-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 12 31

„Barcelona“ tinklelį sudeginęs R.Giedraitis nutraukė niūrią atkarpą prieš Šarą

Tai buvo šeštoji ir ryškiausia Roko Giedraičio akistata prieš Šarūno Jasikevičiaus treniruojamas komandas Eurolygoje. Trečiąjį sezoną stipriausiame Senojo žemyno turnyre žaidžiantis 29-erių lietuvis prieš Šarą iškovojo antrąją karjeros pergalę ir kartu sužaidė geriausią mačą.

Slogiai pirmojoje sezono pusėje atrodžiusi ir jau trenerį pakeisti spėjusi Vitorijos „Baskonia“ ekipa su Roku Giedraičiu priešakyje sirgaliams suorganizavo įspūdingą Naujųjų metų vakarėlį.

„Fernando Buesa“ arenos šeimininkai Eurolygos lyderei atseikėjo 14 tritaškių, laimėjo 94:75, taip nutraukdami Šarūno Jasikevičiaus vyrų devynių pergalių seriją.

Katalonijos pasididžiavimui vadovaujantis strategas po mačo neslėpė gėdos jausmo, o prie jo labiausiai prisidėjo „Baskonia“ lietuvis Rokas Giedraitis.

VIDEO: Roko Giedraičio šėlsmas prieš „Barcelona“: penki tritaškiai ir skambi pergalė

31 minutę ant parketo praleidęs snaiperis pelnė 20 taškų (2/4 dvit., 5/6 trit., 1/1 baud.), atkovojo 3 ir perėmė 1 kamuolį, atliko 2 rezultatyvius perdavimus ir surinko 25 naudingumo balus.

Per lemtingąjį trečią ketvirtį, kurį baskai laimėjo net 34:20, R.Giedraitis įsmeigė tris tolimus metimus ir pelnė 12 taškų.

„Jaučiuosi nuostabiai, ypač po paskutinių Ispanijos lygos pralaimėtų rungtynių prieš Saragosą. Gerai sureagavome ir žengėme į priekį. Visi pademonstravo kitokią energiją. Taigi esu laimingas dėl visos komandos. Ypač gerai žaidėme puolime. Sveikinimai Davidui Gilui su jo pirmąja pergale Eurolygoje“, – sakė R.Giedraitis.

2019-ųjų lapkritį Berlyne šie vyrai ginklais surėmė pirmąjį kartą. Tuomet ALBA puolėjas pelnė 6 taškus, atkovojo 8 kamuolius, o „Mercedez-Benz“ arenoje Kauno „Žalgiris“ kiek netikėtai krito 62:69.

Bet vėliau sekę keturi Roko Giedraičio mačai prieš Š.Jasikevičių tokie sėkmingi nebuvo.

Šaras revanšavosi po dviejų mėnesių, kai 14869 Nemuno saloje susirinkusių sirgalių akivaizdoje Lietuvos čempionai svečius iš Vokietijos sulaužė 104:80. Tuomet R.Giedraitis pelnė 12 taškų ir atkovojo 3 kamuolius.

2020-ųjų vasarą Š.Jasikevičius išvyko į Barseloną, o R.Giedraitis – Vitoriją.

Pirmoji lietuvių akistata Eurolygoje, atstovaujant Ispanijos klubams, įvyko 2020-ųjų spalio 30-ąją dieną. „Barcelona“ paskutinę 3 minučių atkarpą uždarė 11:0 ir laimėjo 72:71. Rokas mačą baigė savo sąskaitoje turėdamas vos 4 taškus.

Atsakomajame mūšyje „Palau Blaugrana“ arenoje R.Giedraitis įmetė 11 taškų (4/6 dvit., 1/5 trit.), bet bedantė „Baskonia“ pralaimėjo 57:71.

Prieš du mėnesius, 2021-ųjų metų lapkritį, dar Duško Ivanovičiaus treniruojami baskai išvykoje neturėjo jokių šansų – pralaimėta 67:93. Lietuvis įmetė 3 tritaškius iš 4, pelnė 14 taškų, bet to buvo maža.

VIDEO: Po pralaimėjimo įtūžęs Šarūnas Jasikevičius: „Ar matei rungtynes?“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius