Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2019 01 09

Komanda skendo dėl nuovargio? „Žalgirio“ vyrai sako, kad ne

Plaukimo pasaulio čempionas Danas Rapšys pagaliau ištaikė pasižiūrėti Eurolygos rungtynes Kauno „Žalgirio“ arenoje, bet rungtynėse su Stambulo „Anadolu Efes“ išvydo skęstančią šeimininkų komandą.
B.Daviesas ir „Žalgiris“ klupo Eurolygos mače, bet sulaukė sirgalių, tarp jų plaukimo čempiono D.Rapšio paramos.
B.Daviesas ir „Žalgiris“ klupo Eurolygos mače, bet sulaukė sirgalių, tarp jų plaukimo čempiono D.Rapšio paramos. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Praėjusį mėnesį laimėjęs auksą ir sidabrą pasaulio plaukimo čempionate Kinijoje laimėjęs D.Rapšys sėdėjo pirmojoje eilėje ir galėjo įsivaizduoti, koks būtų vaizdas, jei „Žalgirio“ arena būtų baseinas.

Eurolygos rungtynėse Kauno krepšininkai plaukė per tamsų ir tirštą vandenį, kuriame klimpo visi geriausi žaidėjai.

Įžaidėjai Nate'as Woltersas ir Derrickas Waltonas vadovavo komandai, tarsi būtų starto metu pametę plaukimo akinukus, neryškiai matę savo komandos draugus ir besiblaškę tarp tako virvių.

Brandonas Daviesas – vienas naudingiausių Eurolygos žaidėjų – atrodė taip, lyg kas jam laikytų už kojos – iš esmės taip ir buvo, nes „Žalgirio“ atakų lyderis vis atsimušdavo į atletiško Bryanto Dunstono raumenis ir rungtynes baigė su 1 naudingumo balu.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Brandonas Daviesas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Brandonas Daviesas

Traumų sužeistam Pauliui Jankūnui šįkart reikėjo papildomų plaukmenų (ląstų), nes jis niekaip nespėjo paskui Adrieno Moermano tritaškius.

„Žalgiris“ vis ieškojo po krepšiu Edgaro Ulanovo, bet ir jo judesiai buvo lyg švininiai.

A.Milaknis šaudė iš toli taip, lyg kas būtų išjungęs šviesą – visa „Žalgirio“ komanda metė tik 11 tritaškių (pustrečio karto mažiau nei „Anadolu Efes“), o pataikė tik 3 (varžovai – 11).

Klaidų (14) padarė septyni žalgiriečiai, o prie jų prisidėjo ir net ir arenos pranešėjas, dusyk iš eilės neteisinga pavarde (Danas Rapšys virto Danu Repšiu) pristatęs rungtynes stebėjusį plaukimo čempioną.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Danas Rapšys
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Danas Rapšys

Visa Kauno komanda bandė gelbėtis pavieniui, tai geriausiai rodė tik 13 atliktų rezultatyvių perdavimų. Tai buvo pražūtingas kelias – „Žalgiris“ patyrė bjauriausią pralaimėjimą šį sezoną 58:79.

„Sunku pasakyti, nežinau. Sunku komentuoti. Sunkios, negražios rungtynės, – po finalinės sirenos „Žalgirio“ rūbinėje ieškojo žodžių A.Milaknis. – Šiandien niekas nepavyko. Ten, kur turėdavome nueiti su kamuoliu, nenueidavome. Paskui viskas pradėjo griūti ir mes neprisikėlėme. Taip neturėjome pabaigti rungtynių savo namuose.“

VIDEO: Artūras Milaknis po pralaimėjimo rūbinėje netryško emocijomis

E.Ulanovas pirmadienį minėjo 27-ąjį gimtadienį, bet šventė arenoje baigėsi liūdnai.

„Visada gimtadienius nustumiame į šalį, jei laukia tokios svarbios rungtynės. O šiaip – šių metų pradžia nuotaikos tikrai nepakėlė“, – panarinęs galvą sėdėjo E.Ulanovas.

Ar kaltas nuovargis?

„Žalgiriečių žaidime viskas sustyguota, bet nėra džiazo“, – pareiškė vienas Kauno komandos sirgalių trečiajame kėlinyje, kai šeimininkai atsiliko 18 taškų.

Iš tiesų trūko ne tik improvizacijos, bet ir instrumentų.

Šią savaitę pilvo operaciją iškentęs Antanas Kavaliauskas mačą stebėjo iš lovos, o traumuotas Leo Westermannas dar bent mėnesį vilkės kostiumą ir sėdės ant atsarginių suolo, kaip buvo ir antradienio vakarą, kai prancūzas buvo greta antradienį į Kauną atvykusio naujoko Deono Thompsono.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Deonas Thompsonas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Deonas Thompsonas

Po rungtynių Kaune kai kurie krepšinio specialistai – krepšinio treneris Rūtenis Paulauskas, buvęs „Žalgirio“ puolėjas Vaidas Jurgilas neabejojo, kad „Žalgiris“ taip sunkiai atrodė dėl nuovargio.

Praėjusią savaitę po penktadienio su Maskvos CSKA sekusios dviejų pratęsimų rungtynės Klaipėdoje su „Neptūnu“, o dabar atėjusi dviguba Eurolygos savaitė tikrai nelengvina žalgiriečiams gyvenimo.

Tačiau jie patys neieškojo lengvinančių aplinkybių.

„Nemanau, toks sezonas ne pirmas. Ne pirmą sykį žaidžiame tiek rungtynių. Aišku, buvo sunkios rungtynės Klaipėdoje, bet atėjus Eurolygai ateina tokia motyvacija, kad ji užgožia bet kokį nuovargį. Nuovargis niekuo dėtas“, – tvirtino A.Milaknis.

„Neieškome pasiteisinimų, – teigė ir Nate'as Woltersas, tikinęs, kad jaučiasi gerai po čiurnos traumos. – Mes tiesiog turime žaisti geriau, kaip komanda. Mes tikrai stringame šiuo metu, mums reikia laiko, kad galėtume sutaisyti žaidimą ir rasti būdų laimėti, ypač namie. Reikia, kad pasitikėjimas sugrįžtų.“

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Nate'as Woltersas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Nate'as Woltersas

E.Ulanovas pabrėžė, kad varžovų tvarkaraštis nėra kuo nors paprastesnis, nes „Anadolu Efes“ taip pat žaidė rungtynes savaitgalį, o Turkijos lygoje dažniau tenka kautis su stipresniais varžovais nei LKL pirmenybėse.

E.Ulanovas nenorėjo žvalgytis ir į bendražygių traumas. „Nemanau, kad ieškosime pasiteisinimų. Jei kažkas iškrenta, kažkuris kitas turi imti tą šansą ir pasitempti.

Žinote, pabaigoje sezono visi pasižiūri lentelę ir tikrai neprisimena, kad kažkurias rungtynes trūko traumuotų žaidėjų. Visi mato galutinį rezultatą. Todėl mums svarbu susiimti ir kabintis.“

Didelė paguoda – sirgalių parama

Po liūdno antradienio vakaro „Žalgiris“ smuko į vienuoliktą vietą Eurolygoje, o pakilti greitai bus itin sunku, nes ketvirtadienį Turkijoje laukia akistata su šio sezono lyderiais Stambulo „Fenerbahče“ krepšininkais.

Željko Obradovičiaus vyrai buvo laimėję 12 rungtynių iš eilės, kol suklupo antradienį dvikovoje Rusijoje su „Chimki“, tad taip pat turės papildomą motyvaciją sugrįžti į pergalių taką.

„Mes žiūrime savęs. Neįdomu, ar jie laimėjo, ar pralaimėjo. Ji komanda „Nr. 1“ šiuo metu, stovi pirma turnyro lentelėje. Norint laimėti reikės žaisti daugiau nei gerai“, – kalbėjo E.Ulanovas.

Vienintelė paguoda jam ir kitiems žalgiriečiams antradienį buvo sirgalių išskirtinė reakcija mačo pabaigoje.

Ilgai išgyvenusi dėl košmariškų rungtynių 15 tūkst. aistruolių armija atsistojo ant kojų paskutinę minutę, kad parodytų, jog skaudus pralaimėjimas neatima tikėjimo komanda.

„Žalia balta, žalia balta“, – visu garsu ošė arena.

VIDEO: „Žalgiris“ patyrė skaudų pralaimėjimą, tačiau fanai parodė, kodėl yra laikomi vienais geriausių Europoje

„Žiauriai smagu, didelis ačiū jiems, nes kad ir koks sunkus šis laikotarpis, jie renkasi ir išperka bilietus, – stebėjosi per savo karjerą Kaune visko matęs ir girdėjęs A.Milaknis. – Tie, kurie liko ir skandavo – žiauriai didelis ačiū. Mes tai girdime ir jaučiame. O mums reikia atsiprašyti ir pažadėti, kad daugiau tai nepasikartos.“

VIDEO: Šarūnas Jasikevičius po rungtynių: „Spręsdami reikalus po vieną, nieko nepasieksime“
VIDEO: Ergino Atamano mintys apie pergalę prieš „Žalgirį“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius