Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 04 06

Prieš atsisveikinimą su Eurolyga Šaras prisiminė „Žalgirį“ pasmerkusią nesėkmę

Rengiantis paskutiniajam Eurolygos „Top 16“ etapo mūšiui Šarūnui Jasikevičiui pernelyg gilintis į „Barcelona“ žaidimo braižą nereikėjo. „Žalgiris“ jau seniai pasmerktas nebeišlipti iš F grupės dugno. Bet dvikovos išvakarėse „Žalgirio“ strategui tai buvo nebloga proga padaryti pirmines išvadas apie besibaigiančias kovas Europos fronte. Šaras prisiminė rungtynes, kurios nubaudė žalgiriečius keturiems mėnesiams į priekį.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Ketvirtadienis | Kauno „Žalgiris“ – „Barcelona“ | 19:45 | „Žalgirio“ arena

Atsukęs laikrodį Šaras prisiminė paskutinį Eurolygos reguliariojo sezono mačą gruodį su Atėnų „Panathinaikos“. Žalgiriečiai po dramatiškos kovos jį pralaimėjo 72:75. Šis pralaimėjimas lėmė, kad žaliai-balti pateko į mirtininkų grupę, kurioje dabar net septintąją vietą užimanti Pirėjo „Olympiakos“ komanda dar gali patekti į ketvirtfinalį.

„Kartais galbūt pasiseka su burtais, kartais – ne. Praradome tą privilegiją, nes reguliariajame sezone pralaimėjome paskutinį mačą „Panathinaikos“. Žinojome, kad jei pralaimėsime, eisime į mirtininkų grupę. Tuo metu graikai tikrai neblizgėjo. Tos rungtynės mus nubaudė keturiems mėnesiams į priekį“, – konstatavo Š.Jasikevičius.

Per 13 rungtynių „Žalgiris“ pasiekė 2 pergales. Tai vienas prasčiausių Lietuvos čempionų pasirodymų „Top 16“ istorijoje.

Bet apgailestauti ir graužtis dėl sezono Eurolygoje nėra kada. Šaras taip pat rado priežastį, kuri nepavydėtinoje situacijoje bent kiek jį guodžia.

VIDEO: Šarūno Jasikevičiaus mintys prieš susitikimą su ispanais

„Nepaisant daug pralaimėjimų ir rungtynių su stipriomis komandomis, „Žalgiris“ išlaikė dvasią. Vyrai buvo susikaupę tiek treniruotėse, tiek rungtynėse. Pralaimėjusi Maskvoje komanda turėjo iškart žaisti Klaipėdoje ir laimėjo. Tai parodo vyrų charakterį. Man tokie dalykai labai svarbūs“, – pasakojo Š.Jasikevičius.​

„Nepaisant daug pralaimėjimų ir rungtynių su stipriomis komandomis, „Žalgiris“ išlaikė dvasią.Tai parodo vyrų charakterį. Man tokie dalykai labai svarbūs.“

Kalbėdamas apie ketvirtadienio dvikovą su „Barcelona“, specialistas prasitarė, kad aikštėje dėl Achilo mikrotraumos gali nepasirodyti Renaldas Seibutis. Neaiški ir Martyno Pociaus situacija. Jų likimas paaiškės prieš pat susitikimą.

„Ruošiamės taip pat, kaip ir visoms rungtynėms. Akcentas: kaip daugiau neleisti varžovams mesti tritaškių. Būtinai turime priversti juos prieš metant padėti kamuolį ant parketo, kad išvengtume metimų iš vietos. Ir turime eiti su kamuoliu ten, kur galvojame, kad turime pranašumą“, – abstrakčiai „Žalgirio“ planą rungtynėms su „Barca“ nupasakojo Š.Jasikevičius.

Nuo penktadienio „Žalgiris“ visas jėgas skirs jau tik LKL kovoms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius