Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 10 16

„El Chacho“ magija: geriausias karjeros rungtynes sužaidęs S.Rodriguezas nukalė „Real“

Sergio Rodriguezas net šešerius metus žaidė Madrido „Real“ (1-3) komandoje, bet sutikęs ją aikštėje sentimentų nejautė. Neįtikėtinai rungtyniavęs ir efektyviausią karjeros mačą sužaidęs ispanas nukalė Milano „Olimpia“ (3-1) pergalę prieš karališkąjį klubą – 78:70 (10:19, 21:23, 23:13, 24:15).
Sergio Rodriguezas
Sergio Rodriguezas / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

Pirmoji rungtynių pusė priklausė svečiams iš Madrido. Trey Thompkinso ir Alberto Abalde tritaškių dėka „Real“ jau pirmajame kėlinyje pabėgo dviženkliu skirtumu (19:8), o antrajame turėjo ir 14 taškų persvarą.

Bet Milano „dizaineriai“ po ilgosios pertraukos ant parketo sugrįžo pasikeitę, o savo festivalį pradėjo S.Rodriguezas.

Ettore Messinos auklėtiniai visiškai sukaustė „Real“ puolimą, o puolime skrajojęs „El Chacho“ pamažu ištirpdė svečių persvarą, o dar prieš ketvirtąjį kėlinį „Olimpia“ net buvo priekyje – 50:49.

Ketvirtajame kėlinyje „Real“ buvo atsilikę 9 taškais ir nors po Trey Thompkinso ir Facundo Campazzo tritaškių dar atkūrė intrigą (63:66), Milano krepšininkai neleido varžovams pagalvoti apie pergalę.

Įspūdingai rungtynėse žaidęs S.Rodriguezas surinko net 37 naudingumo balus – vienu daugiau už ankstesnį savo karjeros rekordą.

Ispanas per 25 minutes pelnė 25 taškus (4/5 dvit., 3/6 trit., 8/8 baud.) ir atliko 7 rezultatyvius perdavimus.

Be to, po rungtynių veteranas pranešė ir tokio savo sėkmingo žaidimo priežastis – pasirodo, rytoj jo žmonos gimtadienis, o ji dar ir laukiasi kūdikio.

Tiesa, pergalė „dizaineriams“ atsirūgo – dar pirmoje rungtynių pusėje skaudžią čiurnos traumą patyrė Malcolmas Delaney. Anot E.Messinos, amerikiečio trauma gali būti rimta.

„Olimpia“ po šių rungtynių įstojo į gausų tris pergales iškovojusių ekipų klubą. Tiek laimėjimų be jų dar turi „Valencia“, „Barcelona“, Miuncheno „Bayern“, Vitorijos „Baskonia“ ir Pirėjo „Olympiakos“.

Savo ruožtu „Real“ kol kas yra laimėjęs tik kartą, o ir tą patį – prieš traumų ir COVID-19 išretintą Maskvos srities „Chimki“, savo dispozicijoje turėjusį tik aštuonis krepšininkus.

„Olimpia“: Sergio Rodriguezas 25 (7/11 metimai, 7 rez. perd., 37 naud. bal.), Shavonas Shieldsas 19 (7 atk. kam., 29 naud. bal.), Luigi Datome 9.

„Real“: Trey Thompkinsas 15 (3/6 trit.), Alberto Abalde 14 (3/4 trit.), Jeffrey Tayloras 9.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius