Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 12 03

Pavojinga „Žalgirio“ tendencija neramina K.Evansą: „Turime tai sustabdyti“

Keenanas Evansas darė viską, kad Kauno „Žalgirio“ pergalių serija Eurolygos namų rungtynėse nenutrūktų, tačiau devintą kartą iš eilės dviženklį rezultatyvumą surinkusio amerikiečio vedama komanda paliko aikštę nuleidusi galvas po pralaimėjimo Atėnų „Panathinaikos“.

K.Evansas buvo žiburys, ryškiai švietęs niūrioje „Žalgirio“ padangėje penktadienio vakarą.

11 taškų vien per trečią ketvirtį pelnęs amerikietis budino sausakimšą „Žalgirio“ areną ir kėlė į kovą žalgiriečius, kurie iš 19 taškų „Panathinaikos“ persvaros paliko tik 4 taškelių graikų pranašumą.

Bet panašaus stebuklo, kokį „Žalgiris“ sukūrė prieš Berlyno ALBA, kai panaikino 20 taškų deficitą ir laimėjo, kauniečiai šį kartą įgyvendinti nesugebėjo.

Derricko Williamso ir Dwayne'o Bacono metimų vedamas PAO atitrūko ir laimėjo 81:67, įrašydamas „Žalgiriui“ pirmą pralaimėjimą Nemuno saloje šiame sezone.

„Labai blogai pradėjome rungtynes. Nesugebėjome nei užpulti, nei apsiginti, per dažnai klydome ir leidome jiems pajusti žaidimą. Jie pradėjo pataikyti metimus vieną po kito, o mes įkritome į duobę“, – po mačo kalbėjo „Žalgirio“ lyderis Keenanas Evansas, kurio ekipa jau pirmajame kėlinyje atsiliko net 11:27.

Prastos rungtynių pradžios „Žalgirį“ kamuoja jau ne pirmą sykį. Be jau minėtų rungtynių su ALBA, dviženklį deficitą jau pirmajame kėlinyje „Žalgiris“ turėjo ir praėjusią savaitę Valensijoje, ir dar anksčiau Belgrade.

„Tiesiog nepradedame rungtynių pakankamai agresyviai. Žaidėme namuose, pasijutome per daug patogiai ir jie mus pamokė. Nežinau, kas tai lemia, bet turime tai sustabdyti“, – apie nemalonią „Žalgirio“ tendenciją kalbėjo K.Evansas.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Jis buvo ryškus „Žalgirio“ lyderis penktadienio vakarą, pelnydamas 19 taškų, atkovodamas ir perimdamas po 3 kamuolius ir atlikdamas 5 rezultatyvius perdavimus. Be to, amerikietis pataikė 4 tritaškius (iš 10), kai visi likę žalgiriečiai įmetė tiek pat kartu sudėjus (4 iš 20).

Kas lėmė tokį prastą šeimininkų pataikymą šiose rungtynėse?

„Išsimetėme gerus metimus, bet ne viskas sukrito. Kitose rungtynėse vėl su pasitikėjimu mesime tokius metimus, jei tik juos susikursime“, – žadėjo K.Evansas.

O kokios buvo pagrindinės bėdos gynyboje, kur „Žalgiris“ leido šeimininkauti 25 taškus pelniusiam Derrickui Williamsui ir 19 pridėjusiam Dwayne'ui Baconui?

„Jie puikūs žaidėjai. Leidome jiems gerai pasijusti, o kai jie pajunta žaidimą, juos sustabdyti labai sudėtinga, nes jie nuostabūs žaidėjai vienas prieš vieną“, – sakė žalgirietis.

Sausakimša arena, sėkminga atkarpa ir sukilę lūkesčiai – galbūt žalgiriečiai pajuto ir per didelę psichologinę naštą prieš šias rungtynes?

„Galbūt galima taip būtų sakyti dėl mūsų pradžios, bet kai tik susitvarkėme su savo galvomis, sugebėjome sugrįžti į rungtynes, atsilikome tik 4 taškais. Bet jie vėl ėmė pataikyti ir mums jau buvo per vėlu kažką pakeisti“, – sakė įžaidėjas, negalėjęs atsakyti, kodėl po galingo spurto „Žalgiris“ galiausiai sustojo ir pralaimėjo.

„Net nežinau kaip atsakyti. Tiesiog nesugebėjome“, – sakė gynėjas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius