-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 01 27

PAO virsmo apžavėta graikų spauda: „Žalgiris“ užsisvajojo apie finalo ketvertą Kaune“

Tuo, kas ketvirtadienio vakarą nutiko pustuštėje Atėnų OAKA arenoje, patikėti negali ir graikų žurnalistai.
Paris Lee
Paris Lee / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

„Tikrai nebūčiau nustebęs, jei tie keli aistruoliai būtų susirinkę daiktus ir patraukę namo per didžiąją pertrauką“, – rašo „Gazzeta.gr“ apžvalgininkas George‘as Kouvaris.

„Panathinaikos“ žaidė TRAGIŠKAI (taip, didžiosiomis raidėmis, – pabrėžia žurnalistas). Šeimininkų krepšinis buvo toks baisus ir bjaurus, kad niekas negalėjo patikėti, kad vaizdas gali pasikeisti“, – tęsė jis.

Drausmingai žaidęs „Žalgiris“ po dviejų kėlinių pirmavo 42:27.

„Tai, kas nutiko antroje rungtynių pusėje yra tiesiog nenusakoma. Į aikštę žengė „Warriors“, „Celtics“ ir „Harlem Globetrotters“ ekipų mišinys, kuris žaidė prieš pirmos rungtynių pusės PAO.

Paris Lee virto Stephu Curry puolime ir Marcusu Smartu gynyboje. „Panathinaikos“ pagaliau žaidė kaip viena komanda, o ne individualistų kratinys. Visi žaidė dėl komandos, o ne dėl savęs, ką dažniausiai matome šiame sezone“, – vaizdingai reziumavo G.Kouvaris.

„Panathinaikos“ žaidimas per didžiąją pertrauką galėjo pasikeisti ir dėl kitų priežasčių. SDNA skelbia, kad rūbinėje apsilankė ir ne pačiais gražiausiai žodžiais bendravo klubo prezidentas Vassileios Parthenopoulos.

„Jis tiesiog teigė, kad mes privalome žaisti geriau, nes atstovaujame didžiai komandai“, – sakė pats rungtynių herojus P.Lee.

Neįtikėtai subyrėjęs „Žalgiris“ antrąją rungtynių pusę pralaimėjo net 39 taškų skirtumu (23:62) ir +15 galiausiai pakeitė -24.

Tuo metu 24 taškus pelnęs, 30 naudingumo balų surinkęs ir net 5 tritaškius iš 6 pataikęs P.Lee gerino asmeninius rekordus Eurolygoje.

Graikų spauda skaičiavo, kad OAKA arenoje, galinčioje sutalpinti ir 20 tūkst. krepšinio sirgalių, rungtynių pradžioje buvo tik apie 3-3,5 tūkst.

Jų kiek padaugėjo, kai „Panathinaikos“ futbolo klubas dramatiškai krito Graikijos taurės ketvirtfinalyje, atsakomąsias rungtynes namie sužaidęs lygiosiomis 1:1 su Salonikų PAOK, nors pirmavo beveik visą mačą. PAO reikėjo pergalės bent 2 įvarčių skirtumu, nes PAOK namie laimėjo 2:0.

„Tie, kurie sėdo į metro po nusivylimo futbolo rungtynėse, galiausiai savo akimis išvydo „Oskaro“ statulėlės vertą scenarijų. P.Lee mėtė auksinius kamuolius, o likęs „žaliųjų“ ansamblis žaidė sezono mačą“, –antrino kitas „Gazzeta.gr“ žurnalistas Nikos Papadogiannis.

„Su keturių pergalių serija į Atėnus atvykęs ir 15 taškų persvara po dviejų kėlinių pirmavęs „Žalgiris“ greičiausiai jau pradėjo svajoti apie Kaune vyksiantį finalo ketvertą“, – įkando N.Papadogiannis.

zalgiris.lt nuotr./„Žalgirio“ krepšininkai Atėnuose
zalgiris.lt nuotr./„Žalgirio“ krepšininkai Atėnuose

„Tai, kas vyko aikštėje po didžiosios pertraukos, priminė Željko Obradovičiaus laikus. Lyg avis skerdykloje iki tol atrodęs Dejanas Radonjičius čiupo šturvalą į rankas ir spaudė jį iki kraujo, nesirūpindamas tuo, kas liko užnugaryje.

Sviestuotomis rankomis ir be širdžių žaidę M.Grigonis, D.Williamsas, N.Walters ir G.Papagiannis sėdo ant suolo, o juos trečiojo kėlinio pradžioje pakeitė G.Kalaitzakis, M.Ponitka ir P.Lee – trys kamikadzės perimetre, puolusios silpnus „Žalgirio“ gynėjus – bei po krepšiu stojęs A.Gudaitis“, – rašė N.Papadogiannis.

„D.Baconas pasistūmė į „ketvirtojo“ numerio poziciją, o P.Lee pats pasiklojo sau žalią kilimą ir šoko piruetus. Lūžiu tapo aistra, agresija, pasiaukojimas ir gynybinė misija, atakuojant varžovo silpnybę“, – išskyrė graikų žurnalistas, pabrėždamas išretėjusias „Žalgirio“ įžaidėjų gretas.

Kazys Maksvytis į Graikiją atvyko be Keenano Evanso, iškritusio visam sezonui po plyšusios Achilo sausgyslės, ir be Isaiah Tayloro, turėjusio pakeisti „Žalgirio“ lyderį. KMT rungtynių pabaigoje su Alytaus „Wolves“ šlaunį susižeidęs naujokas rungtyniauti negalės 3 savaites.

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Dejanas Radonjičius
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Dejanas Radonjičius

„Pirmąsias 20 minučių „Panathinaikos“ žaidė taip blogai, kad baubė net savi sirgaliai, – rašė „Sport24.gr“ apžvalgininkas Alexandros Trigas. – Tačiau antroje rungtynių pusėje į aikštę žengė tarsi visai kita komanda.“

„Pirmoje pusėje „Panathinaikos“ atrodė lyg užhipnotizuotas. Nors žaidė prieš komandą, kuriai akivaizdžiai trūksta talento kūryboje puolime – ypač po K.Evanso ir I.Tayloro traumų, šeimininkai leido „Žalgiriui“ jaustis patogiai ir už tai buvo baudžiami“, – mačą analizavo Stefanos Makris.

„Kertiniu momentu tapo įdomus D.Radonjičiaus sprendimas trečiąjį kėlinį pradėti penketu su P.Lee, G.Kalaitzakiu, M.Ponitka, D.Baconu ir A.Gudaičiu. P.Lee spaudė vienintelį tikrą „Žalgirio“ įžaidėją L.Lekavičių, o šis penketas varžovus pranoko 18 taškų skirtumu. Galiausiai P.Lee plius minus rodiklis (+27) pasako viską“, – PAO amerikietį pagyrė S.Makris.

„Dobilas“ („Panathinaikos“ klubo simbolis, – past.) pagaliau sučiupo pergalę, kurios taip reikėjo. Psichologiškai ir fiziškai. Šis laimėjimas gali tapti labai vertingu, jei komanda supras, kaip jį pavyko pasiekti“, – viltingai savo rašinį užbaigė „Sport24.gr“ žurnalistas.

Vos antrą sykį per paskutinius 9 mačus Eurolygoje laimėjęs „Panathinaikos“ kol kas dalinasi vos 15-16 vietas Eurolygoje, o po keturių laimėjimų kritęs „Žalgiris“ rikiuojasi šeštas.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius