Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

M.Grigonio negąsdina E.Atamano metodai: „Aš praėjęs Šaro mokyklą“

Dar prieš mažiau nei metus buvęs praktiškai nepageidaujamas Atėnų „Panathinaikos“ klube, dabar Marius Grigonis yra kertine „žaliųjų“ komandos, užkilusios iki antrosios vietos Eurolygoje, dalis. „Nebūčiau patikėjęs“, – apie staigų PAO šuolį į elitą po reguliariojo sezono finišo sakė pats lietuvis.
Marius Grigonis
Marius Grigonis / Scanpix Baltics/Roko Lukoševičiaus nuotr.

Iš pagrindų praėjusią vasarą pasikeitęs „Panathinaikos“ klubas reguliariajame sezone surinko 23 pergales ir 11 pralaimėjimų bei lentelėje į priekį praleido tik Madrido „Real“ (27-7).

Antrajame rate PAO nenusileido niekam – iš 17 rungtynių graikai laimėjo 13, o tokį tempą sugebėjo palaikyti tik Pirėjo „Olympiakos“ ir „Monaco“.

Scanpix/IMAGO/Giulio Ciamillo nuotr./Jerianas Grantas
Scanpix/IMAGO/Giulio Ciamillo nuotr./Jerianas Grantas

M.Grigonis yra vienas iš kelių žaidėjų, buvusių Atėnų komandoje ir praėjusiais metais, kai ji Eurolygoje liko priešpaskutinė septyniolikta.

Po paskutinio reguliariojo sezono mačo „Eurohoops“ žurnalisto Vangelio Papadimitriou paklaustas, ar tuomet būtų patikėjęs, jog jo ekipa gali šauti iki antros vietos, M.Grigonis buvo nuoširdus.

„Jei atvirai, nebūčiau patikėjęs. Net jei būtumėte paklausę sezono pradžioje, nebūčiau patikėjęs. Finišuoti antriems labai sudėtinga, – sakė M.Grigonis. – Tam, kad sužaistum tokį sezoną, tau reikia geros komandos ir šiek tiek sėkmės, o mums tikrai labai sekėsi šiame sezone. Labai džiaugiuosi už komandos draugus, nes jie kiekvieną dieną sunkiai dirba, bet niekas dar nebaigta. Po kelių dienų mūsų sezonas gali pakrypti kita linkme, tačiau dabar galime džiaugtis.“

Daugelis PAO sėkmės priežastimi vadina vyriausiąjį trenerį Erginą Atamaną, perėmusį komandos vairą prieš šio sezono pradžią. M.Grigonio buvo paklausta, ar toks pavyzdys įrodo, kad laiminčią komandą galima pastatyti per kelis mėnesius?

„Daugelis trenerių turbūt sakytų, kad tai – neįmanoma. Nežinau, ar tai įrodymas, bet džiaugiuosi, kad dievas man suplanavo iššūkius, po kurių dabar galiu džiaugtis“, – sakė lietuvis.

„Panathinaikos“ dar nežino savo varžovo Eurolygos ketvirtfinalyje – jis paaiškės antradienį, kai įkrintamosiose varžybose ietis surems Tel Avivo „Maccabi“ ir Vitorijos „Baskonia“ klubai.

Į lemiamas kovas „žaliuosius“ ves net 42 rungtynes atkrintamosiose sužaidęs ir 10 finalo ketvertų dalyvavęs Kostas Sloukas.

„Panathinaikos“ klubo nuotr./Kostas Sloukas
„Panathinaikos“ klubo nuotr./Kostas Sloukas

„Jis labai patyręs, žaidęs 10 finalo ketvertų. Jis žino, ką turime daryti. Bet turime 12 žaidėjų ir nežinome, kas mūsų laukia. Džiaugiuosi, kad galime rasti vis kitą lyderį, tai mūsų stiprybė, bet žinoma, Sloukas, Mathiasas (Lessort'as) ir Kendrickas (Nunnas) yra mūsų pagrindiniai žaidėjai“, – apie vaidmenis per atkrintamąsias sakė M.Grigonis.

Jis irgi yra viena kertinių komandos dalių. Kaunietis šį sezoną per beveik 27 minutes renka po 10,1 taško ir 9,8 naudingumo balo.

Už stabilų žaidimą jis buvo apdovanotas – šią savaitę 15min pranešė, kad lietuvis susitarė dėl trejų metų kontrakto pratęsimo. Ar toks įvykių posūkis nustebino lietuvį, kuriam dar praėjusią vasarą „Panathinaikos“ ieškojo kitos komandos?

„Jeigu būtumėte paklausę klubo vadovų, jie irgi nebūtų patikėję, – šypsojosi M.Grigonis. – Toks gyvenimas, niekada nežinai, kas nutiks rytoj.“

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Marius Grigonis
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Marius Grigonis

Ar jis lengvai priėmė sprendimą pratęsti sutartį?

„Mano žmonai buvo labai lengva, nes ji mėgaujasi gyvenimu čia. Man irgi patinka miestas, oras, kultūra. Norėjau ilgalaikio kontrakto ir jį gavau. Šis klubas yra perspektyvus, nors ir reiktų daug ką sutvarkyti, kad tai būtų labai profesionalus. Bet kol kas viskas gerai“, – teigė M.Grigonis.

Galiausiai, žurnalistas jo paklausė apie E.Atamano metodus. Turkas mėgsta kritikuoti savo auklėtinius, ypač nepateisinančius lūkesčių, pavyzdžiui, Juancho Hernangomezą ar Lucą Vildozą.

Vida Press nuotr./„Panathinaikos“ treneris Erginas Atamanas
Vida Press nuotr./„Panathinaikos“ treneris Erginas Atamanas

„Aš taip nedaryčiau, tai ne mano mentalitetas, – sakė M.Grigonis. – Bet turi būti pasirengęs ir fiziškai, ir psichologiškai, jei nori žaisti aukščiausiame lygyje daug metų. Tai reikalauja daugybės treniruočių. Bandau to išmokyti Oleką (Aleksandrą Balcerowskį, „Panathinaikos“ centrą – aut. past.). Bet nėra lengva, ypač jaunesniems žaidėjams, kai jie yra atakuojami trenerio žiniasklaidoje ir treniruotėse. Aš praėjau Šaro mokyklą, tad tai man labai padėjo susitvarkyti su psichologiniais iššūkiais.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius