Karštas vasaros pasiūlymas! Prenumerata visai vasarai tik - 1,49 Eur.
Išbandyti
2022 10 27

Kaziui Maksvyčiui akcentavus prastą startą, Željko Obradovičius gyrė „Žalgirį“

Charakterį rodęs Kauno „Žalgiris“ galiausiai patyrė pralaimėjimą 76:87 Belgrade prieš „Partizan“. Kazys Maksvytis po nesėkmės akcentavo prastą rungtynių pradžią, tuo metu Željko Obradovičius gyrė gerai kovojusį varžovą.

Tituluočiausias visų laikų Europos treneris Željko Obradovičius prieš rungtynes prisibijojo niekada nepasiduodančio Kauno „Žalgirio“, o šis sausakimšoje „Štark“ arenoje, kurioje dvikovą stebėjo 18,3 tūkstančio sirgalių, ketvirtadienio vakarą ne kartą parodė pavyzdinį charakterį.

Belgrado „Partizan“ ir pirmąjį, ir antrąjį kėlinį pradėjo atkarpomis 11:3, bet gerai į situacijas reagavusio ir nestandartinius penketukus naudojusio Kazio Maksvyčio auklėtiniai sugebėdavo deficitą panaikinti.

Taip nutiko ir trečiajame kėlinyje, kai šeimininkai pirmavo 49:37, bet ketvirtąją pražangą užsidirbo iki tol itin „Žalgirį“ baudęs Kevinas Punteris.

Be savo vedlio „Partizan“ išgyveno labai sunkią atkarpą. Tragiškai pirmoje pusėje atrodęs Ignas Brazdeikis pelnė 4 taškus paeiliui, Keenanas Evansas sėkmingai vadovavo komandai, o solidžią gynybą parodęs „Žalgiris“ išsiveržė į priekį 60:59.

Mačo pabaigoje – tikras krepšinio trileris. Keenanas Evansas po puikaus Edgaro Ulanovo perdavimo smeigė tritaškį ir priartino „Žalgirį“ prie varžovų per 4 taškus.

Stabiliau ir užtikrinčiau lemiamas minutes sužaidė „Partizan“ ir iškovojo pergalę 87:76. Koją Lietuvos komandai pakišo baudų metimai. Jei Ž.Obradovičiaus kariauna baudas puikiai realizavo 24 iš 27 (88,9 proc.), K.Maksvyčio auklėtiniai įmetė 11 iš 21 (52,4 proc.).

„Norėjome būti rungtynėse, bet varžovai turėjo pranašumą. Sugrįžimas mums kainavo daug jėgų. Džiaugiuosi, kad žaidėjai kovėsi iki pabaigos, bet to nepakako. Prasta rungtynių pradžia mums kainavo pergalę“, – po dvikovos sakė K.Maksvytis.

„Antroje mačo pusėje buvo daug pakilimų ir nuopuolių. Mes pradėjome žaisti lėtai puolime, o varžovai ėmė keistis ginamaisiais. Kai pradėjome žaisti greičiau ir dalintis kamuoliu, iškovojome pergalę. Mačo pabaiga buvo puiki. Sveikinimai žaidėjams. Noriu padėkoti nuostabiems sirgaliams ir pagirti „Žalgirį“, kuris šiandien žaidė puikiai“, – po pergalės kalbėjo Ž.Obradovičius.

„Scanpix“ nuotr./Dante Exumas ir Željko Obradovičius
„Scanpix“ nuotr./Dante Exumas ir Željko Obradovičius

„Žalgirio“ budeliu tapęs K.Punteris per 19 minučių surinko net 26 taškus.

„Puikus jausmas! – sakė K.Punteris. – Visada malonu laimėti namuose. Buvome susikaupę ir uždarėme rungtynes, tad esu labai laimingas. Praėjusiuose turuose nesugebėjome to padaryti, bet šiandien užbaigėme dvikovą tinkamai. Žinoma, rungtynės nebuvo lengvos, pasitaikė bangavimo. Neklydome, gerai atakavome krepšį, buvome kantrūs ir protingi.“

Antras pagal naudingumą buvo prancūzas Mathias Lessortas, kurio sąskaitoje – 10 taškų, 8 atkovoti kamuoliai, 3 rezultatyvūs perdavimai, 3 blokai ir 19 efektyvumo balų.

„Aš jaučiuosi nuostabiai, – po dvikovos sakė M.Lessortas. – Puikios rungtynės, kurias sugebėjome pagaliau uždaryti. Tai yra svarbu. Mokomės rungtynės po rungtynių ir stengiamės tobulėti. Džiaugiuosi dėl pergalės. Nenoriu išskirti vieno žaidėjo, bet šiandien mus traukė į priekį Kevinas Punteris, kuris prieš tai turėjo sunkias rungtynes ir negalėjo pataikyti. Tokie žaidėjai dviejų prastų mačų iš eilės nesužaidžia. Jis mums labai padėjo šiandien. Mes juo pasitikime, todėl jis ir yra mūsų kapitonas.“

VIDEO: „Eurolygos diena“: „Žalgirio“ siurprizai, Šaro replikos ir prorusiška teritorija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Geriausia investicija – rūpinimasis savo sveikata
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Užsisakykite
15min naujienlaiškius