Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
03 02

„Kantrybė baigėsi“: nepasiteisinęs pirkinys ir kiti pažymiai „Žalgirio“ žaidėjams

Po trijų savaičių pertraukos į Eurolygą grįžęs Kauno „Žalgiris“ (11-16) patyrė skaudžią nesėkmę namuose ir vėl nutolo nuo svajonės – įkrintamųjų varžybų. Portale 15min – sporto komentatoriaus Ryčio Vyšniausko pažymiai „Žalgirio“ žaidėjams ir vyriausiajam treneriui Andrea Trinchieri, turėjusiems pripažinti nukraujavusio Eurolygos vicečempiono Pirėjo „Olympiakos“ (16-11) pranašumą.
Rungtynių akimirka
Laurynas Birutis, Edmondas Sumneris ir Arnas Butkevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Akivaizdu, kad Eurolygos pertrauka „Žalgiriui“ išėjo ne į naudą. Kauniečiai iki jos tikrai buvo ant bangos.

Kita vertus, reikia pripažinti, jog į Kauną atvyko įspūdinga komanda. Turime nukelti kepures prieš Georgios Bartzoko vyrus, parodžiusiems pavydį, kaip turi būti žaidžiamas krepšinis.

Jie visiškai kontroliavo rungtynes savo puikiu judėjimu. Kažkiek nesisekė „Žalgiriui“ dėl to, kad „Olympiakos“ gretose pataikė ir tie, kurie negarsėja taikliais metimais. Thomas Walkupas ir kiti.

Kauniečių gretose, priešingai, ne visiems susiklostė šios rungtynės. Laurynui Biručiui, Brady Manekui, Edmondui Sumneriui. Nepasiteisino sprendimas pradėti rungtynes su jais.

Ta svajonė apie dešimtuką, įkrintamąsias, vėl kiek pabėgo, nutolo nuo mūsų, bet reikia pripažinti, kad žaidėme tiesiog prieš stipresnę komandą. Pasveikinti ją, paspausti rankas ir išanalizuoti klaidas, kad jų, kiek įmanoma, būtų mažiau kitose rungtynėse.

#2 Keenanas Evansas – 6,5

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Keenanas Evansas
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Keenanas Evansas
18 tšk. (4/7 dvit., 1/4 trit., 7/7 baud.), 2 atk. kam., 1 rez. perd., 3 kld., 16 naud. bal., 25 min.

Buvo aiškiai matyti, kad varžovai ruošėsi gynybai prieš K.Evansą. Visi Eurolygos treneriai žino, kas yra „Žalgirio“ lyderis, ir stengiasi jį sustabdyti. „Olympiakos“ dusino amerikietį savo gynyba.

Nepaisant to, K.Evansui pavyko išsimesti gerų metimų. Savo vidurkius jis susirinko, bet „Olympiakos“ gynybos planas atkirto jį nuo komandos.

Šįkart ne tokios ryškios, kaip iki pertraukos Eurolygoje, buvo ir K.Evanso situacijos žaidžiant du prieš du su Laurynu Biručiu.

#4 Lukas Lekavičius – 5,5

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Lukas Lekavičius
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Lukas Lekavičius
10 tšk. (1/2 dvit., 2/3 trit., 2/2 baud.), 1 atk. kam., 1 per. kam., 3 kld., 9 naud. bal., 20 min.

Išėjęs į aikštę davė energijos, iš karto pataikė tritaškį. Gynyboje buvo sunku, nes varžovai protingai apsikeisdavo „Žalgirio“ ginamaisiais ir L.Lekavičius dažnai likdavo prieš aukštesnį varžovą. Bet mes žinome jo silpnybes ir stiprybes, puolime savo skaičius jis surinko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius