Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 05 23

Kauno „Žalgiris“ jau turi pirmąjį pirkinį naujajam sezonui?

Kauno „Žalgiris“ anksti žiūri į ateitį. 24sek žiniomis, kito sezono žalgiriečių sudėtyje vieta jau rezervuota amerikiečiui Thomasui Walkupui.
Thomasas Walkupas
Thomasas Walkupas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kelių 24sek šaltinių teigimu, žodinis susitarimas jau pasiektas, o sutartis turėtų įsigalioti finišavus 2017–2018 m. krepšinio sezonui, kurį Th.Walkupas baigs Vokietijoje.

Gali būti, kad „Žalgiryje“ Th.Walkupas pakeis Axelį Toupane'ą.

Universalumu pasižymintis atakuojantis gynėjas, turintis įžaidėjo savybių ir galintis pasistumti į trečią poziciją, žaidžia Liudvigsburgo „Riesen MHP“ komandoje.

Šį sezoną Th.Walkupas buvo išrinktas į simbolinį geriausių FIBA Čempionų lygos žaidėjų penketą.

Šiame turnyre per 27 minutes amerikietis pelnė vid. 11 taškų (51,5 proc. dvit., 36,7 proc. trit.), atkovojo 4,3 bei perėmė 1,8 kamuolio, atliko 4,2 rezultatyvaus perdavimo.

Vokietijos pirmenybėse gaudamas pasireikšti po 27 minutes, Th.Walkupas renka po 12 taškų (56 proc. dvit., 42,2 proc. trit., 81,8 proc. baud.), atkovoja 5,1 ir perima 1,8 kamuolio, atlieka 4,5 rezultatyvaus perdavimo ir renka 14,8 naudingumo balo.

„Su juo komandos draugai tampa geresni“, – Th.Walkupą gyrė Liudvigsburgo klubo treneris Johnas Patrickas.

VIDEO: Th.Walkupo žaidimo epizodai

Specialistas Th.Walkupui dažnai patikėdavo dengti pavojingiausius varžovų komandos žaidėjus.

T.Walkupas nebuvo pašauktas 2016 metų NBA naujokų biržoje. Tais pačiais metais prieš sezoną jis pasirašė sutartį su „Chicago Bulls“, bet sužaidus ketverias priešsezonines rungtynes buvo atleistas.

Imago sport nuotr./Thomas Walkupas
Imago sport nuotr./Thomas Walkupas

2016–2017 m. sezoną Th.Walkupas praleido G lygoje, kurioje atstovaudamas „Windy City Bulls“ per 24 minutes rinkdavo 7,4 taško, atkovodavo 3,9 kamuolio ir atlikdavo 3,4 rezultatyvaus perdavimo.

Nesulaukęs kvietimo į NBA, Th.Walkupas pradėjo karjerą Europoje ir pasirašė sutartį su „Riesen MHP“. Pakylėjęs Liudvigsburgo komandą iki Vokietijos lygos pusfinalio ir padėjęs pasiekti FIBA Čempionų lygos finalo ketvertą, panašu, Th.Walkupas šuoliuos į Eurolygą.

VIDEO: Th.Walkupo žaidimo epizodai G lygoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius