Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 07 24

Edgaras Ulanovas naudingiausiu Europos jaunimo krepšinio čempionato žaidėju būtų rinkęs Vytenį Čižauską

Į Europos dvidešimtmečių krepšinio čempionato simbolinį penketą patekęs Edgaras Ulanovas buvo rezultatyviausias Lietuvos rinktinės žaidėjas.
Edgaras Ulanovas
Edgaras Ulanovas / fibaeurope.com

Vienas komandos lyderių vidutiniškai pelnydavo po 14,3 taško, atkovodavo po 5,4 kamuolio ir atlikdavo po 2 rezultatyvius perdavimus.

Puolėją nustebino, kad į geriausių žaidėjų penketą nepateko Vytenis Čižauskas. Įžaidėjas vidutiniškai rinkdavo po 12,6 taško, atkovodavo po 6,2 kamuolio ir atlikdavo po 4,6 rezultatyvaus perdavimo.

Kelyje link penktojo aukso medalių komplekto Lietuvos rinktinė patyrė tris pralaimėjimus ir tik per plauką neliko už atkrintamųjų varžybų borto. Be lyderio Jono Valančiūno rungtyniavę lietuviai finale 50:49 įveikė prancūzus ir laimėjo penktąsias pirmenybes paeiliui.

E.Ulanovas tvirtino, kad paskutinis Senojo žemyno jaunimo čempionatas buvo sudėtingiausias ir teigė savo ateitį siejantis su Kauno „Žalgirio“ klubu.

– Kurį aukso medalį buvo sunkiausia iškovoti? – žurnalistai paklausė E.Ulanovo.

– Manau, kad paskutinį, kadangi visi buvo nurašę mūsų komandą. Daug kas kalbėjo, kad negalime pasiekti aukštos vietos.Visos kalbos, kad esame pasikėlę mus motyvavo. Įrodėme, kad galime laimėti. Pergalę lėmė vienybė. Kaip sakoma, stipriausias tas, kuris, nukritęs, atsistoja. Po pralaimėjimo taip pat atsistojome ir parodėme galintys žaisti gerą krepšinį, o ypatingai gintis.

– Ar čempionato naudingiausiu krepšininku būtumėte rinkęs prancūzą Leo Westermanną?

– Rinkčiausi laimėtojų komandos naudingiausią žaidėją. Galvoju, kad tas krepšininkas turėtų būti Vytenis Čižauskas. Jis turėjo patekti bent į simbolinį penketą.

– Kokie jūsų asmeniniai tikslai?

– Pirmenybėse pasimatė, kad man dar trūksta labai daug. Nesvarbu, kad mane išrinko į simbolinį penketą. Visko būna, kartais pasiseka. Turiu daug dirbti. Daugiau nebežaisime jaunimo rinktinėje, tad didžiausias siekis būtų vyrų komanda. Norėčiau išvengti traumų, sėkmingai žaisti klubiniuose sezonuose.

– Kuriame klube norėtumėte rungtyniauti?

– Pirmiausia stipriausiose Lietuvos komandose. Esu kaunietis, todėl man svarbiausias yra „Žalgiris“, su kuriuo turiu sutartį. Norėčiau rungtyniauti šioje ekipoje. Vėliau norėčiau žaisti ir kituose klubuose, bet nenoriu per daug kalbėti, nes dar esu vaikas (šypsosi).

– Kokie jūsų vasaros planai?

– Pailsėsiu, kelioms savaitėms išvyksiu į užsienį pas mamą. Kai grįšiu, treniruosiuosi kažkokioje stovykloje, dirbsiu asmeniškai. Vis dar nežinau, kur žaisiu kitą sezoną. Rungtyniausiu Lietuvoje, bet nežinau, kokiame klube. Tikiuosi daug žaisti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius