-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 03 27

Kauno „Žalgirio“ ateities mozaika: degantys kontraktai ir mįslės dėl lyderių

Reguliariojo Eurolygos sezono finišo tiesiąją pasiekęs Kauno „Žalgiris“ vis dar turi vilčių įšokti į nuvažiuojantį atkrintamųjų sezoną. Nors visa komandos koncentracija krypsta į lemiamą ketverių rungtynių atkarpą, klubo vadovybė jau braižo sudėties projekciją kitam sezonui. 15min pasižvalgė, kokie pokyčių vėjai gali paliesti Nemuno salą.
Kauno „Žalgirio“ ateities projekcija
Kauno „Žalgirio“ ateities projekcija / 15min ir Zalgiris.lt nuotr. / I.Miškinio montažas

Taip pat skaitykite

Kad ir kaip bepasibaigtų Kauno „Žalgirio“ paskutinės ketverios Eurolygos rungtynės su „Monaco“, „Valencia“, Tel Avivo „Maccabi“ ir Miuncheno „Bayern“, šis Lietuvos flagmano sezonas Europoje jau yra vertas labai aukšto pažymio.

Kaskart sausakimšai užpildoma „Žalgirio“ arena bei Nemuno saloje kritę grandai greitai į užmarštį nustūmė praėjusį žaliai baltų sezoną, kuris jiems buvo blogiausias istorijoje.

Portalo „Euro Hoops“ prieš sezoną sudėliotame Eurolygos reitinge „Žalgiriui“ kartu su Berlyno ALBA ir Vilerbano ASVEL komandomis buvo skirtos 16–18 vietos. Vokietijos ir Prancūzijos čempionai iš dugno nepakilo, tačiau Kazio Maksvyčio komanda žygiuoja devintoje vietoje ir nagais bei dantimis kabinasi už pirmojo aštuoneto.

„Žalgirio“ nepražudė net absoliutaus vedlio Keenano Evanso trauma, patirta paskutiniame pirmojo rato mače su Stambulo „Fenerbahče“.

Išskirtinį kovingumą rodę žalgiriečiai netekę K.Evanso antrajame Eurolygos rate yra nerezultatyviausia turnyro komanda (vid. 74 tšk.), tačiau dėl gynybos, valios ir sėkmės K.Maksvyčio kariauna išliko atkrintamųjų lenktynėse iki pat sezono pabaigos.

15min pasižvalgė, kokios yra kiekvieno „Žalgirio“ žaidėjų kontraktų situacijos, kurie krepšininkai jau galbūt sėdi ant lagaminų – ar dėl išaugusių verčių, ar dėl nepateisintų lūkesčių, o kurie K.Maksvyčio auklėtiniai vilkės žaliai baltus marškinėlius ir kitą sezoną.

#1 Isaiah Tayloras (28 metai, 191 cm)

zalgiris.lt nuotr./Isaiah Tayloras
zalgiris.lt nuotr./Isaiah Tayloras
8,2 tšk. (66,7 proc. trit.), 2,8 rez. perd., 5,9 naud. bal., 18 min.

Eurolygos čempionų komandoje sezono pradžioje vietoje traumuoto Shane'o Larkino žaidęs amerikietis sausio pradžioje sulaukė netikėto Kauno „Žalgirio“ skambučio, kai traumą patyrė Senąjį žemyną drebinęs Keenanas Evansas.

Užduotis pakeisti sirgalių dievuku spėjusį tapti Keenaną – maksimaliai sunki, o ir sprogstamu greičiu pasižyminčiam Isaiah pagalius į ratus vis kišo šlaunies problemos.

Avariniu būdu Kaune nusileidęs I.Tayloras savo potencialą parodė per mirtinai svarbią dvigubą „Žalgirio“ savaitę, stipriai prisidėjęs prie pergalių prieš turnyro autsaiderius – Berlyno ALBA ir Vilerbano ASVEL komandas.

Starto penkete įžaidėjo pozicija yra rezervuota K.Evansui, kurio išsaugojimas po sunkios Achilo sausgyslės traumos išlieka pagrindiniu tikslu, nors, pasak 15min šaltinių, jau yra du Eurolygos klubai, pasiryžę dėl žaidėjo parašo įžengti į šešių nulių zoną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius