Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 06 01

Lietuvės įveikė titiluotą Ispanijos ekipą (nuotraukos)

Artėjančiam Europos krepšinio čempionatui besirengianti Lietuvos nacionalinė moterų krepšinio rinktinė pirmadienį draugiškose runtynėse įveikė Senojo žemyno vicečempionę Ispaniją, kurios sudėtyje nebuvo neabejotinos lyderės Amayos Valdemoro.
Kova dėl kamuolio
Kova dėl kamuolio. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Jau pirmomis mačo minutėmis pajėgi Ispanijos ekipa pradėjo diktuoti savo sąlygas – sužaidus keletą minučių varžovės jau buvo priekyje 14:4. Tačiau lietuvės žymiai geriau sužaidė antrą ketvirčio dalį ir kiek sumažino varžovių persvarą. Po pirmojo kėlinuko švieslentėje degė rezultatas 18:22.

Antrame ketvirtyje lietuvės varžoves tiesiog pritrenkė taiklių atakų serija ir daugiausia Aušros Bimbaitės bei Eglės Stankevičienės pastangomis pirmą kartą išsiveržė į priekį. Kėlinuko pabaigoje Lietuvos ekipa spurtavo 7:0 ir krepšininkės ilsėtis išėjo turėdamos 10 taškų persvarą (48:38).

Trečiame ketvirtyje agresyviai gindamosi ispanės kiek priartėjo prie lietuvių (67:61), tačiau mūsiškės sėkmingai sužaidė ketvirto kėlinuko pradžią, tad abejonių, kas pranašesnės, neliko.  Kauno sporto halėje ne itin gausiai susirinkusių žiūrovų palaikomos lietuvės šventė užtikrintą pergalę rezultatu 87:77.

Lietuvos ekipos gretose rezultatyviausiai žaidė Agnė Čiūdarienė – 18 taškų. Sandra Valužytė ir Gintarė Petronytė (7 atk. kam.) įmetė po 14, o E.Stankevičienė – 13 taškų. Ispanijos gretose išsiskyrė Alba Torrens, pelniusi 23 taškus. Jai neblogai talkino Anna Montanana – 20 taškų.

Naudingiausia Lietuvos komandos žaidėja buvo pripažinta 12 taškų pelniusi, 4 kamuolius atkovojusi ir 5 rezultatyvius perdavimus atlikusi Aušra Bimbaitė. Ispanijos ekipoje analogišką apdovanojimą iš Rusijos moterų krepšinio rinktinės vadovo Šabtajaus Kalmanovičiaus rankų atsiėmė A.Torrens. 

Treneris žaidėjų stengėsi neliaupsinti

Nors po rungtynių Lietuvos ekipos strategas Rūtenis Paulauskas bandė neigti šios pergalės svarbą, krepšinio specialistas negalėjo paslėpti akivaizdaus pasitenkinimo auklėtinių žaidimu.

„Negaliu sakyti, kad žaidėme idealiai, bet džiaugiuosi komandos susitelkimu ir kovingumu. Jaučiau, kad kai kuriais momentais jau atrandame tą savąjį žaidimą ir puolime, ir gynyboje, – kalbėjo treneris. – Daina Staugaitienė dar nėra pasirengusi, ji vartoja nuskausminamuosius, o per rytinę treniruotę jautė skausmą. Labai tikiuosi, jog ji galės žaisti čempionate, nes ji yra labai svarbi komandai žaidėja.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius