-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 02 25

J.Lauvergne'as supranta „Žalgirio“ sprendimą nevykti į Rusiją: „Žinau Lietuvos istoriją“

Kauno „Žalgiris“ ketvirtadienio vakarą sudavė istorinį smūgį Madrido „Real“ klubui. Nuo pirmųjų minučių savoje aikštėje dominavę Jure Zdovco auklėtiniai svečius iš Ispanijos sutriuškino net 68:47. Tokio mažo kraičio taškų „Real“ dar niekada nebuvo surinkusi.

Nemuno saloje vykusiose rungtynėse Madrido „Real“ nepriminė komandos, kuri Ispanijos čempionate užima pirmąją vietą, o Eurolygos viršūnėje pozicijomis dalijasi tik su „Barcelona“.

Tokį įspūdį paliko Kauno „Žalgiris“, kuris prieš dvikovą savo sąskaitoje turėjo 4 pergales ir vienišas kybojo Eurolygos lentelės dugne.

Rungtynės prasidėjo iš lėto, tačiau pirmieji bėgti pradėjo šeimininkai, jau 9-ąją susitikimo minutę įgiję dviženklę persvarą.

Prieš karališkąjį klubą užsikūręs „Žalgiris“ laimėjo visus keturis kėlinius.

47 pelnyti taškai – „Real“ klubo antirekordas Eurolygoje bei antras pagal gerumą gynybinis „Žalgirio“ pasirodymas šio turnyro istorijoje. Mažiau į Kauno ekipos krepšį yra įmetusi tik Vitorijos „Baskonia“, kuri 2012-ųjų lapkritį Lietuvą paliko patyrusi gėdingą pralaimėjimą 45:82.

„Nuostabios rungtynės. Žaidėme labai agresyviai ir palikome varžovus ties 47 taškais. Spėju, kad toks rezultatas buvo užfiksuotas pirmą kartą šį sezoną. Ir tą padarėme prieš Madrido „Real“. Jie tiek taškų prieš silpnas komandas nepraleidžia. Jei taip sužaidėme prieš „Real“, galime sužaisti prieš bet ką“, – sakė „Žalgirio“ centras Joffrey Lauvergne'as.

Nesėkme paženklintame mače „Real“ realizavo 1 tritaškį iš 15 ir suklydo 14 kartų. Tai buvo jau trečiasis Pablo Laso vadovaujamos ekipos pralaimėjimas Eurolygoje iš eilės.

„Nepadarėme nieko ypatingo, ko nebūtume darę anksčiau. Tikiu, jog per pastarąsias dvi–tris savaites pakėlėme intensyvumą, energiją ir pasitikėjimą. Mano nuomone, tai yra esmė“, – teigė „Žalgirio“ legionierius iš Prancūzijos.

J.Lauvergne'as per 17 minučių ant parketo pelnė 10 taškų, atkovojo 6 kamuolius ir surinko 14 naudingumo balų.

Prieš mažiau nei mėnesį į rikiuotę po peties traumos ir keturių mėnesių nežaidimo sugrįžęs vidurio puolėjas rodo vis gerėjantį žaidimą – pirmojoje pergalingoje „Žalgirio“ išvykoje Monako Kunigaikštystėje jis pasižymėjo 13 taškų ir 17 efektyvumo balų, o siautėjimas Karaliaus Mindaugo taurėje virto antru paeiliui MVP apdovanojimu.

Ar „Žalgirio“ pagerėjęs žaidimas tiesiogiai susijęs su J.Lauvergne'o sugrįžimu?

„Nežinau, tikiuosi. Stengiuosi kaip įmanydamas ir treniruotėse, ir rungtynėse. Krepšinis man teikia malonumą, todėl jį žaidžiu, o kuo geriau žaisime ir kuo daugiau iškovosime pergalių, tuo man bus smagiau. Tai yra paprasta. Stengiuosi žaisti kuo energingiau. Tai man rūpi labiausiai“, – atsakė krepšininkas.

VIDEO: Prieš pergalę Kaune – „Žalgirio“ sirgalių palaikymas Ukrainai ir skanduotės V.Putinui

Po rungtynių nepaliesta neliko ir Rusijos agresijos Ukrainoje tema.

Vladimirui Putinui priėmus sprendimą užpulti kaimyninę šalį, Kauno „Žalgiris“ sureagavo pranešdamas nevyksiantis žaisti Eurolygos rungtynių į Sankt Peterburgą ir Maskvą, tuo metu pati Eurolyga atidėjo visų trijų Rusijos klubų numatytus šio turo mačus.

„Natūralu, kad klubo viduje kalbėjomės apie tai, – apie įvykius Ukrainoje sakė J.Lauvergne'as. – „Žalgiris“ priėmė sprendimą, ką jie nori daryti ir kokį pasiūlymą jie nori pateikti Eurolygai. Man tai tinka. Aš esu šio klubo narys. Aš puikiai žinau Lietuvos istoriją ir suprantu šią klubo poziciją. Gerbiu tokį sprendimą ir laikysiuosi nurodymų.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius