vidutiniškai renka daugiau nei po 10 per rungtynes.

VIDEO: 24 Isaiah Thomaso taškai per 4 kėlinuką

„Heat“ iškovojo 8 pergalę iš eilės

AFP/„Scanpix“ nuotr./Dionas Waitersas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Dionas Waitersas

Viena prasčiausių komandų NBA dar prieš kelias savaites buvusi „Heat“ pajautė savąjį žaidimą. Majamio klubas iškovojo jau aštuntąją pergalę iš eilės, o praėjusią naktį nugalėjo „Nets“ 104:96.

Tai ketvirta geriausia serija šiemet, o daugiau pergalių paeiliui iškovojo tik „Warriors“ (12), „Rockets“ (10) bei „Spurs“ (9).

„Heat“ šiuo metu užima 12 vietą Rytų konferencijoje ir tik 4,5 rungtynėmis atsilieka nuo patekimo į atkrintamąsias varžybas. Įdomu tai, kad praėjusios savaitės geriausiu krepšininku pirmą kartą savo karjeroje tapo Dionas Waitersas.

VIDEO: „Heat“ 8 pergalių iš eilės serija

Savaitės žaidėjai – Dionas Waitersas ir DeMarcusas Cousinsas

„Scanpix“ nuotr./DeMarcusas Cousinsas
„Scanpix“ nuotr./DeMarcusas Cousinsas

D.Waitersas „Heat“ klubui praėjusią savaitę padėjo iškovoti visas keturias pergales ir vidutiniškai rinko po 23,3 taško, atliko 5 rezultatyvius perdavimus ir atkovojo 4,5 kamuolio.

D.Cousinsas padėjo savo komandai laimėti 3 rungtynes iš 4 ir vidutiniškai rinko po 27,8 taško, atkovojo 14,5 kamuolio, atliko 6 rezultatyvius perdavimus, 1,5 perimto kamuolio ir 1,25 bloko per rungtynes.

Geriausi individualūs pasirodymai

DeMarcusas Cousinsas 46 (15 atk. kam.),
Isaiah Thomasas 41 (8 rez. perd.),
Mike'as Conley 38 (9 rez. perd., 6 atk. kam.),
Andre Drummondas 28 (22 atk. kam.).

VIDEO: NBA Top 10: sausio 30

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius