Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 06 14

Lietuvos krepšininkės patyrė ketvirtą nesėkmę iš eilės (nuotraukos)

Latvijoje vykstančiose 32-osiose Europos moterų krepšinio pirmenybėse Lietuvos rinktinė sekmadienį 55:61 (11:12, 12:26, 16:13, 16:11) pralaimėjo Baltarusijos komandai ir patyrė ketvirtą nesėkmę iš eilės.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Galingai čempionate startavusios mūsiškės (71:49 sutriuškino serbes) po šios pergalės tarsi sustojo – patyrė tris skaudžius pralaimėjimus iš eilės (66:69 nusileido turkėms, 52:60 – rusėms ir 55:57 – prancūzėms).

Nutraukti užsitęsusios nesėkmių serijos lietuvėms nepavyko ir sekmadienį dvikovoje su 2007 metų Europos čempionato bronzos medalininkėmis Baltarusijos krepšininkėmis.

Kaip lygios su lygiomis dvikovą pradėjusios mūsiškės stabtelėjo antrajame varžybų kėlinyje, o tuo pasinaudodamos baltarusės šovė į priekį (23:39).

Pasiaukojamai kaudamosi lietuvės po pertraukos sugebėjo pakeisti mačo eigą ir ketvirto kėlinio viduryje ištirpdė varžovių pranašumą iki 3 taškų (52:55), tačiau perimti mačo vadelių į savo rankas nebesugebėjo.

Baltarusės šventė nelengvą pergalę rezultatu 61:55 ir nutraukė trijų pralaimėjimų iš eilės seriją.

Rezultatyviausiai mūsiškių gretose žaidė 17 taškų surinkusi Eglė Staknevičienė. 12 taškų į baltarusių krepšį įmetė Sandra Valužytė, 6 – Agnė Čiūdarienė.

Nugalėtojų gretose išsiskyrė 16 taškų (4/5 tritšk.) surinkusi Natalija Trafimava. 13 taškų ir 14 atkovotų kamuolių pridėjo Jelena Leuchanka.

Ketvirtą pralaimėjimą iš eilės patyrusios mūsiškės dar neturi įskaitinių pergalių pirmenybių F grupėje, tačiau neprarado teorinių vilčių grupėje užimti ketvirtą vietą – patekti į čempionato ketvirtfinalį. Tiesa, tam lietuvėms dabar reikia laukti ir palankių kitų grupės mačų rezultatų.

Paskutines F grupės rungtynes mūsiškės, kurioms prieš čempionatą Lietuvos krepšinio federacija iškėlė tikslą užimti ne žemesnę kaip 5 vietą, žais antradienį su Italijos krepšininkėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius