-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Butkevičius – apie neįtikėtiną E.Sumnerio šou ir skolą „Žalgirio“ sirgaliams

Kauno „Žalgiris“ tęsia žygį link Eurolygos pirmojo dešimtuko, o prie to stipriai prisidėjo fenomenalų pasirodymą prieš Milano „Olimpia“ surengęs Edmondas Sumneris. Po rungtynių komplimentus legionieriui iš JAV žarstė tiek treneris Andrea Trinchieri, tiek komandos draugai.
Arnas Butkevičius
Arnas Butkevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Fantastiško grožio rungtynėse Lietuvos čempionai svečius iš Italijos pranoko 87:73.

Vos 4 tritaškius iš 16 per pirmąją susitikimo pusę realizavę Andrea Trinchieri vyrai po dviejų ketvirčių atsiliko 35:37, bet tuomet iššovė Edmondo Sumnerio žvaigždžių valanda.

Iš NBA praėjusį gruodį atvykęs amerikietis per 15 minučių surinko net 28 naudingumo balus, o trečią pergalę iš eilės iškovojęs „Žalgiris“ tęsia kovą dėl Eurolygos įkrintamųjų.

„Visų rungtynių metu rodėme gana kokybišką ir stabilų krepšinį, bet metimai pirmoje pusėje nesukrito. Metėme daug metimų būdami laisvi, bet prametėme, bet kai pataikėme keletą, tuomet mums atsirišo rankos, – po mačo kalbėjo Arnas Butkevičius. – Vėliau galėjome sužaisti protingiau, bet prie šešių taškų persvaros prasileidome tritaškį greitoje atakoje, tuomet turėjome penkių taškų pranašumą, bet vėl praleidome tritaškį. Leidome varžovų metikams mesti metimus, kai turėjome nulaužti rungtynes. Tai buvo žaidimas su ugnimi. Gerai, kad nenuleidome galvos ir nepasidavėme blogoms emocijoms. Mes išlaikėme stabilumą, o tai leido perlaužti rungtynes.“

Daugiausiai laiko ant parketo praleidęs Arnas Butkevičius per 31 minutę pelnė 13 taškų, atkovojo 4 kamuolius, atliko rezultatyvų perdavimą ir surinko 10 naudingumo balų.

– Kiek šiandien svarbus buvo antras penketas, kai komandą traukė į priekį tiek Lukas Lekavičius, tiek Edmondas Sumneris?

– Šiandien svarbiausias dalykas buvo komandinis darbas. Nenoriu išskirti nė vieno ar dviejų žaidėjų, kurie nulėmė rungtynių baigtį. Visi draskė gynybą, visi agresyviai atakavo tuos, kuriuos norėjo atakuoti. Kamuolys vaikščiojo gerai. Kam ateina laisvas metimas, tam ateina, tad reikia mesti. Bet laisvą metimą galbūt sukuria kiti žaidėjai savo agresyvumu. Visi buvo labai svarbūs ir naudingi komandai.

– Kokių epitetų šiandien yra vertas Edmondas Sumneris?

– Skambių epitetų aš nežinau ir nemoku pasakyti. Tai – aukščiausio lygio pasirodymas, kokį tik galima išvysti krepšinyje. Metimai krito iš labai sudėtingų sričių ir padėčių. Tokius metimus tikrai ne kiekvienas gali pataikyti. Pamatėme įvairios krepšinio klinikos – metimai po driblingo, prasiveržimai, tritaškiai. Tokį žaidėją su tokiu greičiu labai sudėtinga stabdyti.

Roko Lukoševičiaus / „Scanpix“ nuotr./Edmondas Sumneris
Roko Lukoševičiaus / „Scanpix“ nuotr./Edmondas Sumneris

– Kaip jums epizodai, kuriuos E.Sumneris kūrė su Kevarriusu Hayesu?

– Įspūdingi epizodai, kurie stipriai pakelia žiūrovus, o tai vėliau persiduoda ir komandai. Tokių epizodų labai laukiame. Tai – žiežirbos, kurios įskelia ugnį, kurią mums belieka tik kūrenti ir važiuoti į priekį su gera energija.

– Kaip sekėsi gintis prieš „Olimpia“ lyderį Nikola Mirotičių?

– Patys matėte, kad tai yra aukščiausios klasės žaidėjas. Gali maksimaliai apsunkinti metimą, o ar jis įkris, tai priklauso nuo Nikolos. Turėjome paruoštą rungtynių planą, kurio laikėmės neblogai. Buvo keletas momentų, kai pramiegojome N.Mirotičiaus metimus. Tikrai negalime duoti taip lengvai jam mesti. Svarbiausia, kad kiti „Olimpia“ žaidėjai nepasijungė ir nebuvo jiems viskas lengva.

– Kokį „Žalgirio“ veidą matysime per lemiamas dvejas Eurolygos rungtynes?

– Kovingą. Mes nuo savęs galime pažadėti, kad kovosime iki pabaigos.

– Kiek realu sezoną uždaryti su penkiomis pergalėmis iš eilės?

– Pamatysime, parodys ateitis. Mūsų tikslas yra eiti ir kovoti, o kaip tu gali nekovoti, kai tiek žmonių ateina ir tave palaiko? Tai yra įspūdinga. Manau, kad esame jiems skolingi, o skolą galime atiduoti savo kova. Nežinau, kas ir kaip mums turi sukristi, bet kovosime iki pabaigos.

– Panašioje situacijoje buvo ir pernai, kai finišavote keturiomis pergalėmis iš eilės. Ar bandote šią patirtį perteikti žaidėjams, kurių praėjusį sezoną „Žalgiryje“ nebuvo?

– Visi žino, nes esame apie tai kalbėję. Bet tai nėra rodiklis. Rodiklis yra mūsų žaidimas ir kova kiekvienose rungtynėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius