Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 28

Priežasčių ieškosiantis K.Maksvytis: „Nebegaliu kartoti, kad kovojame, bet pralaimime“

Kauno „Žalgiris“ (2-3) ir Kazys Maksvytis neatlaikė „Štark“ arenos karščio. Varžovų atmosferai nusilenkę kauniečiai ir vėl kovojo iki pabaigos, grįžo į rungtynes, pirmavo, bet galiausiai išvykoje nusileido Belgrado „Partizan“ (2-3) klubui – 76:87.
Rungtynių akimirka
Kazys Maksvytis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Įskaičiuojant ir pirmąjį K.Maksvyčio etapą Eurolygoje su Klaipėdos „Neptūnu“, jam vis dar nėra pavykę laimėti išvykoje.

„Blogai pradėjome rungtynes. Davėme jiems 10 taškų pranašumą ir tada pradėjome žaisti. Iš didelio jaudulio ar pasimetimo tokioje arenoje pridarėme klaidų tiesiog įsimesdami (kamuolį) iš užribio.

Vertinant visas rungtynes – praleidome nemažai taškų. Didžiausia problema buvo (Kevinas) Punteris, ypač pirmosios jo atakos. Leidome jam įsimėtyti. Toks snaiperis, kaip jis, negali išsimesti tiek metimų. Buvo per mažas dėmesys. Turime siųsti jį į prasiveržimą, eiti į pagalbas – to nepadarėme“, – apgailestavo K.Maksvytis.

VIDEO: Partizan - Zalgiris | Game Highlights | 2022.10.27

„Puolime, ypač antroje pusėje, pritrūko gerų sprendimų. Norėjome atakuoti K.Punterį, bet vis išeidavo taip, kad ne tą žmogų atakuojame ar ne tą derinį atliekame. Patys save kažkiek išmušėme iš ritmo. Nieko naujo nepasakysiu – komanda kovojo, bet to neužtenka. Eurolygoje reikia daugiau pastangų“, – pridūrė „Žalgirio“ treneris.

Karštose rungtynėse jis užsidirbo ir techninę pražangą, turėjęs priekaištų teisėjams.

„K.Punteris veržėsi ir padarė judesį ranka. Prašiau pražangos puolime. Negaliu komentuoti teisėjų darbo, bet man pasirodė, kad ten buvo pražanga. Vėliau – I.Brazdeikiui pražanga puolime ir A.Butkevičiui gynyboje, nors epizodai atrodė panašūs. Kovojau už savo komandą, bet dėl didelių emocijų buvau nubaustas“, – aiškino K.Maksvytis.

VIDEO: K.Maksvytis: „Kovojome, bet pritrūko gerų sprendimų puolime“

Pirma rungtynių pusė visiškai nesiklostė vienam iš „Žalgirio“ lyderių Ignui Brazdeikiui, kuris savo sąskaitoje iki didžiosios pertraukos turėjo net minus 5 naudingumo balus. Tiesa, galiausiai atsigriebė ir baigė su 10 pelnytų taškų.

„Manau, kad pradžioje jis perdegė. Kalbėjau su juo, kad negali taip pradėti rungtynių. Antrą pusę, galima sakyti, sužaidė labai gerai. Pirmą pusę – blogai. Jaunas žaidėjas, turbūt tų kalnelių bus“, – svarstė „Žalgirio“ treneris.

zalgiris.lt / „Twitter“ nuotr./Ignas Brazdeikis
zalgiris.lt / „Twitter“ nuotr./Ignas Brazdeikis

Kauniečiai šiose rungtynėse prametė net 10 baudų metimų (11/21 – 52,4 proc.).

„Taip, atmosfera išmušė mus iš vėžių. Praradome ramybę. Tos dešimt pramestų baudų mums kainavo nemažai, – tęsė K.Maksvytis. – Tikrai buvo viena iš karščiausių arenų, kurioje teko žaisti.“

„Tačiau kovojome, grįžome į rungtynes, susitvarkėme su emocijomis. Paminėsiu ir mūsų gynybą, išskyrus K.Punterį, su kitais neblogai tvarkėmės. Buvo ir teigiamų dalykų, bet nebenoriu būti šabloniškas, kad komanda žaidžia, kaunasi, tačiau mes pralaimime. Reikia ieškoti priežasčių, kad tos klaidos nebesikartotų“, – pabrėžė K.Maksvytis.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Edgaras Ulanovas
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Edgaras Ulanovas

„Pradžioje trūko ramybės, šalto proto, kažkam gal patirties. Elementarūs dalykai, kaip kamuolio išsimetimas. Leidome jiems pelnyti lengvų taškų, pajusti rungtynes. Turėjome juos vytis, bet radome savyje jėgų, sugebėjome net išsiveržti į priekį, bet galų gale, kaip visada, žaidė smulkmenos. (Pritrūko) patirties, baudų metimų“, – treneriui pritarė Edgaras Ulanovas.

„Momentais žaidėme neblogai, bet apibendrinant – to neužtenka. Gaila, kad įsirašėme trečią pralaimėjimą“, – atsiduso „Žalgirio“ kapitonas.

„Nepasakyčiau, kad čia kažkoks kosmosas ar labai sudėtinga žaisti. Kalbėjome, kad turime išlikti kartu. Be to, tikrai buvo momentų, kai nė vienas negirdėjome, kad vyksta toje arenoje. Kai laikėmės kartu, tai buvo ir rezultatas. Niekas nekreipė dėmesio į šoną, kas ten kur rėkia. Tiesiog (turime) susikoncentruoti į savo žaidimą“, – pabrėžė E.Ulanovas.

VIDEO: E.Ulanovas po pralaimėjimo Belgrade: „Leidome jiems įeiti į rungtynes“

Kitas rungtynes Eurolygoje „Žalgiris“ žais jau namie – lapkričio 4 dieną priims Berlyno ALBA (3-2).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius