Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 01 27

„Žalgirį“ paguldęs A.Gudaitis – apie banguotą sezoną: „Kartais sunku, neslėpsiu“

Kauno „Žalgirio“ sirgaliai dėkojo Artūrui Gudaičiui už keturias pramestas baudas pirmoje rungtynių pusėje, bet galiausiai paskutinis juokėsi Atėnų „Panathinaikos“ vidurio puolėjas iš Klaipėdos. Įspūdingai rungtynes po ilgosios pertraukos perlaužusi Graikijos ekipa tapo pirmąja šį sezoną, paguldžiusia ant menčių „Žalgirį“ dusyk, o A.Gudaitis po mačo prabilo apie nelengvą savo ir komandos sezoną.
Rungtynių akimirka
Artūras Gudaitis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Pakartot, pakartot“, – šaukė keli šimtai „Žalgirio“ aistruolių tylioje OAKA arenoje antrajame kėlinyje, kai A.Gudaitis švaistė vieną baudos metimą po kito.

„Ačiū, ačiū“, – nuskambėjo padėka į lietuvio pusę netrukus.

Bet nors tuo metu „Žalgirio“ pranašumas augo ir baigiantis antrajam kėliniui pasiekė 15 taškų, antroje mačo dalyje žaliai baltų iš Lietuvos nebesigirdėjo.

Vos kiek daugiau nei 3 tūkst. OAKA tribūnose susirinkusių graikų riaumojo, kol Parisas Lee vienas pelnė daugiau taškų (17) trečiajame kėlinyje nei visas „Žalgiris“ (16), o „Panathinaikos“ sugrįžo iš dviženklio deficito bei galiausiai sugebėjo sutriuškinti kauniečius 89:65.

Tai buvo tik antroji PAO pergalė per pastarąsias devynerias rungtynes ir tik aštuntas graikų klubo laimėjimas šį sezoną, leidęs pakilti vos į penkioliktą vietą Eurolygoje.

A.Gudaitis prie pergalės prisidėjo per 18,5 minutės pelnydamas 7 taškus (3/3 dvit., 1/5 baud.), atkovodamas 2 ir perimdamas 3 kamuolius, atlikdamas 2 rezultatyvius perdavimus, blokuodamas 1 metimą ir surinkdamas 11 naudingumo balų.

Jis buvo naudingesnis iš dviejų PAO lietuvių, mat Marius Grigonis po nesėkmingo įėjimo į aikštę pirmoje mačo dalyje antroje net neberungtyniavo ir susitikimą užbaigė su 4 taškais bei 5 naudingumo balais.

M.Grigonis po rungtynių OAKA arenos koridoriuose bendrauti su Lietuvos žiniasklaida ir 15min atsisakė, o A.Gudaitis, kuris šį sezoną per susitikimą pelno po 6,8 taško ir atkovoja po 3,5 kamuolio, stabtelėjo pokalbiui apie kardinaliai pasikeitusias rungtynes, savo sezoną Atėnuose ir įspūdį apie „Žalgirį“.

„Banguotas sezonas, – apie savo patirtį Graikijos sostinėje sakė centras. – Sirgaliai turbūt tikisi iš mūsų daugiau, mes ir patys tikimės iš savęs daugiau. Sunku kartais būti šitoje aplinkoje, bet mes stengiamės ir šiandien, ačiū Dievui, parodėme pirmiausia kovą, o paskui ir kažkas krepšinio prasme pavyko.“

– Kaip paaiškintum tai, kas šiandien įvyko? Pirmoje pusėje – 15 taškų „Žalgirio“ pranašumas, antroje – beveik +40 „Panathinaikos“ pusėje.

– Manau, kad „Žalgiriui“ atsiliepė įžaidėjo nebuvimas. Kiekvienai komandai reikia įžaidėjo. Pirmas dalykas buvo, kai (Keenanas) Evansas gavo traumą, o dabar dar ir (Isaiah) Tayloras. Manau, kad čia yra kertinis momentas.

– Kalbant apie įžaidėjus, kiek šiandien svarbus buvo Pariso Lee faktorius?

– Jo perimti kamuoliai mus grąžino į rungtynes, o iš to krepšinis ir susideda. Daug nereikia – sirgaliai užsiveda, mes užsivedam ir viskas.

VIDEO: Kazio Maksvyčio komentaras po skaudaus pralaimėjimo prieš „Panathinaikos“

– Ką treneris sakė per ilgąją pertrauką po prastos pirmos pusės?

– Buvo kalbama, kad atrodome tragiškai, kas buvo normalu, nes taip ir atrodėme, nereikia nieko slėpti. Trečią kėlinį pavyko gerai pradėti, pamatėme, kad galime kabintis. Krepšinis toks dalykas – pajauti truputį kraujo kvapą ir važiuoji toliau.

– Ar pačiam nebuvo keista, kad pirmosiomis minutėmis labiau girdėjosi ne jūsų sirgaliai, o „Žalgirio“?

– Mes to nusipelnėme, nes šį sezoną žaidžiame taip, kaip žaidžiame. Reikia padėkoti tiems sirgaliams, kurie iš viso pas mus čia atėjo ir palaikė, nes jų, kiek čia yra, jie yra ištikimiausi. „Panathinaikos“ yra klubas su didele istorija, taigi sirgalių čia turėtų būti daugiau. Manau, normalu.

Žalgiris.lt nuotr./Laurynas Birutis
Žalgiris.lt nuotr./Laurynas Birutis

– Publika reikli, Graikijos žiniasklaida taip pat turinti savo nuomonę. Ar jaučiasi tas spaudimas iš aplinkos?

– Turi tuo mėgautis, o jeigu nesimėgauji ir pralaimi, yra problemų. Jeigu komanda laiminėtų, čia būtų nuostabiausia atmosfera ir nuostabiausi sirgaliai Europoje.

– Daliniesi laiką su Georgiu Papagianniu, kaip sekasi tvarkytis su savo vaidmeniu?

– Žinote, vieną dieną būna geriau, kitą prasčiau. Norisi visiems žaisti daugiau, aš – ne išimtis. Esu krepšininkas, kuris turi tą pikinį laiką, man 29 metai. Kartais sunku, neslėpsiu. Negražiai kažko čia nepasakysiu, bet reikia turėti daug kantrybės, dirbti ir ateis tas laikas.

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Artūras Gudaitis
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Artūras Gudaitis

– Buvo ir pačiam nukreiptos skanduotės iš lietuvių sirgalių. Ar girdėjai jas ir ar neišmušė iš vėžių?

– Girdėjau kažką, bet čia normalu. Mūsų sirgaliai niekada to neleistų, jeigu mes būtume laiminti komanda šį sezoną.

– Atrodo, kad šį sezoną prasčiau sekasi mesti baudų metimus, lyginant su visa karjera. Čia – psichologinis faktorius ar keitei metimą?

– Nežinau, tos baudos yra psichologinis dalykas, per didelis bangavimas. Treniruotėse atrodo viskas gerai, rungtynės ateina ir... Reikia nusiraminti gal labiau.

– Kaip gyvenimas Graikijoje, ar padeda tai, kad yra dar vienas lietuvis?

– Padeda, aišku. Su lietuviu smagiau – čia banali frazė, bet taip yra. Gyvenimas Graikijoje – sirgaliai klubą labai myli, jiems jis rūpi. Jeigu būtume pergalinga komanda, būtų geriausios sąlygos. Bet yra kaip yra. Tačiau Atėnai yra geras miestas gyventi (šypsosi).

– Marius Grigonis antroje pusėje šiandien nerungtyniavo, kaip jo situaciją įvertintumėt komandoje?

– Sudėtinga. Jis yra žaidėjas, kuris turi dominuoti su kamuoliu, kad gerai jaustųsi. Jis turi žaisti nemažą dalį minučių, bet to nėra šitoje komandoje su Bacono atvykimu. Nėra lengva susitaikyti su tuo vaidmeniu, bet yra kaip yra.

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Marius Grigonis
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Marius Grigonis

– Kaip įvertintum „Žalgirio“ sezoną?

– Nežinau, viskas gerai. Patys matote – viršijo lūkesčius su kaupu. Kovoja vyrai, trūksta įžaidėjo, tas porą savaičių jiems reikės daug kentėti, nes sunku.

– Iki šių rungtynių buvote laimėję vieną kartą per aštuonerias pastarąsias rungtynes. Ką rūbinėje kalbėjote su komandos draugais ir treneriu?

– Labai paprasti dalykai, ką mes kalbėjome – kad reikia būti geresniems (šypsosi). Bet žinote, taip spragtelėjus pirštais nebūna „pyst ir geriau“. Ir varžovai kaunasi ir žino, mato, kur mūsų silpnos vietos, ką mes galime gerai, ką blogai. Eurolyga toks žvėris, kur reikia labai tas detales žiūrėti. Bandome geriau, bet išeina kaip išeina (juokiasi).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius