Tiesiogiai
VALINSKAS ŽINO: prezidento rinkimų naktis tiesiogiai
2017 11 09

Luko Lekavičiaus nepažįstantis į „Žalgirį“ atvykęs jo dubleris dar nebuvo tokioje situacijoje

Dee Bostas nervingai svyravo vietoje, vis žvilgčiodamas per petį, ar neprasidėjo Kauno „Žalgirio“ treniruotė. Nors kauniečiai Milane ruošėsi jau šeštosioms Eurolygos rungtynėms, amerikiečiui tai debiutas šiame turnyre su žaliai balta apranga.
Dee Bostas
Dee Bostas / K.Bakūno nuotr.
Ketvirtadienis | Eurolyga | „Olimpia“ – „Žalgiris“ | 21:45 | Milanas

D.Bostui tai antra išvyka su „Žalgiriu“, nors pirmoje jis dalyvavo labiau kaip turistas.

28-erių amerikietis skrido į Barseloną, bet rungtynių išvakarėse treniruotės metu jam atsinaujino pėdos skausmai, dėl kurių jis negalėjo prisidėti prie puikios žalgiriečių pergalės prieš „Barcelona“.

Lietuvos žurnalistai Barselonoje jau planavo pakalbinti „Žalgirio“ gynėją, kai treniruotės viduryje komandos vadovas Mindaugas Kvedaras informavo, jog dėl atsinaujinusių skausmų D.Bostas nebaigė pratybų.

Kalbėti su žiniasklaida legionierius jau nebenorėjo. Jis tuščiu veidu atsisėdęs ant suoliuko stebėjo besipraktikuojančius komandos draugus.

Šis vaidmuo jam buvo skaudus ir labai neįprastas. Iki kulno ir pėdos traumų 28-erių amerikietis per visą savo profesionalo karjerą buvo praleidęs tik vieną mačą. Taip, vieną vienintelį susitikimą per tuos metus Podgoricos „Budučnost“, Aidaho „Stampede“, Venesuelos Valensijos, Trabzono „Trabzonspor“, Zeliona Guros „Stelmet“ ir „Monaco“ klubuose.

„Man buvo sunku žiūrėti. Norėjau ten būti. Pirmą kartą praleidau tiek rungtynių ir nežaidžiau tiek ilgai. Man buvo sunku žiūrėti. Bet stengsiuosi sugrįžti“, – Milane 24sek sakė D.Bostas.

VIDEO: „Eurolygos diena“: A.Gudaitis atvirai apie spaudimą Lietuvoje ir „Žalgirio“ priežastys pozityvui

Legionierius kalba, lyg ruoštųsi sugrįžti į Eurolygą po kelių mėnesių pertraukos. O iš tiesų jis praleido tik 5 Eurolygos ir 3 LKL susitikimus.

Bet būtent iš to didžiulio noro žaisti D.Bostas pavėlino savo sugrįžimą, kai nepaisydamas skausmo spalio 8-ąją pasileido į mūšį su „Lietuvos rytu“.

Vis dėlto skausmas greitai sukaustė nediduką „Žalgirio“ gynėją, o kulno trauma persimetė per visą pėdą.

D.Bostas dar negali pasakyti, kad visai nebejaučia skausmo, tačiau dabar yra kur kas geriau pasiruošęs sugrįžti ant parketo.

Sėdėdamas ant „Žalgirio“ atsarginių suolo 188 cm ūgio krepšininkas turėjo laiko įvertinti, ko komandai trūksta ir kuo jis galėtų papildyti bendražygius.

Neiškristi iš ritmo jam turėjo padėti Šarūnas Jasikevičius, kuris rungtynių metu nuolat bendrauja su žaidėjais ant „Žalgirio“ atsarginių suolo. Tam, kad net ir Martynas Arlauskas ar Gytis Masiulis, kurie rungtyniauja tik epizodiškai, išbėgę į aikštę žinotų, ką daryti ir ko vengti.

„Manau, viską darėme gerai. Kartais tik susidūrėme su klaidomis savo mintyse. Bet ar tai bus 10 minučių, ar dvi, darysiu viską, kad padėčiau komandai“, – pridūrė D.Bostas.

Prieš „Žalgirio“ ir „Olimpia“ mačą jis jau parepetavo savaitgalį. „Žalgiriečiai“ sutriuškino Klaipėdos „Neptūną“ 88:62, o D.Bostas per 17 minučių pasižymėjo 5 taškais, 4 rezultatyviais perdavimais, 3 klaidomis ir 2 perimtais kamuoliais.

Per 14 minučių LKL jis kol kas rinko vid. 5,1 taško ir 3,3 rezultatyvaus perdavimo.

Pribaigdamas „Neptūną“, rungtynių pabaigoje D.Bostas smagiai pakilo į orą, drebindamas lanką, tarsi įrodęs, kad pėdos skausmai jau – praeityje.

„Tai buvo silpnas dėjimas. Aš galiu geriau“, – šyptelėjo D.Bostas, skubėjęs pradėti „Žalgirio“ treniruotę „Mediolanum Forum“ arenoje.

VIDEO: D.Bosto skrydis: „Tai buvo silpnas dėjimas“

D.Bostas į „Žalgirį“ atvyko pakeisti L.Lekavičių.

Abu mažyliai pasižymi žaibišku greičiu, technišku driblingu, metimais iš toli ir energija, kurios pliūpsniais jie trykšta ant parketo.

Šarūnas Jasikevičius neslėpė, kad Luko netektis buvo skaudžiausias vasaros praradimas. Jis tikisi, kad D.Bostas atstos „Žalgirio“ sirgalių numylėtinį, kurį kauniečiai globojo kaip mažąjį brolį.

D.Bostas tokios žaliai baltų meilės dar neužsitarnavo.

„Ne, – paklaustas, ar žino, kokį svarbų kauniečiams krepšininką „Žalgiryje“ jis pakeitė, neslėpė D.Bostas. – Tai nėra svarbu. Aš atvykau žaisti krepšinio ir dirbti savo darbą.“

Š.Jasikevičiui kiekvienas žaidėjas – aukso vertės. Į penkis Eurolygos mūšius jis leidosi ant suolo neturėdamas reaktyvinio rezervo, bet išsisuko su dviem pergalėmis.

D.Bostas nebandys atstoti L.Lekavičiaus. Išraiškingas legionierius Kaune rašys individualią Dee Bosto istoriją.

Reikia tikėtis, kad amerikiečio indėlis suveiks kaip NOS sistema, kokią turėjo Kauno „Žaibas Makvynas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius