Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 04

Siekdama pabrėžti krepšininkių seksualumą „FIBA Europe“ keičia aprangos taisykles

Nuo ateinančio sezono „FIBA Europe“ keičia krepšinio aprangų taisykles ir aukščiausiojo lygio krepšinio komandos privalės žaisti su krepšininkių figūrą pabrėžiančiomis aprangomis.
Žaviausia LMKL krepšininke 2010-11 m. pripažinta Kauno rajono „Laisvės-KRS“ puolėja Eivilė Steikūnaitė
Žaviausia LMKL krepšininke šiemet pripažinta Kauno rajono „Laisvės-KRS“ puolėja Eivilė Steikūnaitė / Eriko Ovčarenko nuotr.

Tuo siekiama, kad Europos moterų krepšinis taptų patrauklesnis, išsiskiriantis ir atpažįstamas.

Vienas pagrindinių šio įvykio iniciatorių – aprangų gamintoja „Tūta“. Jau ketveri metai „Tūta“ bendradarbiauja su svarbiausia Europos krepšinio organizacija „FIBA Europe“ moteriškesnių krepšinio aprangų kūrimo projekte. Šio projekto dėka „FIBA Europe“ pakeitė taisykles ir moteriškas aprangas atskyrė nuo vyriškų.

„Ilgai reikėjo darbuotis, kurti naujus modelius, taikytis ne tik prie krepšininkių figūrų, bet ir prie kiekvienos žvaigždės pageidavimų bei norų, – pasakoja „Tūtos“ direktorius Valentinas Navikauskas.  –Manau, jog turės užaugti visa karta, kol moteriškesnės aprangos visaverčiai prigis ne tik krepšinio visuomenėje, bet ir taps įprastos žiūrovams.“

„Dar daug dalykų reikia padaryti, kad moterų krepšinis taptų patrauklus ne tik žiūrovams, bet ir paskatintų kuo daugiau mergaičių domėtis šiuo sportu, ypač Lietuvoje, – įsitikinęs „Tūtos“ vadovas. – Iš šalies atrodo keista, kad krepšininkės gėdinasi išeiti į aikštelę su moteriškesne, figūrą pabrėžiančia apranga, nors laisvalaikiu vilki gana seksualius drabužius. Bet kaip sako pačios krepšininkės, varžybų metu į jas žiūri tūkstančiai, todėl išgyvenama dėl smulkiausio galimo figūros trūkumo. Štai kodėl „Tūta“ visokiais būdais stengiasi joms padėti įveikti tas baimes ir nepatogumus, kurdama krepšinio aprangas, kartais primenančias net laisvalaikio drabužius.“

Pasak V.Navikausko, kovo 8 dieną Lenkijoje vyksiančioje FIBA moterų Eurolygos „Žvaigždžių dienoje“ geriausios Europos krepšininkės žais su „Tūtos“ naujai sukurta džinsą imituojančia apranga.

„Gal tai privers jas atsipalaiduoti ir negalvoti, kaip jos atrodo, nes tikrai atrodys gerai“, – žadėjo V.Navikauskas.

UAB „Tūta“, kurianti bei gaminanti sporto rūbus rinktinėms, profesionaliems krepšinio klubams, mėgėjų komandoms ir sporto mokyklos, įkurta 1991 metais Anykščiuose. Bėgant laikui didžioji dalis veiklos buvo perkelta į Kauną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius