Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 02 24

Be asistentų milžinus iš Madrido nudūręs J.Zdovcas: „Viskas, ką dariau – veikė“

Jure Zdovcas iškovojo skambiausią savo pergalę Eurolygoje. Vis dar šlubčiojančio šalia šoninės linijos 55-erių slovėno diriguojamas Kauno „Žalgiris“ (5-19), kol kas dar blogiausias lygoje, namie ant menčių patiesė dėl pirmos vietos lenktyniaujantį Madrido „Real“ (20-6) žvaigždyną – 68:47 (18:11, 20:18, 11:8, 19:10).
Kauno „Žalgiris“ – Madrido „Real“
Jure Zdovcas / Erikas Ovčarenko/BNS

Skrajojantis „Žalgirio“ raumenų kalnas Joshas Nebo pradžioje įsigudrino dukart neįdėti iš viršaus. Kitą sykį jo metimą blokavo 220 cm „Real“ milžinas Walteris Tavarešas, bet J.Zdovco auklėtiniai vis tiek diktavo savo sąlygas (18:8).

Įkvėpti emocingų skanduočių ne tik „Žalgiriui“, bet ir Ukrainai, kauniečiai narsiai stabdė varžovų puolimą, rankomis skėsčiojęs Pablo Laso užsidirbo techninę pražangą, o „Žalgiris“ du kėlinius laimėjo 38:29.

Sumažinti skirtumą siekė ilgosios W.Tavarešo rankos (43:37), bet prieš lemiamą kėlinį „Žalgiris“ atitrūko dar toliau (49:37).

J.Zdovco auklėtiniai gynėsi net geriau, nei Šarūno Jasikevičiaus „Barcelona“, pergalingame Ispanijos Karaliaus taurės finale tam pačiam „Real“ žvaigždynui leidusi įmesti vos 59 taškus.

VIDEO: Prieš pergalę Kaune – „Žalgirio“ sirgalių palaikymas Ukrainai ir skanduotės V.Putinui

Įpusėjus ketvirtajam kėliniui Edgaras Ulanovas pridėjo penkis taškus iš eilės ir „Žalgirio“ arenoje ėmė kilnotis stogas. Eurolygos autsaideriai triuškino lyderius 19 taškų skirtumu (58:39).

Galiausiai – net 21-ieno (68:47). Tarsi negalėdami tuo patikėti, „Žalgirio“ sirgaliai triumfuodami žvalgėsi vienas į kitą. Kai kurie galbūt net ir žnaibėsi, norėdami patikrinti, ar nesapnuoja.

VIDEO: Garantavo pergalę prieš „Real“: Kauną ant kojų kėlę Edgaro Ulanovo metimai

„Ačiū žaidėjams už tokį puikų vakarą. Ačiū ir gerbėjais, kurie toliau mumis tiki. Turėjau gerą jausmą prieš šias rungtynes, nes „Real“ atvyko po sunkaus taurės turnyro. Mums taip pat nebuvo lengva, bet jie praėjusią savaitę sužaidė daugiau rungtynių. Sunkių rungtynių.

Be to, kai pamačiau, kad jie žais be Thomaso Huertelio, tikrai tikėjau, kad galime pasinaudoti šia galimybe. Tikėjau, kad jei kovosime su jais kietai visas 40 minučių – turėsime šansą. Ir mano noras išsipildė. Sužaidėme puikias rungtynes. Stengėmės žaisti kėlinys po kėlinio, neleisti jiems sumažinti skirtumo ir tai veikė“, – džiaugėsi J.Zdovcas.

Įdomu, kad šiose rungtynėse jis dirbo be asistentų – į rinktinę išleistas Evaldas Beržininkaitis užsikrėtė koronavirusu, o Tautvydas Sabonis karščiuoja. Šalia sėdėjo tik komandos vadovas Mindaugas Kvedaras.

„Buvo tylu“, – paklaustas apie darbą be asistentų juokėsi J.Zdovcas.

„Šiandien jų nepritrūko, bet kartais taip tiesiog būna, kad viskas veikia. Tada treneriui būna labai lengva. Kartais neveikia niekas. Šiandien veikė beveik viskas, nesvarbu, kurį žaidėją išleisdavau, ar pasodindavau ant suolo – veikė beveik viskas“, – neslėpė „Žalgirio“ strategas.

Tik atvykęs į Kauną J.Zdovcas visada akcentavo gynybą, bet tiek mažai taškų į savo krepšį šiame sezone dar nebuvo praleidę. Per antrąją rungtynių pusę „Real“ sukrapštė vos 18 taškų.

„Tai nėra taip paprasta. Jie nepataikė ir laisvų metimų. Jei jie bus būtų pataikę, būtų įmetę daugiau taškų. Mes gynėmės, bet, manau, nubuvome pakankamai arti jų. Taip, jie nepataikė, o mes pakankamai gerai kovojome dėl atšokusių kamuolių.

Nemanau, kad mūsų gynyba veikė puikiai, bet mes kažkaip išgyvenome svarbiausius momentus ir neleidome jiems priartėti“, – teigė J.Zdovcas.

„Beje, nežinau, ar pastebėjote, bet viena mano idėja puikiai veikė. „Real“ dažnai žaidžia aukšta sudėtimi, tad aš į aikštę leidau N.Giffey ir E.Ulanovą kartu. Tai tikrai pasiteisino. Viskas šį vakarą pasiteisino“, – tęsė „Žalgirio“ treneris.

Šiose rungtynėse „Žalgiriui“ nepadėjo Mantas Kalnietis, ketvirtadienį gulęsis ant operacinio stalo. Iškritus jam, J.Zdovcas liko su L.Lekavičiumi, Tai Websteriu ir Janiu Strelnieku.

„Kol kas nežinome, kiek laiko M.Kalnietis žaisti negalės. Jokios papildomos informacijos po operacijos negavome. Bet, manau, mes vis dar turime pakankamai ginklų, jei šie trys žaidėjai išliks sveiki ir daugiau traumų nebus.

Taip, Janis dar nėra pasiruošęs 100 proc., jo žaidimo laiką reikia kontroliuoti. Man jis yra labiau įžaidėjas, nei atakuojantis gynėjas“, – prisipažino J.Zdovcas.

Paskutinį sykį „Žalgiris“ „Real“ buvo nugalėjęs 2019-aisiais Kaune, kai komandos derinius dar braižė Šarūnas Jasikevičius – 86:73.

Pralaimėjęs Kaune „Real“ (20-6) nepasinaudojo šansu aplenkti „Barcelona“ (20-5) ekipos ir pakilti į pirmą vietą Eurolygoje. „Žalgiris“ (5-19) lieka paskutinis, bet jau tik viena pergale atsilieka nuo Atėnų „Panathinaikos“ (6-17) klubas.

Kitas rungtynes Eurolygoje kauniečiai būtent ir žais su „Panathinaikos“, kovo 1-ąją Atėnuose. Šis susitikimas, nukeltas jau du kartus, šįkart turėtų įvykti.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius