Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mylimo klubo budeliu tapęs D-Mo: apie „Žalgirio“ sezoną ir vasarą be dvejonių

Donatas Motiejūnas buvo garsiausiai „Salle Gaston Medecin“ arenoje prieš rungtynes sutiktas krepšininkas, kai kauniečiui garsiai plojo ir „Monaco“, ir Kauno „Žalgirio“ sirgaliai. Bet rungtynėse, tapusiose pragaištingomis Lietuvos čempionams, D-Mo nuolaidų nedalino ir pražudė savo mylimą ekipą svarbiais metimais.

33-ejų D.Motiejūnas gruodį „Žalgirio“ areną paliko su -5 naudingumo balais ir prasčiausiu pasirodymu Eurolygos karjeroje.

Nors pats teigė, kad tai jam papildomos motyvacijos nesuteikė ir nuoskaudos nepaliko, atsakomajame susitikime D-Mo sužaidė vieną geresnių savo mačų.

Jau pirmosiomis minutėmis jis kelis sykius įveikė Lauryno Biručio gynybą ir privertė Andrea Trinchieri visoms rungtynėms atsisakyti minties remtis šiuo vidurio puolėju.

Vėliau D.Motiejūnas tęsė savo sėkmingą pasirodymą, o svarbiausius taškus rinko mačo pabaigoje.

„Žalgiris“ buvo pavojingai priartėjęs iki 60:65 likus dviem minutėms, bet į aikštę sugrąžintas lietuvis dukart nuginklavo svečių gynybą savo firminiais metimais ir leido lengviau atsikvėpti tik pergalės norėjusiems „Monaco“ sirgaliams.

„D-Mo žaidė neįtikėtinai pirmajame kėlinyje ir uždavė jiems toną, o tada ir prasidėjo mūsų nervingumas“, – po mačo lietuvio įtaką rungtynėms išskyrė ir „Žalgirio“ treneris A.Trinchieri.

VIDEO: Andrea Trinchieri: „Didžiuojuosi, kad žaidėjai kovėsi iki pabaigos“

Nors kauniečiai dar bandė desperatiškai gelbėtis, stebuklas neįvyko ir „Monaco“ šventė pergalę 69:66. Kaip vėliau paaiškėjo, šis pralaimėjimas užbraukė „Žalgirio“ šansus žengti į įkrintamąsias varžybas.

„Buvo svarbios rungtynės, susikaupę buvome nuo pat pradžių, – sakė D-Mo po rungtynių. – Parodėme gerą fiziškumą, leidome „Žalgiriui“ įmesti tik 29 taškus per du kėlinius. Tai rodė mūsų susikaupimą, pastangas gynyboje. Buvo daug pramestų metimų, 50-50 kamuolių, kurie galėjo atsidurti abejose pusėse. Daugelį jų susirinkome, o dėl to ir rezultatą turim geresnį nei „Žalgiris“.

Rungtynės buvo su daug kontakto, labai klampios. Gal ne pats gražiausias krepšinis, bet tai dalis krepšinio.“

Kaunietis rungtynes užbaigė su 14 taškų (6/8 dvit., 0/1 trit., 2/2 baud.), 7 atkovotais kamuoliais ir 19 naudingumo balų.

Taip efektyviai prieš „Žalgirį“ šį sezoną buvo žaidęs tik vienas lietuvis – Marius Grigonis, kuris svečiuodamasis Kaune irgi surinko 19 naud. balų.

Po puikaus pasirodymo, padovanojusio „Monaco“ klubui bilietą į atkrintamąsias ir sutvirtinusio galimybes finišuoti pirmajame ketverte ir užsitikrinti namų aikštės pranašumą ketvirtfinalyje, D.Motiejūnas apžvelgė susitikimą, įvertino „Žalgirio“ pergalę ir kalbėjo apie vasarą rinktinėje.

– Pirmos rungtynės tau buvo prasčiausios Eurolygoje, šįkart – vienos geriausių. Ar buvo likusi nuoskauda ar papildomas pyktis po to pasirodymo Kaune?

– Ne, stengiuosi nežiūrėti, kas praeityje. Nauja diena, naujos rungtynės. Mums ta pergalė tikrai daug reiškia, be jos neturėtume namų pranašumo, o jei jo neturi, istorija kalba pati už save – visos komandos, jį turinčios, patenka į finalo ketvertą. Mūsų toks tikslas. Liko vienos rungtynės su „Bayern“. Manau, nebus lengva, bet turime užbaigti sezoną gerai.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

– Keenanas Evansas didžiąją dalį taškų prisirinko rungtynių pabaigoje. Koks buvo jūsų planas prieš jį?

– Nebuvo specialaus plano. Daugiau mažiau žinojome, stebėjome, kaip „Žalgiris“ žaidė prieš „Lietkabelį“. Buvo galima nuspėti, kur būsime atakuojami. Žinojome, kad pradžioje Keenanas greičiausiai bandys įvesti komandą į ritmą, daugiau nusimetinės nuo savęs, o mes tai ir akcentavome, kad pradžioje agresyviai ant jo neisime, nestepoutinsime tiek daug. Norėjome sustabdyti Biručio floaterius, Hayeso metimą iš vidutinio arba kamuolių skirstymą. Visiškai to uždaryti nepavyko, bet manyčiau, kad darėme pakankamai gerą darbą.

– L.Birutis po pirmų trijų minučių aikštėje su tavimi į ją daugiau nebesugrįžo. Ar tai nustebino?

– Tikrai nežiūrėjau į tai, žiūrėjau į savo pusę, kaip sekasi mums. Rungtynių pabaigoje pastebėjau, kad jis daugiau nežaidė. Nežinau, gal treneris pamatė, kad su juo nesiseka ir pakeitė taktiką. Tai – natūralus dalykas, tai įvyksta ir pas mus, kad žaidi ir su tavimi prastai einasi, tad daugiau nebežaidi. Tai buvo trenerio taktiniai sprendimai.

– Saša Obradovičius prieš rungtynes minėjo, kad esate pavargę. Ar tikrai taip ir yra, ar suveikė rungtynių svarba?

– Manyčiau, kad svarba. Visi akcentuojame, kiek svarbu būti viršutiniame ketverte dėl namų aikštės pranašumo. Rungtynių svarba tikrai pridėjo papildomą impulsą. Patys matote, nesumetėme savo 80 ar 90 taškų vidurkio, tai yra šioks toks psichologinis nuovargis. Dėl fizinio, turėjome laisvų dienų, tad labiau galime sakyti, kad nuovargis – psichologinis. Visi tą turi, visi žaidžia ilgą sezoną tiek vietiniuose čempionatuose, tiek Eurolygoje. Nuovargis – natūralu.

Scanpix Baltics nuotr./Saša Obradovičius
Scanpix Baltics nuotr./Saša Obradovičius

– Jūsų sezonas Eurolygoje tęsis, o „Žalgirio“ baigsis jau kitą savaitę. Kaip „Žalgirio“ sirgalius ir kaunietis, kaip įvertintum šios komandos sezoną?

– Banguotai. Tikiuosi, kad Arnui viskas gerai su koja, nes tikrai nemaloni situacija – net nesupratau, kaip tai įvyko. Tikiuosi, kad padarę tyrimus nieko rimto neras. Jų sezonas buvo banguotas. Seku „Žalgirį“ kiek galiu. Pradžioje buvo ir traumos, ir parduoti žaidėjai – tai tikrai paveikė komandą. Nuo sezono vidurio pagavo ritmą, pradėjo žaisti krepšinį, visi pasveiko, rotacijos tapo aiškesnės ir rezultatai buvo geresni. Gaila, kad jų nėra įkrintamosiose. Visi žino, kad „Žalgirio“ namų rungtynes visada žiūrėti gražu ir įdomu. Praradimas, kad tokios komandos nebus atkrintamosiose.

Ponas Paulius Jankūnas (dirsteli į praeinantį „Žalgirio“ vadovą – aut. past.) sės prie stalo, dėliosis kitų metų vaizdą ir žiūrės.

Visi žino, kad „Žalgirio“ namų rungtynes visada žiūrėti gražu ir įdomu. Praradimas, kad tokios komandos nebus atkrintamosiose.

– Ar „Monaco“ vadovai užsuko po rungtynių į rūbinę pasveikinti su pergale?

– Mūsų savininkas labai palaikantis, įsitraukęs į mūsų veiklą. Jis būna praktiškai kiekvienose rungtynėse ir nesvarbu, prastesnės ar geresnės, užsuka į rūbinę, pasveikina, o jei pralaimėjimas – palaiko. Tai daug reiškia, kai savininkas yra aplink komandą ir palaiko. Malonu.

– Ar tai buvo garsiausias atsakas į jūsų pavardę per komandų pristatymus šioje arenoje?

– Turbūt taip. Tikrai gražu iš „Žalgirio“ sirgalių pusės, buvo malonu. Esu dėkingas už tokį palaikymą. Tačiau krepšinyje laimi viena komanda, o šiandien mums teko ta garbė. Ateityje žiūrėsime, kaip bus.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rinktinės treniruotė
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rinktinės treniruotė

– Užbaigiant klausimu apie rinktinę, Domantas Sabonis ir Jonas Valančiūnas pažadėjo žaisti nacionalinėje komandoje vasarą. Ar pagalvoji, kaip galėtų atrodyti rinktinė su trimis centrais, įskaitant ir tave, ir ar nekilo dvejonių dėl dalyvavimo joje vasarą?

– Žinote, aš tokiame amžiuje, kad nekyla. Reikės – būsiu, nereikės – važiuosiu namo. Sakiau treneriui, kad nėra klausimų, jog važiuosiu, o jie spręs, kokių žaidėjų reikia rinktinei, o kokių – ne.

VIDEO: Apgailestavęs Edgaras Ulanovas: „Reikės laiko viską suvirškinti“
VIDEO: Dovydas Giedraitis dalijosi mintimis po Kauno „Žalgirio“ nesėkmės Monake

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius