Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 18

Robertas Javtokas apie LKF taurės kovas: „Favoritų nematau, bus žiauriai įdomu“

Ketvirtą sezoną Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubo aprangą vilkintis Robertas Javtokas su nekantrumu laukia šį penktadienį prasidedančio Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) taurės turnyro aštuoneto kovų.
Robertas Javtokas
Robertas Javtokas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Gal reikėtų įvardinti favoritais mus, bet, atvirai kalbant, šiemet favoritų nematau, bus žiauriai įdomus turnyras“, – Lietuvos krepšinio federacijos svetainei sakė žalgirietis.

211 cm vidurio puolėjas vieną LKF taurės trofėjų savo kolekcijoje jau turi – jį 34 metų aukštaūgis laimėjo 2012 metais, kai „Žalgiris“ finale sutriuškino Pasvalio „Pieno žvaigždes“ 99:62. Tačiau tų metų turnyre nedalyvavo amžinasis kauniečių varžovas – Vilniaus „Lietuvos rytas”, todėl laimėtas titulas žalgiriečiui neatrodo visavertis.

„Aišku, laimėti visada smagiau, bet jei nedalyvauja stipriausias priešininkas, tas prizas neatrodo toks vertingas“, – apie pergalę 2012-aisiais sakė R.Javtokas.

„Aišku, laimėti visada smagiau, bet jei nedalyvauja stipriausias priešininkas, tas prizas neatrodo toks vertingas“, – apie pergalę 2012-aisiais sakė R.Javtokas.

Labiausiai ilgamečiui rinktinės nariui ir kapitonui patinka naujasis LKF taurės turnyro formatas – toks, kokiu jis jau daugelį metų vyksta Ispanijoje bei kai kuriose kitose Europos šalyse.

– Robertai, analogiškose varžybose Ispanijoje dalyvavote 2011-aisiais, kai žaidėte Valensijos komandoje. Kaip pačiam patinka toks formatas, kai dėl taurės kovoja 8 geriausi sezono klubai?

– Ispanija tokias varžybas rengia jau daugelį metų ir ten jos yra įspūdingas renginys, didžiulis įvykis. Dar prieš trejus metus sakiau, kad labai noriu, jog kažkas panašaus būtų rengiama ir pas mus. Juo labiau dabar, kai atsirado tiek daug stiprių komandų.

Todėl labai džiaugiuosi, kad buvo pereita būtent prie finalo aštuoneto formato. Manau, tokia sistema suteikia šansą visoms komandoms – čia ne atkrintamosios, kai reikia laimėti seriją. Čia viską lemia vienerios rungtynės – sužaisi blogiau, išeisi nepasiruošęs ir viskas gali baigtis po 40 minučių.

– Ką įvardytumėte šių metų turnyro favoritu?

– Na, turbūt reikėtų įvardyti save („Žalgirį“). Visi kalba apie „Žalgirį“, „Lietuvos rytą“, bet jei atvirai, tai jokių aiškių favoritų šiais metais nematau. LKL rezultatai rodo, kad bet kas gali įveikti bet kurį varžovą (arba bent jau kautis lygiai iki paskutinių sekundžių). Neabejoju, kad visos komandos, kurios atvažiuos į Kauną, atvyks ne pralošti, o kautis ir išlošti.

Neišeisi į aikštę nusiteikęs 100 proc., varžovas sužais geras rungtynes ir gali gauti į kailį. Pernai niekas nesitikėjo, kad Prienai nukals ir mus, ir „Lietuvos rytą“, o šiemet visos komandos turės dar didesnių ambicijų ir tikslų.

– Tą prieš kelias dienas patvirtino Klaipėdos „Neptūnas“, LKL čempionate įveikęs „Žalgirį“. Ar ta nesėkmė turės kokį nors poveikį jūsų komandai?

– Na, nieko tragiško, kad pralaimėjome, neįvyko, bet visada, kai tau duoda per ausį, atsiranda papildoma motyvacija įrodyti, kad esi stipresnis, kad tai buvo tik vienerios prastai sužaistos rungtynės.

– „Lietuvos rytas“ atvyks į Kauną jau su nauju vyriausiuoju treneriu. Buvęs jūsų komandos draugas „Lietuvos ryto“ komandoje Mindaugas Lukauskis net prisiminė 2009-ųjų senumo istoriją, kai ką tik komandą perėmęs Rimas Kurtinaitis atvedė ją į pergalę finalo rungtynėse. Kokią įtaką jūsų nuomone, turės permainos „Lietuvos ryte“ šiai ekipai?

– Iš patirties žinau, kad tai dažniausiai duoda teigiamų rezultatų. Atėjo naujas treneris, visi žaidėjai, ypač legionieriai, kurie prie ankstesnio trenerio daugiau sėdėjo ant suolo, dabar vėl iš naujo stengsis įrodyti, kad nusipelno daugiau minučių. Tas pats galioja ir visiems lietuviams, kurie nenorės užleisti išsikovotų pozicijų. Komandoje bus daugiau energijos, motyvacijos, noro.

– Turnyras vyks „Žalgirio“ arenoje, tad galite tikėtis, kad sirgaliai bus jūsų šeštasis žaidėjas?

– Manau, kad taip. Sava publika, savi fanai bus labai reikalingi. Bet, kiek žinau, į Kauną ruošiasi atvykti ir kitų klubų ištikimiausi aistruoliai, tad kuo daugiau tribūnose bus mūsiškių, tuo mums bus lengviau.

 Na, nieko tragiško, kad pralaimėjome, neįvyko, bet visada, kai tau duoda per ausį, atsiranda papildoma motyvacija įrodyti, kad esi stipresnis, kad tai buvo tik vienerios prastai sužaistos rungtynės.

LKF Didžiosios vyrų taurės laimėtojai paaiškės Kaune vasario 20-22 dienomis. Ten “Žalgirio” arenoje nauju formatu vyks DNB LKF taurės finalo aštuonetas, kuriame dalyvaus aštuonios stipriausios LKL ekipos.

Kauno „Žalgiris“penktadienį ketvirtfinalio rungtynes žais su Panevėžio „Lietkabeliu“, „Lietuvos rytas”  su Alytaus „Dzūkija”, Klaipėdos „Neptūnas“ – su „Šiauliais“, Utenos „Juventus“ – su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“.

Drauge su vyrų Didžiosios taurės rungtynėmis ten bus galima stebėti DNB LKF moterų taurės finalines rungtynes ir Lietuvos moksleivių lygos Visų žvaigždžių šventę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius