Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 06 08

Lietuvos krepšininkės nusileido turkėms (video, komentarai)

Europos moterų krepšinio čempionato C grupėje Lietuvos rinktinė patyrė pirmą pralaimėjimą. Pirmadienį Valmieroje ji po atkaklios ir nervingos kovos rungtynių pabaigoje 66:69 (13:25, 27:11, 11:14, 15:19) turėjo pripažinti Turkijos krepšininkių pranašumą.
Minutės pertraukėlė
Lietuvės siekė antrosios pergalės Europos čempionate. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 2 Moteris Turkija

Po pergalės pirmose Senojo žemyno pirmenybių rungtynėse triuškinamu rezultatu 71:49 prieš Serijos rinktinę lietuvės patyrė pralaimėjimo kartėlį. Nuo pat rungtynių pradžios agresyviai ir kietai žaisti pradėjusios turkės išmušė mūsų šalies krepšininkes iš vėžių – 14:2

Daugiausia Eglės Staknevičienės ir Agnės Čiūdarienės dėka Lietuvos rinktinė antrame kėlinyje atsitiesė ir išlygino žaidimą. Dvikovos nugalėtojas paaiškėjo per paskutines rungtynių minutes. Čia sėkmingiau sužaidė Turkijos komanda.

Lemiamomis sekundėmis lietuviams labiausiai trūko penkias pražangas anksčiau surinkusios ekipos kapitonės Sandros Valužytės. Juoda diena buvo ir kitai rinktinės lyderei Aušrai Bimbaitei. Ji nepelnė nė taško – prametė 8 tritaškius, 5 dvitaškius ir abi baudas.

Beveik pusę komandos taškų pelnė E.Staknevičienė. Sėkmingiausiai žaidusi puolėja pelnė 30 taškų (dvitaškiai 7/14, tritaškiai 5/10, baudos – 1/1) ir atkovojo 10 kamuolių. Nugalėtojų komandoje išsiskyrė natūralizuota amerikietė Nevin Kristen Nevlin – 18 taškų ir 10 atkovotų kamuolių.

Paskutines C grupės rungtynes lietuvės žais antradienį 20.15 val. su Europos čempionato favorite Rusijos rinktine.

Komentarai po rungtynių

Rūtenis Paulauskas, Lietuvos rinktinės treneris:
„Sveikinimai Turkijos komandai. Jei kalbėsime apie mus, džiaugiuosi, kad komanda kovojo iki galo. Labai svarbus momentas buvo kai praradome Sandrą Valužytę dėl pražangų limito. Neturime geros pamainos pagrindinėms žaidėjoms.“

Omeras Petorakas, Turkijos rinktinės treneris:
„Dvikova buvo labai įtempta. Pademonstravome savo šalies charakterį, kovojome visąlaik ir taikėme spaudimą varžovėms. Lemiamais momentais žaidėme protingiau ir laimėjome.“

VIDEO: R.Paulauskas: Padarėme daug šiurkščių klaidų
Lietuvos rinktinės žaidėjų statistika
Žaidėjas Minutės Taškai Atk. kam. Rez. perd. Klaidos
Eglė Žygelytė 0 0 0 0 0
Milda Sauliūtė 21 5 2 1 3

Vaida Pacauskienė

5 0 0 0 0
Aušra Bimbaitė 33 0 0 4 1
Agnė Čiūdarienė 34 16 8 0 1
Rima Valentienė 0 0 0 0 0
Daina Staugaitienė 32 2 5 3 1
Gintarė Petronytė 12 1 5 0 1
Giedrė Paugaitė 0 0 0 0 0
Sandra Valužytė 28 12 6 4 8
Eglė Staknevičienė 34 30 10 1 0
Laima Rickevičiūtė 0 0 0 0 0

Pirmas kėlinys

Aktyviai ir agresyviai dvikovą pradėjusios turkės jau po kelių minučių išsiveržia į priekį 14:2. Lietuvės neranda būdų, kaip įveikti kietos varžovių gynybos, ir dažnai klysta. Vien per pirmąjį kėlinį mūsų šalies krepšininkės padaro 7 klaidas.

Iš nokdauno Lietuvos komandą prikelia Eglė Staknevičienė. Puolėja pelno 7 taškus iš eilės ir sustabdo turkių šturmą. Tiesa, pirmą kėlinį pastarosios baigia taikliu tritaškiu – 25:13.

Antras kėlinys

Visiškai atsigavusios lietuvės ima lipti varžovėms ant kulnų. Netrukus po sėkmingo E.Staknevičienės ir A.Čiūdarienės žaidimo mūsų šalies rinktinė įpusėjus ketvirčiui persveria rezultatą savo naudai 29:28.

Žaidimas išsilygina (34:34), tačiau ketvirčio pabaigoje lietuvės sugeba susikrauti nežymią persvarą – 40:36. Beveik visus komandos taškus (32) pelnė E.Staknevičienės ir A.Čiūdarienės tandemas. Jų sąskaitoje atitinkamai 18 ir 14 taškų.

Trečias kėlinys

Po pertraukos Lietuvos rinktinė nemažina apsukų ir didina pranašumą iki 7 taškų – 45:38, tačiau netrukus sėkmingai apsigynusios turkės sugeba persverti rezultatą savo naudai 45:46.

Aikštėje vyksta permaininga kova, nė vienai komandai nepavyksta įgyti didesnės persvaros. Prieš paskutinį ketvirtį stringa abiejų komandų puolimas. Minimalią persvarą išlaiko lietuvės – 51:50.

Ketvirtas kėlinys

Mūsų šalies atstovės mėgina pabėgti, tačiau joms nepavyksta – į mėginimą spurtuoti turkės atsako dviem tritaškiais iš eilės ir pirmauja 55:54. Dvikova vyksta taškas į tašką. Penktą pražangą gauna ir ant atsarginių suolo sėda komandos kapitonė Sandra Valužytė. Įpusėjus ketvirčiui lygu 61:61.

Stringa abiejų komandų puolimas. Likus 2 minutėms po Mildos Sauliūtės dviejų taškų ir baudos lietuvės priekyje 64:62, tačiau turkės atsako taikliu tritaškiu – 64:65. Lietuvos krepšininkės pralaimi 66:69 likus 4 sekundėms, tačiau išlyginti rezultato joms nepavyksta. E.Staknevičienės tritaškį blokuoja Turkijos žaidėja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius