Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 12 21

Baudė Šarą, bet sustojo kartu su visa komanda: „Kažkas nutiko...“

Rolandui Šmitui pagaliau pavyko nutraukti užkeikimą žaidžiant prieš buvusio savo trenerio Šarūno Jasikevičiaus komandas. Tiesa, net ir nesulaikęs latvio, Šaras šypsojosi paskutinis, nes jo komanda ištraukė sudėtingą pergalę 80:78.
Rolandas Šmitas
Rolandas Šmitas / nuotr. zalgiris.lt

Rolandas Šmitas 2022 m. spalį į Š.Jasikevičiaus „Barcelona“ krepšį Kaune sumetė 15 taškų ir atkovojo 5 kamuolius, bet vėliau puolė į gilią duobę žaisdamas prieš buvusio savo trenerio komandą.

Atsakomajame reguliariojo sezono mače ir trejose ketvirtfinalio akistatose R.Šmitas prieš „Barca“ rinko vos po 4 taškus, 3,8 sugriebto kamuolio ir 2,8 naudingumo balo.

Bet dar kartą sutikęs buvusį savo trenerį jau Stambule, latvis kėlė didžiulį galvos skausmą Š.Jasikevičiui.

Iš Valmieros kilęs žalgirietis pirmajame kėlinyje sumetė 9 taškus iš eilės ir užkūrė „Žalgirį“ spurtui, po kurio kauniečiai buvo susikrovę net 14 taškų persvarą.

Iš viso per pirmąją mačo dalį R.Šmitas surinko 14 taškų, 5 atkovotus kamuolius ir net 20 naudingumo balų, o jo komanda turėjo 11 taškų pranašumą.

Bet po ilgosios pertraukos tylesnis buvo ir R.Šmitas, ir visa žaliai-balta kapela.

Latvis įmetė 2 taškus ir atkovojo 4 kamuolius per kitus du kėlinius, o persvarą iššvaistęs „Žalgiris“ krito po paskutinėmis sekundėmis pramesto Keenano Evanso metimo.

„Pirmoje pusėje žaidėme labai gerai. Buvome komandiški, fiziški. Bet antroje kažkas nutiko... – kalbėdamas su 15min po rungtynių liūdnai konstatavo R.Šmitas. – Išsilaikėme rungtynėse, bet kai kuriose situacijose nesužaidėme taip, kaip reikėtų, o jie pajuto metimą, ėmė pataikyti ir sugrįžo rungtynes.“

nuotr. zalgiris.lt/Rolandas Šmitas
nuotr. zalgiris.lt/Rolandas Šmitas

Paklaustas, kas lėmė jo gerą žaidimą prieš buvusio trenerio komandą – nusimesti psichologiniai pančiai ar sąlyginai lengvesni oponentai sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje, R.Šmitas to nesureikšmino.

„Man nerūpi, prieš ką žaidžiame – visoms rungtynėms ruošiuosi vienodai. Ir stengiuosi žaisti kaip įmanoma geriau“, – trumpai atsakė latvis.

VIDEO: Dirbti neketinęs Šaras: „Pusantro milijono iš „Žalgirio“ būtų sunku atsisakyti“

„Žalgiris“ iki ilgosios pertraukos pataikė 61,3 proc. metimų, klydo tik tris kartus ir pelnė 48 taškus, bet grįžę iš rūbinės buvo nepanašūs į save – pataikė jau tik 40,9 proc. šūvių, atidavė kamuolį varžovams 11 kartų ir sukrapštė tik 30 taškų.

Ką po ilgosios pertraukos pakeitė „Fenerbahče“, kad taip supančiojo „Žalgirį“?

„Jie buvo labai agresyvūs, ėmė keistis ginamaisiais. Jie pataikė metimus, netgi labai sudėtingus, bet svarbiausia, kad žaidė labai fiziškai. Nesugebėjome jiems prilygti fiziškumu, o dėl to jie mus pranoko“, – sakė R.Šmitas.

VIDEO: Keenanas Evansas: „Išmečiau metimą, kokį ir norėjau išmesti“

Tai buvo jau šeštas kartas šį sezoną, kai „Žalgiris“ pralaimi rungtynes, kurios baigiasi 4 ir mažesniu taškų skirtumu. Palyginimui, praėjusiame sezone per 34 turus tokių atvejų buvo tik keturi.

Kas pasikeitė?

„Tai yra krepšinis ir sportas. Kiekvieni metai gali būti skirtingi. Jeigu praėjusiais metais daug kartų laimėjome atkaklias rungtynes, tai nereiškia, kad taip nutiks ir šiemet, – aiškino R.Šmitas. – Tai sportas, jame gali nutikti visko. Manau, kad dabar žaidžiame gerai, bet privalome išlikti kartu ir stengtis laimėti kitas rungtynes.“

Nepaisant jau dešimtos nesėkmės Eurolygoje šį sezoną, „Žalgirio“ puolėjas teigia, kad komanda po praėjusią savaitę įvykusios dramos, kai vos nepasikeitė treneris, žengė žingsnį į priekį ir rungtyniauja geriau.

„Tikrai žengėme žingsnį į priekį, nes supratome, kad mes, žaidėjai, turime būti geresni. Kiekvienas iš mūsų turime žengti žingsnį į priekį ir stengtis išlikti vieningi. Manau, kad tai ir darome, bet tai neįvyks per naktį – turime tęsti tai, ką pradėjome, ir viskas bus gerai, – sakė latvis. – Norime įrodyti, kad galime žaisti geriau. Jei kiekvienas iš mūsų įdės šiek tiek daugiau nei įdeda dabar, tai bus puiku. Tikiuosi, kad patobulėsime ir pradėsime laimėti.“

VIDEO: „Žalgirio“ žaidimu Stambule pasidžiaugęs K.Maksvytis: „Komanda susivienijo“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius