-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 07 26

Lietuvos moterų krepšinio rinktinei – paskutinis jėgų patikrinimas

2011 metų Europos moterų čempionato atrankos varžyboms besirengianti Lietuvos rinktinė rytoj ir poryt Kauno sporto halėje žais kontrolines rungtynes su Ukrainos nacionaline komanda. Prieš šiuos mačus sutrumpėjo Lietuvos rinktinės kandidačių sąrašas. Už darbą treniruočių stovyklose buvo padėkota Linai Aglinskaitei, Gretai Lukšytei ir Indrei Dudėnaitei, praneša LKF.
Lietuvos krepšininkės žaidžia su japonėmis
Lietuvos moterų rinktinės treniruočių stovykloje dabar liko 13 žaidėjų. / „Scanpix“ nuotr.

Šiuo metu su komanda Kaune jau sportuoja iš Europos jaunimo čempionato sugrįžusios Marina Solopova ir Giedrė Paugaitė. Moterų rinktinės treniruotėse jos dalyvavo ir prieš jaunimo turnyrą. Iš viso mūsų komandos treniruočių stovykloje dabar liko 13 krepšininkių: Rima Valentienė, Aušra Bimbaitė, Sandra Linkevičienė, Milda Sauliūtė, M. Solopova, Daina Staugaitienė, Agnė Abromaitė, Eglė Staknevičienė, G. Paugaitė, Gintarė Petronytė, Irena Vizbarienė, Vaida Sipavičiūtė ir Kamilė Nacickaitė.

„Artėja oficialios varžybos, reikia optimizuoti treniruočių procesą, todėl 14–15 žaidėjų treniruotėse jau būtų per daug, – sakė Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Algirdas Paulauskas. – Komandą palikusios žaidėjos yra rinktinės ateities krepšininkės, joms dar viskas prieš akis. Indrei pastarieji keletas sezonų nebu vo patys geriausi, Lina savo komandoje yra lyderė, tačiau dar nėra žaidusi ekipoje, kurioje lyderės gali būti visos krepšininkės. Jai tokios patirties dar trūksta. Su krepšininkėmis visiškai neatsisveikinome, jei tik kas nutiktų kitoms žaidėjoms, jos sugrįžtų„.

Mačai su ukrainietėmis bus paskutinės lietuvaičių repeticijos prieš oficialių kovų pradžią. Rungtynės Kauno sporto halėje antradienį ir trečiadienį prasidės 18 val., įėjimas – nemokamas.

„Pastaruoju metu mūsų žaidėjų forma gerėjo, merginos išsigydė traumas. Sportuoti dar negali tik I. Vizbarienė. Pagerėjo žaidėjų metimai, pataikymo procentas, krepšininkės aikštėje viena kitą vis geriau supranta. Kiek mūsų žaidimas pagerėjo, išvysime per rungtynes su ukrainietėmis. Reikia patikrinti kai kuriuos naujus derinius, tobulinti susižaidimą, suteikti galimybių Marinai ir Giedrei kuo greičiau įsilieti į komandą. Rungtynės su ukrainietėmis bus paskutinis jėgų patikrinimas, per treniruotes ne viską gali pamatyti. Per iki oficialių rungtynių likusį laiką taisysime trūkumus ir toliau tobulinsime žaidimą“, – pasakojo A. Paulauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius