Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 01 19

Herojiški buvusio žalgiriečio epizodai pratęsime atnešė „Fenerbahče“ pergalę

Įspūdingoje Eurolygos dramoje Stambule pergalę šventė „Fenerbahče“ (13-7) klubas. Buvusio žalgiriečio Nigelo Hayeso-Daviso epizodų įkvėptas Turkijos klubas namuose per pratęsimą 98:94 (20:20, 19:27, 21:13, 24:24, 14:10) parklupdė „Monaco“ (12-8) su Donatu Motiejūnu.
Nigelas Hayesas-Davisas
Nigelas Hayesas-Davisas / Scanpix/IMAGO/Seskim Photo nuotr.

„Monaco“ dar ketvirtojo kėlinio pradžioje pirmavo 66:60, bet „Fenerbahče“ perėmė iniciatyvą ir išsiveržė į priekį.

Lemiamu metu puikiai žaidė Nickas Calathesas, įmetęs 7 taškus iš eilės ir likus vos daugiau nei dviem minutėms leidęs savo komandai pirmauti 84:76.

Bet monakiečiams užteko laiko, kad išplėštų pratęsimą.

Svečiai kantriai rengė atakas ir rinko taškus dvitaškiais, o „Fenerbahče“ nesėkmingai puolė varžovų krepšį, kol galiausiai lemiamoje atakoje Johnas Brownas atkovojo kamuolį po netaiklaus Mike'o Jameso metimo ir dvitaškiu iš po krepšio išlygino rezultatą likus žaisti 0,5 sek. – 84:84.

Visgi pratęsime herojumi tapo ne kažkuris jį išplėšusio „Monaco“ krepšininkas, o N.Hayesas-Davisas.

Du sezonus „Žalgiryje“ praleidęs amerikietis likus dviem minutėms smeigė tritaškį, suteikdamas savo komandai 4 taškų pranašumą (91:87), o po minutės prasiveržimu pelnė dar du taškus, nutolindamas „Fenerbahče“ iki 94:89.

Dar vien svarbų veiksmą N.Hayesas-Davisas atliko likus 21 sekundei, kai blokavo prasiveržusio Mike'o Jameso metimą ir padėjo savo komandai išsaugoti turimą pranašumą.

Per likusį laiką Marko Guduričius sumetė visas keturias baudas ir „Fenerbahče“ pergalės jau nepaleido.

„Monaco“ ekipoje D.Motiejūnas per 21 minutę pelnė 11 taškų (5/10 dvit., 1/2 baud.), atkovojo 2 kamuolius, atliko 1 rezultatyvų perdavimą, sykį suklydo, keturiskart prasižengė ir surinko 6 naudingumo balus.

Turkai buvo suklupę penkis kartus iš eilės, bet dabar laimėjo jau trečiąsyk paeiliui ir su 13 laimėjimų pakilo į antrąją vietą Eurolygoje. „Monaco“ yra penktas, o jau rytoj pergalės atveju jį pasivytų Kauno „Žalgiris“ (11-8).

„Fenerbahče“: Scottie Wilbekinas 21 (5 rez. perd.), Nigelas Hayesas-Davisas 18 (7 atk. kam.), Johnathanas Motley 17 (9 atk. kam.), Nickas Calathesas 10 (8 rez. perd.).

„Monaco“: Mike'as Jamesas 23 (4/10 dvit., 2/9 trit., 6 atk. kam., 6 rez. perd.), Yakuba Ouattara 19 (5/7 trit.), Alpha Diallo 13 (8 atk. kam., 5 rez. perd., 26 naud. bal.), Donatas Motiejūnas 11.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius