Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 10 29

Krepšinio specialistas apie E.Ulanovo žaidimą: „Gaila ir liūdna jį tokį matyti“

Kauno „Žalgiris“ lieka be pergalių Eurolygos starte, o Lietuvos čempionams stringant turnyro starte akys krypsta į labiausiai vilčių nepateisinančius žaidėjus. Vienas tokių – Edgaras Ulanovas, po metų pertraukos grįžęs į Kauną ir nė iš tolo neprimenantis to žaidėjo, kuris buvo kertinis „Žalgirio“ žygiuose į ketvirtfinalį ir finalo ketvertą. Tai, kad Ulė žaidžia žemiau savo galimybių ribos, pripažįsta ir krepšinio specialistai.

4,2 taško, 2,3 atkovoto kamuolio, 3 naudingumo balai per rungtynes ir prasčiausias Eurolygoje 19,4 proc. pataikymas iš žaidimo.

Tokie skaičiai tikrai nepuošia jau aštuntą sezoną Eurolygoje rungtyniaujančio E.Ulanovo dosjė, o tokiu 29-erių puolėjo sezono startu stebisi ir su juo per karjerą susidūręs treneris Mindaugas Brazys.

15min laidoje „Eurolygos diena“ kartu su jos vedėju Kęstu Rimkumi dalyvavęs buvęs Lietuvos rinktinės trenerio asistentas teigė, kad viena tokio slogaus E.Ulanovo starto priežasčių gali būti kardinaliai pasikeitęs „Žalgirio“ trenerių štabas.

„Gaila ir liūdna jį tokį matyti, – sakė M.Brazys. – Dar gaila, kad „Žalgirio“ trenerių štabe nėra nė vieno žmogaus, kuris su juo būtų dirbęs tada, kai jis buvo geriausioje formoje. Jie galėtų padėti vyr. treneriui, priminti ar parodyti kažkokius klipus.“

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Mindaugas Brazys
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Mindaugas Brazys

Be E.Ulanovo, dar penkių „Žalgirio“ žaidėjų taiklumas nesiekia arba vos siekia 40 proc.

Anot trenerio, didele dalimi E.Ulanovo ir kitų žalgiriečių problemas lemia neorganizuotas ir klampus „Žalgirio“ puolimas.

„Visi „Žalgirio“ žaidėjai, įskaitant tą patį Ulanovą, labai sunkiai susikuria geras progas atakuoti. Viskas vyksta iš desperacijos, gale, ir tai daro didžiausią įtaką jų pataikymo procentui, – teigė M.Brazys. – Metimai nėra paruošti, jie uždengti arba pusiau uždengti ir tokius metimus įmesti yra labai sudėtinga.“

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Edgaras Ulanovas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Edgaras Ulanovas

Buvusio Lietuvos rinktinės ir Vilniaus „Ryto“ trenerio asistento teigimu, sunku tikėtis, kad pats E.Ulanovas galėtų imti kištis į trenerių darbą ir mėginti jiems išryškinti savo stiprybes, kurios galbūt padėtų jam grįžti į ritmą.

„Žaidėjai labai retai tą daro, jie nenori kištis. Ypač kai prastai einasi, manau, kad jis to vengia, save gal kažkiek ir graužia. Atsakomybė jam kiša koją, nėra lengva jam žaisti“, – sakė M.Brazys.

Jis kaip niekas kitas žino, ką gali geriausios formos E.Ulanovas. Dainiui Adomaičiui „Ryte“ talkinęs M.Brazys iš arti galėjo stebėti, kaip „Žalgirio“ puolėjas vieną po kito renkasi individualius apdovanojimus vietiniuose turnyruose, kurių turi visą šūsnį – LKF taurės finalo naudingiausias žaidėjas, tris kartus Karaliaus Mindaugo taurės finalo MVP ir dukart LKL finalo naudingiausias krepšininkas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Edgaras Ulanovas su drauge
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Edgaras Ulanovas su drauge

„Labiausiai jo bijodavome. Būdavo, kad ateina Karaliaus Mindaugo taurės arba LKL finalai, tai jis kaip MVP, taip MVP. Visais klausimais – ir taškais, ir atkovotais kamuoliais, ir gynyba, centravimu. Viskas pas jį buvo puikiai. Kai jis turėjo pasitikėjimo, tai ir pataikymas buvo geras. Daug tritaškių nemesdavo, bet nebūdavo pats prasčiausias, visiškai laisvo negalėdavai palikti“, – E.Ulanovo stiprybes vardijo M.Brazys.

Vis dėlto, trenerio manymu, jam neigiamą įtaką galėjo padaryti sezonas Stambule, kur atstovaudamas „Fenerbahče“ klubui ir klausydamas Igorio Kokoškovo nurodymų lietuvis atliko kiek kitokį vaidmenį negu jam įprasta.

„Tie sezonai, kai jis buvo išnaudojamas, taip išsireikšiu, ne pagal paskirtį, jam padarė blogą įtaką. Savo padarė ir ta trauma bei krepšinio nežaidimas pusmetį“, – praėjusį E.Ulanovo sezoną užbaigusią klubo traumą, neleidusią jam žaisti ir olimpinėje atrankoje Kaune, priminė M.Brazys.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Edgaras Ulanovas
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Edgaras Ulanovas

Panašu, kad slogus E.Ulanovo žaidimas pamažu perpildo ir „Žalgirio“ stratego Jure Zdovco kantrybės taurę. Jei ankstesnėse rungtynėse Eurolygoje E.Ulanovas žaidė po daugiau nei 28 minutes, tai Tel Avive prieš „Maccabi“ puolėjas rungtyniavo mažiausiai šį sezoną – vos 18,5 min.

„Tikrai nenoriu ginti, jis žaidžia prastai. Rungtynės su „Maccabi“ buvo tikrai prastos. Ir klaidos nedėkingos, blogose vietose, kur iš karto kainavo taškus kitoje pusėje. Ir pats nieko per daug nesusikuria, ir kitiems nesukuria. Gal tik gynyboje kažkur blyksteli, bet šiaip žaidėjas šešėlyje“, – įvertino M.Brazys.

Progą pasitaisyti E.Ulanovas turės jau šįvakar, kai „Žalgiris“ sieks pirmosios pergalės Stambule. Vis dėlto tą padaryti bus nelengva, nes laukia akistata su Eurolygos čempionu „Anadolu Efes“ klubu.

Mačo pradžia 20.30 val.

VIDEO: Belaukiant stebuklo Stambule ir kas nutiko E.Ulanovui? | „Eurolygos diena“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius