-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 01 05

Sausio mėnesio intriga: kaip susirikiuos LKF didžiosios taurės varžovai?

Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) jau startavo 3-iasis ratas, tačiau dar nesužaistos šešerios 2-ojo rato rungtynės. Jos bus labai svarbios komandų išsidėstymui ir Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) didžiosios taurės finalo aštuoneto varžovų poroms. Nors jau beveik aiškios aštuonios komandos, kurios vasarį Kaune nauju formatu susikaus dėl pirmojo sezono trofėjaus, LKL sausio mėnesio akistatos intriguoja galimais scenarijais.
Prienų „Tonybet“ triumfas LKF taurėje
Prienų „Tonybet“ triumfas LKF taurėje / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Kas taps paskutiniu – aštuntuoju – finalo aštuoneto dalyviu spręs Panevėžio „Lietkabelis“ ir „Prienai“. Panevėžiečiai jau sužaidė visas antrojo rato rungtynes (7 pergalės, 13 pralaimėjimų), šiuo metu turnyrinėje LKL lentelėje rikiuojasi aštunti ir, regis, turi realių galimybių ten likti. „Prienams“ kelią į turnyrą Kaune atvertų tik pergalės per likusias dvejas antrojo rato rungtynes – namuose su Alytaus „Dzūkija“ ir išvykoje prieš Klaipėdos „Neptūną“. Bent vienas pralaimėjimas prieniškius paliktų už LKF didžiosios taurės turnyro borto – dėl prastesnio tarpusavio rezultato su Panevėžio „Lietkabeliu“.

Vienintelis klubas, žinantis savo poziciją po dviejų LKL ratų, yra Utenos „Juventus“. Iš 20 rungtynių uteniškiai laimėjo 13, užėmė 4-tąją vietą ir laukia, kas taps jų varžovu LKF finalo aštuoneto ketvirtfinalyje. Variantų nuo 5-osios iki 7-osios vietų gali būti įvairių. Šiuo metu penktojoje LKL turnyrinės lentelės vietoje rikiuojasi Pasvalio „Pieno žvaigždės“ (10/10). Tačiau iš šios pozicijos Pasvalį gali išstumti „Šiauliai“ – jei iškovotų bent vieną pergalę iš likusių dviejų antrame rate – prieš „Žalgirį“ arba Vilniaus „Lietuvos rytą“. Pralaimėję abejas, šiauliečiai nusiristų į septintąją vietą, šeštąją užleisdami „Dzūkijos“ ekipai.

Intriga lieka ir kovoje dėl pirmų trijų vietų ir sąlyginai lengvesnių varžovų LKF didžiosios taurės turnyre. Pirmojoje vietoje (16/1 antrame LKL rate) šiuo metu žengia LKL čempionai – Kauno „Žalgiris“. Tiesa, žalgiriečiams sausį dar liko trejos antrojo rato rungtynės – namie su „Šiauliais“ ir „Lietuvos rytu“ bei išvykoje prieš „Neptūną“.

Dvi pergalės per likusius mačus garantuotų „Žalgiriui“ pirmąją poziciją. Tačiau artimiausi konkurentai – Klaipėdos „Neptūnas“ (16/2 antrame rate) ir Vilniaus „Lietuvos rytas“ (15/3 antrame rate) dar gali pretenduoti į pirmąją vietą, juolab, kad ir vieni, ir kiti turės galimybę atsirevanšuoti „Žalgiriui“ už pralaimėjimus pirmame rate. Jei „Žalgiris“ nesuklups, klaipėdiečiai ir vilniečiai per likusias rungtynes neakivaizdžiai kovos dėl 2-3 turnyrinės lentelės vietų.

DNB LKF taurės finalo aštuonetas vyks vasario 20-22 dienomis Kauno “Žalgirio” arenoje. Drauge su vyrų Didžiosios taurės rungtynėmis ten bus galima stebėti LKF moterų taurės finalines rungtynes ir Lietuvos moksleivių lygos Visų žvaigždžių šventę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius