Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 03 28

Prieš „gyvenk arba mirk“ susirėmimą – itin pagarbūs D.Blatto žodžiai apie „Žalgirį“

Davidas Blattas pasitinka „gyvenk arba mirk“ vakarą ant kupros nešinas sunkiu problemų ryšuliu, kuris prisipildė per kelis pastaruosius mėnesius. Jo pečius spaudžia ir didžiulė atsakomybė, kuri gaubia penktadienio Eurolygos mūšį tarp „Žalgirio“ ir „Olympiakos“. Po sunkios nugaros operacijos po truputį atsigaunančiam treneriui ir taip nelengva judėti Eurolygos arenose. Bet garsus specialistas pasitinka „Žalgirį“ pasirengęs atlaikyti žaliai baltų atakų škvalą.
Kęstutis Kemzūra
Kęstutis Kemzūra / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Penktadienis | Eurolyga | „Olympiakos“ – „Žalgiris“ | 21:30 | Pirėjas

24sek šaltiniai Graikijoje pasakoja, kad nugaros skausmai kausto D.Blattą labiau, nei atrodo iš pirmo žvilgsnio. Nors ir taip didžiule energija ir charizma visada tryškęs treneris atrodė kaip visai kitas žmogus.

Dar pirmosiose tarpusavio kautynėse Kaune teisėjas netyčia atsitrenkė į „Olympiakos“ specialistą ir pervertė jį ant žemės. Tai atrodė kaip nekaltas epizodas, iš kurio kai kurie internautai dar spėjo pasišaipyti, asocijuodami parkritusio D.Blatto fotografiją su Kaune kritusiais „Olympiakos“ krepšininkais.

Bet tai buvo viena iš akimirkų, po kurių Kęstutis Kemzūra susijaudinęs greitai šoka nuo suolo ir kelia savo bendražygį nuo žemės.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Davidas Blattas
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Davidas Blattas

Tai jau ne pirmas kartas šį sezoną, kai 59-erių amerikietis neišsilaikė ant parketo ir vėliau sunkiai stojosi ant kojų. Dažniausiai pasikelti treneriui padeda trenerių štabo nariai.

Praėjusią vasarą D.Blattui buvo atlikta nugaros operacija. Ji buvo priverstinė. Treneris operavosi bent kelis nugaros slankstelius, nes pastaraisiais metais buvo vis vangesnis ir turėjo atsisakyti pamėgtų sportinių užsiėmimų – treniruoklių salės ir bėgimo.

„Olympiakos“ strategas sykį po rungtynių Stambule pajuto tokį skausmą, kad nebegalėjo pasiekti spaudos konferencijos ir verčiau sukvietė žurnalistus į rūbinę.

Dar „Žalgirio“ arenoje jis sunkiai pasiremdamas į stalą įveikė vieno laiptelio barjerą ir sėdo pakalbėti prie mikrofono.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Davidas Blattas
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Davidas Blattas

„Olympiakos“ sezonas nemažina D.Blattą užgulusios naštos.

Raudonieji pasitinka „Žalgirį“ išgyvendami visą paketą problemų tiek aikštėje, tiek už jos ribų, pradedant Giorgos Printezio paviešinto garso įrašo skandalu, baigiant Vassilio Spanoulio trauma.

„Patekome į tam tikrų aplinkybių sūkurį ir mums nepavyko su tuo susitvarkyti, – rungtynių su „Žalgiriu“ išvakarėse į pralaimėjimų ruožą pažvelgė D.Blattas. – Bet nebereikia žvalgytis atgal. Turime žiūrėti į kitas rungtynes ir drąsiai jas pasitikti.“

„Olympiakos“ vairininkas jas pasitinka be dviejų svarbių žaidimo kūrėjų. Treneris patvirtino, kad Vassilis Spanoulis ir Janis Strelniekas turėtų praleisti susitikimą su „Žalgiriu“.

„Aš nesitikiu, kad Spanoulis galės žaisti, bet reikia su tuo susitaikyti. Tik gaila, kad būtent dabar mus ištiko tokios problemos. Turime rasti būdų, kaip tą praeiti, – pasakojo D.Blattas. – Be Spanoulio ir Strelnieko mums pavyko susitvarkyti su „Bayern“. Žaidėme tikrai puikiai.

Galbūt be jų nebesusitvarkėme Las Palmase, tačiau tokia ta situacija. Mes parodėme, kad galime žaisti tokiomis aplinkybėmis ir tą patį reikia padaryti su „Žalgiriu“.

Tikiuosi, kad sirgaliai ateis ir mus smarkiai palaikys. Norime geriausio rezultato. Tikimės, kad kartu galėsime jų pasiekti.“

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Davidas Blattas
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Davidas Blattas

Apie Kauno „Žalgirį“ specialistas kalbėjo labai pagarbiai.

„Tai kritinės rungtynės. Žaisime namuose, prie savo fanų, ir tikiuosi, kad jiems parodysime tokį žaidimą, kokį jie matė praėjusią savaitę su „Bayern“ (89:69), – vylėsi D.Blattas. – „Žalgiris“ yra labai gera komanda. Šį sezoną jie turėjo savo sunkumų, bet pastaruoju metu rodė labai gerą žaidimą.

„Žalgiris“ yra komanda su daugybe skirtingų ginklų, talento ir jie žaidžia gerai. Tai komanda, kuri pareikalaus maksimalių mūsų pastangų, kad galėtume tikėtis juos nugalėti.“

VIDEO: „Eurolygos diena“: kodėl „Žalgirio“ šansai Pirėjuje didesni, nei atrodo iš pirmo žvilgsnio

Buvęs žalgirietis Axelis Toupane'as užsivedęs laukia pirmosios akistatos prieš buvusią komandą. Pirmajame rate Kaune prancūzas negalėjo žaisti dėl traumos. Tačiau sunkią akimirką jis pasirengęs padėti „Olympiakos“ apginti namų tvirtovę.

„Mums tai gyvenk arba mirk mačas, – neslėpė A.Toupane'as, praėjusiame ture pelnęs 12 taškų. – Taip, tai didžiulės svarbos rungtynės, bet turime patyrusią komandą, kuri per savo karjerą jau žaidė daug svarbių rungtynių.

Turėjome sunkų laikotarpį ir nežaidėme geriausio krepšinio. Bet dar turime šansų ir sezonas dar nebaigtas. Turėjome gerą treniruočių savaitę ir reikia pamiršti tuos pralaimėjimus.

Mes gerai pasiruošę šiam mačui. Manau, mums viskas bus gerai.“

Niekas kitas krepšinyje geriau negydo kaip pergalės. Šių vaistų dabar labai reikia ir D.Blattui, ir „Olympiakos“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius