Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 20

Modesto Paulausko portretą Normundas Macius įamžino ant savo kūno tatuiruote

2015-ųjų kovo 19-ąją septyniasdešimtąjį gyvenimo pavasarį kaime šalia Šakių sutiko keturiskart Europos, pasaulio ir olimpinis čempionas Modestas Paulauskas. Toli jis nuo Kauno, Vilniaus, Rygos, tačiau buvo ir liko labai artimas visiems, kurie su juo drauge mokėsi, kartu žaidė, taip pat ir tiems, kurie žavėjosi tvirtai sudėtu, kovingu, taikliu, savitu krepšininku.
Modesto Paulausko tatuiruotė ant Normundo Maciaus nugaros
Modesto Paulausko tatuiruotė ant Normundo Maciaus nugaros

Mūsų Modė, kaip meiliai visi vadina Modestą Paulauską, ketvirtadienį sulaukė daug nuoširdžių sveikinimų gimtadienio proga. Visi linkėjo, kad Modestas būtų sveikas ir jo nekankintų nugaros skausmai, nes kovo 25-ąją jis turės išeiti į Kauno „Žalgirio“ arenos vidurį ir stebėti, kaip jo žalgirietiški marškinėliai, pažymėti penktuoju numeriu, bus pakelti palubėn, ir pakabinti šalia Arvydo Sabonio „11 numerio“...

Apie įspūdingas M.Paulausko pagerbimo akimirkas rašys spauda, pasakos per radiją, rodys ,,Viasat sport Baltic“ televizija. Internetiniai portalai, laikraščiai, žurnalai pateikia interviu su vienu ryškiausiu mūsų krepšinio maestro. LRT televizija ruošia dokumentinį filmą apie Modės pasiekimus krepšinio aikštelėje.

BTV laida ,,Krepšinio pasaulyje“ kovo 22-ąją, sekmadienį, 9.30 val. parodys reportažą, kaip Kauno savivaldybėje jubiliatui buvo įteiktas pirmojo laipsnio Santakos garbės ženklas, išgirs M.Paulausko prisiminimus apie tai, ką jis patyrė vaikystėje, koks buvo jo kelias į ,,Žalgirį“ ir TSRS rinktinę. Įdomus bus ir klaipėdiečio, buvusio ,,Neptūno“ žaidėjo ir trenerio Roberto Usario monologas apie  mūsų visų Modę. 


Tai ne pirma ir ne paskutinė tatuiruotė. Normundo kūną pirmiausia papuošė 1939 metų Europos čempionų Prano Lubino ir Felikso Kriaučiūno, paskui Sauliaus Štombergo, Arvydo Sabonio, Jono Valančiūno, Kšištofo ir Darjušo Lavrinovičių ,,veidai“. 
 

Archyviniai laidos „Krepšinio pasaulyje" vaizdai primins, kokią dainą 1995 metais, kai Modestas Paulauskas šventė savo auksinį jubiliejų, sukūrė kaunietis Alvidas Rapkevičius, kokį automobilį jubiliatui padovanojo joniškiečiai. Šešiasdešimtojo gimtadienio dieną M.Paulauskas į Halę jau atjojo ant balto žirgo...

Ketvirtadienį Modestui Paulauskui iš Rygos paskambino ir Normundas Macius, savo ir brolio dvynio Naurio vardu pasveikinęs su septyniasdešimtuoju gyvenimo pavasariu. 

N.Macius džiaugėsi, kad savaip įamžino didį savo tautos krepšinio ąžuolą. Garsiausias Rygoje tatuiruočių meistras Normundo Maciaus nugarą paženklino Modesto piešiniu.

Tai ne pirma ir ne paskutinė tatuiruotė. Normundo kūną pirmiausia papuošė 1939 metų Europos čempionų Prano Lubino ir Felikso Kriaučiūno, paskui Sauliaus Štombergo, Arvydo Sabonio, Jono Valančiūno, Kšištofo ir Darjušo Lavrinovičių ,,veidai“. Ir Naurio Maciaus kūnas  turtingas ir turiningas įvairiomis Lietuvą bei jo krepšinį išaukštinančiomis tatuiruotėmis. 

Šaunuoliai tie lietuviai broliai N. ir N. Maciai, gyvenantys Rygoje, bet mintimis dažnai sugrįžtantys savo tėvelio Kazio gimtinėn Lietuvon... Čia gyvena ir jų pasididžiavimas - Lietuvos krepšinio žvaigždė Modestas Paulauskas!
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius