-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 10 25

Iš Edgaro Ulanovo lūpų – liaupsės Šaro planui ir rekordiniam serbui

Edgaras Ulanovas nežinojo, kad visą pirmąjį kėlinį praleis ant atsarginių suolo. Tačiau Šarūno Jasikevičiaus sumanymams puolėjas gali tik iškelti nykštį. Kaip ir serbui Vasilije Micičiui, kuris rekordiniais skaičiais vedė „Žalgirį“ į pergalę prieš „Barcelona“ 81:75.
Edgaras Ulanovas ir Steponas Babrauskas
Edgaras Ulanovas ir Steponas Babrauskas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Žinojau, kad nepradėsiu starto penkete, bet nežinojau, kad nežaisiu pirmą kėlinį. Nežinau, koks buvo to sumanymas, bet nekreipiau į tai dėmesio“, – savo statuso nesureikšmino žalgirietis.

Šį sezonas dvejas pirmąsias Eurolygos rungtynes E.Ulanovas buvo pradėjęs starto penkete.

Bet skųstis 198 cm ūgio puolėjui nebuvo dėl ko, nes „Žalgiris“ sėkmingai įsibėgėjo ir vėliau nepaleido iniciatyvos iš savo rankų.

„Matėte, kad viskas pradžioje ėjosi tikrai neblogai. Energija buvo gera. Kartais gerai pakilti nuo suolo. Džiaugiuosi, kad laimėjome. Momentais prisidėjau, momentais padariau klaidų, bet svarbiausia, kad iškovojome pergalę“, – 24sek Barselonoje po pergalės pasakojo E.Ulanovas.

25 metų krepšininkas per 20 minučių pelnė 6 taškus ir atkovojo 3 kamuolius.

Jo minučių vidurkį nuo įprastų 30-ies sudegino Š.Jasikevičiaus noras žaisti su daugiau „mažiukų“.

„Kuo daugiau kuriančių gynėjų, tuo greitesnis krepšinis, tuo gražiau žiūrėti. Atsiveria viskas. Tikrai. Tai yra mūsų filosofija. Mūsų idėja“, – teigė „Žalgirio“ treneris.

Vienas iš tų mažiukų sužaidė karjeros Eurolygoje rungtynes. Vasilije Micičius atrodė didingai, kaip šalia „Palau Blaugrana“ pūpsantis „Nou Camp“ stadionas – pelnė 20 taškų, atliko 8 rezultatyvius perdavimus ir surinko 24 naudingumo balus.

„Buvo gražu žiūrėti, kaip jis žaidžia, – neslėpė E.Ulanovas. – Maži žmonės drąsiai gynėsi, jis momentais pasiėmė ant savęs, patraukė. Džiaugiuosi dėl jo, nes atvažiavus jam nebuvo lengva. Tikimės iš jo tokio paties žaidimo ir toliau.“

VIDEO: E.Ulanovas išgyrė Š.Jasikevičiaus planą

Kauno komandos „mažiukai“ V.Micičius ir Kevinas Pangosas pelnė 36 iš 81 visų „Žalgirio“ taškų (44,4 proc.). Su Pauliumi Valinsku – 38. Palyginimui, „Barcelonos“ gynėjai Thomasas Heurtelis, Petteri Koponenas, Pau Ribas ir Philas Pressey kartu surinko 24 taškus.

„Labai didelis nuopelnas įžaidėjams, kurie sukūrė labai daug progų komandos draugams – tiek metikams, tiek dideliems – išvesdami centrus toliau. Didelis nuopelnas mažiems“, – pabrėžė E.Ulanovas.

Didelis nuopelnas ir „Žalgirio“ gynybai, kuri „Barcelonos“ puolimą pažabojo tik iki 75 taškų. Per du mačus iki tol katalonai Eurolygoje rinko vid. po 90 taškų. Namuose šį sezoną „Barcelona“ nebuvo įmetusi mažiau nei 87 taškus.

Per ketverias namų rungtynes šį sezoną „Barcelona“ rinko vidutiniškai 99,5 taško.

„Laikėmės trenerių plano. Ne visada pavykdavo, bet kai vykdydavome užduotis, momentais atrodėme tikrai solidžiai. Ypač puolime, kur atakavome jų silpnas vietas – katalonų aukštaūgiai prastai gina pikenrolą.

O gynyboje irgi buvo daug neblogų momentų, kas yra svarbu, norint sulaikyti namų komandą. Daugiau mažiau tą padarėme, – pasakojo E.Ulanovas. – Akcentavome lengvus taškus, iš kurių „Barcelona“ dar gyveno pirmajame kėlinyje. Jie turi daug metikų, kuriuos reikėjo versti veržtis. O nepataikančius norėjome provokuoti. Pradžioje nelabai sekėsi, bet toliau laikėmės plano ir jis buvo sėkmingas.“

„Žalgiriui“ reikės naujo sėkmingo plano. Jau ketvirtadienį žalgiriečiai namuose priima Madrido „Real“.

VIDEO: Šaro emocijos po pergalės Barselonoje: „Turėjau malonų vakarą“
VIDEO: V.Micičius: „Žinojau, kad galiu žaisti geriau“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius