Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Apie estų palaikymą ir nesustabdomą K.Evansą kalbėjęs T.Sedekerskis tiki „Žalgirio“ šansais

Vitorijos „Baskonia“ (16-15) antrą kartą šį sezoną nusileido Kauno „Žalgiriui“ (13-18). Ispanijos klubas krito rezultatu 76:94, o Tadas Sedekerskis po susitikimo saviškių žaidimą įvardijo „tragišku“.
Brady Manek, Tadas Sedekerskis
Tadas Sedekerskis / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Tadas Sedekerskis lieka neiškovojęs pergalės Kaune.

Vitorijos „Baskonia“ atstovaujantis lietuvis buvo triskart prisvilęs išvykoje prieš Kauno „Žalgirį“, o ne išimtis buvo ir ketvirtadienio akistata sausakimšoje Nemuno saloje.

Nors palaikymą Ispanijos klubas turėjo išskirtinį, kadangi palaikyti „Baskonia“ ekipos dėl dviejų Estijos krepšininkų atvyko daugiau nei tūkstantis estų sirgalių.

Vis dėlto pirmojo kėlinio antroje pusėje spurtavęs „Žalgiris“ susikrovė pranašumą ir priekyje buvo iki pat dvikovos pabaigos.

Nesėkme pažymėtame mače T.Sedekerskis per 18 minučių pelnė 2 taškus (1/1 dvit.), atkovojo 5 kamuolius, atliko rezultatyvų perdavimą, blokavo metimą ir surinko 12 naudingumo balų.

„Tai buvo labai svarbios rungtynės, jei norime patekti į atkrintamąsias. Atrodo, kad ruošėmės kaip ir visada, bet išėjome į aikštelę nenusiteikę. Nemanau, kad reikia ieškoti priežasčių, nes „Žalgiris“ šiandien buvo daug geresnė komanda. Jie žaidė kartu, žaidė komandiškai ir dalijosi kamuoliu, kai mes žaidėme po vieną. Manau, kad viskas iš šono turėjo atrodyti tragiškai. Dar liko trejos rungtynės, tad turime pataisyti žaidimą, žaisti komandiškiau, labiau dalintis kamuoliu ir viskas bus paprasčiau. Dabar yra liūdnos nuotaikos“, – po susitikimo sakė T.Sedekerskis.

Vitorijos klubo kapitonas tvirtino, jog vis dar jaučia Belgrade patirtos kelio traumos padarinius.

„Buvo klaustukų iki šios dienos rytinės treniruotės, bet nesu tas žmogus, kuris dėl kažkokių skausmų praleistų tokias rungtynes. Žaisti Lietuvoje prie tokios atmosferos yra malonumas tiek „Žalgiriui“, tiek ir varžovams turi būti malonumas tą daryti“, – sakė T.Sedekerskis.

– Ar tai buvo rungtynės, kuriose sulaukėte didžiausio sirgalių palaikymo šį sezoną išvykoje?

– Be abejonės. Manau, kad estai labai myli krepšinį, o mūsų komandoje žaidžia du Estijos krepšininkai. Man atrodo, kad jau antri metai, kai tiek estų atvažiuoja mūsų palaikyti į Kauną. Po pirmų Maiko Kotsaro taškų net nustebau, pasijautė, lyg žaistume namuose.

– Dar vieną puikų mačą sužaidė Keenanas Evansas. Koks buvo planas jį pristabdyti?

– Nežinau, negaliu nieko pasakyti. Geras klausimas. Mes nebuvome pasiruošę. Žinoma, jis pataikė sunkius metimus, bet tokie žaidėjai turėtų gauti daugiau dėmesio. Dabar jis yra vienas geriausių Eurolygos įžaidėjų. Tokia yra mano nuomonė.

– Kaip vertinate olimpinių žaidynių burtus?

– Tikrai dabar visiškai negalvoju apie rinktinę ir olimpines žaidynes. Mano visa koncentracija eina į mano komandą, nes nesame idealioje situacijoje kovojant dėl vietos Eurolygos ir ACB atkrintamosiose. Ateis birželis ir tada galvosiu apie rinktinę.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Eurolyga: Kauno „Žalgiris“ – Vitorijos „Baskonia“
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Eurolyga: Kauno „Žalgiris“ – Vitorijos „Baskonia“

– Ko galite pasimokyti iš praėjusių sezonų, kad kova dėl vietos Eurolygos atkrintamosiose būtų geresnė?

– Aš apie tai jau daug kalbėjau. Mūsų komanda yra jauna, tad turime daug noro, visų akys dega, bet prieš tokias komandas kaip „Žalgiris“ ar „Partizan“ pritrūksta patirties ir brandos. Žaidžiame dėl atkrintamųjų prie tokios atmosferos, bet į aikštelę einame lyg nenorėtume žaisti ar būtume pavargę. Žaidėjai turi turėti brandos, žaisti komandiškai ir atiduoti viską dėl pergalės. Artėjant sezono pabaigai mes tą pamirštame ir pasibaigia komandinis žaidimas. Po vieną galime laimėti vieną kitą mačą namuose, bet ne tokios svarbos rungtynes.

– Kas turi daugiausiai šansų užimti dešimtą vietą Eurolygoje?

– „Žalgiris“, jei taip ir toliau žais. Reikia palaikyti savus. Jei iš tikrųjų, tai nežinau, nes visos komandos yra geros. Kai kurios turi palankesnius varžovus, tad daug kas priklausys nuo to.

– Kiek dažnai jūs žiūrite į turnyrinę lentelę?

– Visą sezoną buvome aštuntuke, o treneris dabar rūbinėje sakė, kad mes verti žaisti, bet atrodo, kad nenorime to daryti. Mes esame verti ir turime pasinaudoti šiuo šansu. Žaisti Eurolygos atkrintamosiose yra tarsi viso sezono desertas. Būtų liūdna paleisti šią progą, kai viso sezono metu žaidi tiek sunkių rungtynių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius